- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ούμπουντου: To νέο specialty coffeeshop του Θησείου
Σε έναν μίνιμαλ χώρο με μονστέρες και έναν μεγάλο αφρικανικό ήλιο ετοιμάζονται καθημερινά μοσχοβολιστοί καφέδες
Επισκεφτήκαμε πρώτοι το Ούμπουντου, τo νέο coffeeshop του Θησείου
Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το λευκό, τα κίτρινα πλακάκια, το ξανθό ξύλο και το ανοιχτόχρωμο μωσαϊκό, όλα τους κάνουν το "τέλειο ασορτί" με τα κεραμικά φλιτζάνια και το χρώμα του latte που αναμειγνύεται και δένει γλυκά με τον καφέ. Σε κάθε γωνιά κι ένα βιβλίο, για όποιον θέλει να ξεφυλλίσει περιμένοντας τον καφέ του να ετοιμαστεί ή ένα φυτό -πόθοι, μονστέρες, πηλέες και φτέρες. "Τα περισσότερα φυτά τα φέραμε από το σπίτι μας, το αγαπημένο μας είναι η ζεμπρίνα αλοκάσια πάνω στον πάγκο" θα μας πουν ο Νίκος Λιάτης και ο Χρήστος Χρόνης, οι νεαροί ιδιοκτήτες. Οι δύο τους δούλευαν για καιρό στην καφεστίαση ώσπου αποφάσισαν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Έστησαν το μαγαζί τους στο Θησείο, απλό, με λιτά ξύλινα τραπέζια, ένα ήσυχο πατάρι-workplace για κάποιον που θέλει να δουλέψει με το λάπτοπ του και με pet friendly διάθεση.
"Βλέπουμε τον καφέ ως μέσο γνωριμίας με τους ανθρώπους, σαν έναν τρόπο να μάθουμε τις ιστορίες τους αλλά να διηγηθούμε κι εμείς τις δικές μας. Θέλουμε να ξέρουμε τα μικρά τους ονόματα, να τους φτιάχνουμε την μέρα με ένα φλιτζάνι καφέ. Και όλα αυτά σε ένα μέρος με homie ατμόσφαιρα, κρεμαστά φυτά από το ταβάνι που δημιουργούν ένα φρέσκο αποτέλεσμα και βάζουν τη σκανδιναβική αισθητική μέσα στην αθηναϊκή καθημερινότητα. Όμως με λίγη παρατηρητικότητα μπορεί να προσέξει κανείς και τις μικρές αφρικανικές λεπτομέρειες όπως τα σχέδια με τους κροκόδειλους πάνω σε μια κούπα ή σε κάποιο ψάθινο καλάθι."
Το Ούμπουντου προωθεί μια κατά βάση vegan φιλοσοφία με αρκετά small treats που συνοδεύουν τον καφέ όπως banana bread χωρίς ζάχαρη, χειροποίητες μπάρες δημητριακών, αραβικές πίτες με κινόα αλλά και σαλάτες ή χορταστικά σάντουιτς που φτιάχνονται καθημερινά εκεί και συνδυάζονται καλά με τους φυσικούς cold press χυμούς. Στο μικρό ψυγείο μπροστά από τον πάγκο του καφέ, μας έκανε εντύπωση το Club Mate. Το ανθρακούχο ποτό με βάση το μάτε (το παραδοσιακό ρόφημα της Αργεντινής), έχει φυσικό εκχύλισμα καφεΐνης, που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στις τάσεις των specialty καφέ του Βερολίνου.
Ο Νίκος μέχρι και μερικούς μήνες πριν εργαζόταν σε ένα wine bar του κέντρου. Αυτό, σε συνδυασμό με την απουσία κάποιας κάβας στη γειτονιά είναι και ο λόγος που στο Ούμπουντου υπάρχει ένα wine corner με κρασιά από Ελλάδα και εξωτερικό, ανάμεσά τους η σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία Σκλάβα από το κτήμα Ζαχαριάς στην Νεμέα, το Crios Torrontes, ένα αργεντίνικο κρασί που προέρχεται από 5,600 πόδια υψόμετρο και το μοσχάτο Αλεξανδρείας του κτήματος Βαιμάκη, Mater Natura που έχει κυκλοφορήσει συνολικά σε μόλις 950 φιάλες.
Το Ούμπουντου είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα καθημερινές και Σαββατοκύριακα.
Νηλέως 58, Θησείο 21 0341 0566
Instagram: ubuntu_ath
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.