- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ούμπουντου: To νέο specialty coffeeshop του Θησείου
Σε έναν μίνιμαλ χώρο με μονστέρες και έναν μεγάλο αφρικανικό ήλιο ετοιμάζονται καθημερινά μοσχοβολιστοί καφέδες
Επισκεφτήκαμε πρώτοι το Ούμπουντου, τo νέο coffeeshop του Θησείου
Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το λευκό, τα κίτρινα πλακάκια, το ξανθό ξύλο και το ανοιχτόχρωμο μωσαϊκό, όλα τους κάνουν το "τέλειο ασορτί" με τα κεραμικά φλιτζάνια και το χρώμα του latte που αναμειγνύεται και δένει γλυκά με τον καφέ. Σε κάθε γωνιά κι ένα βιβλίο, για όποιον θέλει να ξεφυλλίσει περιμένοντας τον καφέ του να ετοιμαστεί ή ένα φυτό -πόθοι, μονστέρες, πηλέες και φτέρες. "Τα περισσότερα φυτά τα φέραμε από το σπίτι μας, το αγαπημένο μας είναι η ζεμπρίνα αλοκάσια πάνω στον πάγκο" θα μας πουν ο Νίκος Λιάτης και ο Χρήστος Χρόνης, οι νεαροί ιδιοκτήτες. Οι δύο τους δούλευαν για καιρό στην καφεστίαση ώσπου αποφάσισαν να ξεκινήσουν κάτι δικό τους. Έστησαν το μαγαζί τους στο Θησείο, απλό, με λιτά ξύλινα τραπέζια, ένα ήσυχο πατάρι-workplace για κάποιον που θέλει να δουλέψει με το λάπτοπ του και με pet friendly διάθεση.
"Βλέπουμε τον καφέ ως μέσο γνωριμίας με τους ανθρώπους, σαν έναν τρόπο να μάθουμε τις ιστορίες τους αλλά να διηγηθούμε κι εμείς τις δικές μας. Θέλουμε να ξέρουμε τα μικρά τους ονόματα, να τους φτιάχνουμε την μέρα με ένα φλιτζάνι καφέ. Και όλα αυτά σε ένα μέρος με homie ατμόσφαιρα, κρεμαστά φυτά από το ταβάνι που δημιουργούν ένα φρέσκο αποτέλεσμα και βάζουν τη σκανδιναβική αισθητική μέσα στην αθηναϊκή καθημερινότητα. Όμως με λίγη παρατηρητικότητα μπορεί να προσέξει κανείς και τις μικρές αφρικανικές λεπτομέρειες όπως τα σχέδια με τους κροκόδειλους πάνω σε μια κούπα ή σε κάποιο ψάθινο καλάθι."
Το Ούμπουντου προωθεί μια κατά βάση vegan φιλοσοφία με αρκετά small treats που συνοδεύουν τον καφέ όπως banana bread χωρίς ζάχαρη, χειροποίητες μπάρες δημητριακών, αραβικές πίτες με κινόα αλλά και σαλάτες ή χορταστικά σάντουιτς που φτιάχνονται καθημερινά εκεί και συνδυάζονται καλά με τους φυσικούς cold press χυμούς. Στο μικρό ψυγείο μπροστά από τον πάγκο του καφέ, μας έκανε εντύπωση το Club Mate. Το ανθρακούχο ποτό με βάση το μάτε (το παραδοσιακό ρόφημα της Αργεντινής), έχει φυσικό εκχύλισμα καφεΐνης, που αυτή τη στιγμή πρωταγωνιστεί στις τάσεις των specialty καφέ του Βερολίνου.
Ο Νίκος μέχρι και μερικούς μήνες πριν εργαζόταν σε ένα wine bar του κέντρου. Αυτό, σε συνδυασμό με την απουσία κάποιας κάβας στη γειτονιά είναι και ο λόγος που στο Ούμπουντου υπάρχει ένα wine corner με κρασιά από Ελλάδα και εξωτερικό, ανάμεσά τους η σχεδόν εξαφανισμένη ποικιλία Σκλάβα από το κτήμα Ζαχαριάς στην Νεμέα, το Crios Torrontes, ένα αργεντίνικο κρασί που προέρχεται από 5,600 πόδια υψόμετρο και το μοσχάτο Αλεξανδρείας του κτήματος Βαιμάκη, Mater Natura που έχει κυκλοφορήσει συνολικά σε μόλις 950 φιάλες.
Το Ούμπουντου είναι ανοιχτό από τις 7 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα καθημερινές και Σαββατοκύριακα.
Νηλέως 58, Θησείο 21 0341 0566
Instagram: ubuntu_ath
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.