Ούμπουντου: To νέο specialty coffeeshop του Θησείου
Σε έναν μίνιμαλ χώρο με μονστέρες και έναν μεγάλο αφρικανικό ήλιο ετοιμάζονται καθημερινά μοσχοβολιστοί καφέδες
Επισκεφτήκαμε πρώτοι το Ούμπουντου, τo νέο coffeeshop του Θησείου
Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το λευκό, τα κίτρινα πλακάκια, το ξανθό ξύλο και το ανοιχτόχρωμο μωσαϊκό, όλα τους κάνουν το "τέλειο ασορτί" με τα κεραμικά φλιτζάνια και το χρώμα του latte που αναμειγνύεται και δένει γλυκά με τον καφέ. Σε κάθε γωνιά κι ένα βιβλίο, για όποιον θέλει να ξεφυλλίσει περιμένοντας τον καφέ του να ετοιμαστεί ή ένα φυτό -πόθοι, μονστέρες, πηλέες και φτέρες. "Τα περισσότερα φυτά τα φέραμε από το σπίτι μας, το αγαπημένο μας είναι η ζεμπρίνα αλοκάσια πάνω στον πάγκο" θα μας πουν ο Νίκος Λιάτης και ο Χρήστος Χρόνης, οι νεαροί ιδιοκτήτες. Οι δύο τους δούλευαν για καιρό στην καφεστίαση ώσπου αποφάσισαν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Έστησαν το μαγαζί τους στο Θησείο, απλό, με λιτά ξύλινα τραπέζια, ένα ήσυχο πατάρι-workplace για κάποιον που θέλει να δουλέψει με το λάπτοπ του και με pet friendly διάθεση.
"Βλέπουμε τον καφέ ως μέσο γνωριμίας με τους ανθρώπους, σαν έναν τρόπο να μάθουμε τις ιστορίες τους αλλά να διηγηθούμε κι εμείς τις δικές μας. Θέλουμε να ξέρουμε τα μικρά τους ονόματα, να τους φτιάχνουμε την μέρα με ένα φλιτζάνι καφέ. Και όλα αυτά σε ένα μέρος με homie ατμόσφαιρα, κρεμαστά φυτά από το ταβάνι που δημιουργούν ένα φρέσκο αποτέλεσμα και βάζουν τη σκανδιναβική αισθητική μέσα στην αθηναϊκή καθημερινότητα. Όμως με λίγη παρατηρητικότητα μπορεί να προσέξει κανείς και τις μικρές αφρικανικές λεπτομέρειες όπως τα σχέδια με τους κροκόδειλους πάνω σε μια κούπα ή σε κάποιο ψάθινο καλάθι."
Το Ούμπουντου προωθεί μια κατά βάση vegan φιλοσοφία με αρκετά small treats που συνοδεύουν τον καφέ όπως banana bread χωρίς ζάχαρη, χειροποίητες μπάρες δημητριακών, αραβικές πίτες με κινόα αλλά και σαλάτες ή χορταστικά σάντουιτς που φτιάχνονται καθημερινά εκεί και συνδυάζονται καλά με τους φυσικούς cold press χυμούς. Στο μικρό ψυγείο μπροστά από τον πάγκο του καφέ, μας έκανε εντύπωση το Club Mate. Το ανθρακούχο ποτό με βάση το μάτε (το παραδοσιακό ρόφημα της Αργεντινής), έχει φυσικό εκχύλισμα καφεΐνης, που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στις τάσεις των specialty καφέ του Βερολίνου.
Ο Νίκος μέχρι και μερικούς μήνες πριν εργαζόταν σε ένα wine bar του κέντρου. Αυτό, σε συνδυασμό με την απουσία κάποιας κάβας στη γειτονιά είναι και ο λόγος που στο Ούμπουντου υπάρχει ένα wine corner με κρασιά από Ελλάδα και εξωτερικό, ανάμεσά τους η σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία Σκλάβα από το κτήμα Ζαχαριάς στην Νεμέα, το Crios Torrontes, ένα αργεντίνικο κρασί που προέρχεται από 5,600 πόδια υψόμετρο και το μοσχάτο Αλεξανδρείας του κτήματος Βαιμάκη, Mater Natura που έχει κυκλοφορήσει συνολικά σε μόλις 950 φιάλες.
Το Ούμπουντου είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα καθημερινές και Σαββατοκύριακα.
Νηλέως 58, Θησείο 21 0341 0566
Instagram: ubuntu_ath
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.