Θεματα

Στη Σκορπίνα για ένα μαγικό βράδυ οινογνωσίας

Δημιουργικό ψαροφαγικό μενού και κρασιά από το Κτήμα Παυλίδη

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η φιλόξενη σάλα της Σκορπίνας

Το εστιατόριο Σκορπίνα στο Νέο Ψυχικό διοργανώνει μια μοναδική βραδιά οινογνωσίας με τα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη

Το φωτισμένο ενυδρείο ρίχνει τη λάμψη του πάνω στα λευκά τραπεζομάντιλα, στο βάθος μια σκορπίνα κολυμπάει στο λευκό του τοίχου ακολουθώντας τις νότες της απαλής μουσικής. Έτσι κυλούν τα βράδια στη Σκορπίνα, το κομψό εστιατόριο που αγαπά το ψάρι με πάθος και μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να γίνει προορισμός για όσους αναζητούν την ψαροφαγία, αλλά και το καλό κρασί.

Στην κάβα της η Σκορπίνα φυλά διαμάντια του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα και συχνά διοργανώνει μαγικές βραδιές οινογνωσίας για να μας τα συστήσει. Έτσι, ο Νοέμβριος πέρασε με οινικές βραδιές μέσα από τις οποίες απολαύσαμε εξαιρετικά κρασιά ελλήνων παραγωγών όπως του Κτήματος Σκούρα, του Semeli Estate και του σαντορινιού Estate Argyros. Αν δεν τις προλάβατε έχετε ακόμα μία ευκαιρία…

Η σάλα της Σκορπίνας

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου στις 20.30 το βράδυ θα γίνει η τελευταία παρουσίαση των Ελλήνων Οινοπαραγωγών για το 2021. Τότε, θα δοκιμάσουμε τέσσερα υπέροχα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη κατευθείαν από τους αμπελώνες της Δράμας. Όπως κάθε φορά, για να χαρούμε ακόμα καλύτερα γεύσεις και αρώματα ο σεφ της Σκορπίνας, ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Ούντιλα έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό degustation menu έξι πιάτων, ειδικά σχεδιασμένο για να συνοδεύσει τα κρασιά του Κτήματος Παυλίδη.

256419190_1234989107022590_5312684938972154135_n.jpg

Η τιμή του μενού είναι €50 και περιλαμβάνει και το κρασί. Τιμή, ομολογουμένως πολύ καλή αν αναλογιστούμε την ποιότητα των συγκεκριμένων κρασιών αλλά και το ταλέντο του σεφ στα δημιουργικά πιάτα με βάση το ψάρι. Οπότε, αν αγαπάτε το κρασί και… ό,τι κολυμπάει, σπεύσατε. Κάτι μας λέει ότι θα είναι μια καταπληκτική βραδιά.

Γρηγορίου Ξενόπουλου 2, Νέο Ψυχικό, Για κρατήσεις: 2106722223

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.