Θεματα

St. George Lycabettus: ελληνογαλλική κουζίνα με θέα Ακρόπολη

Ο βραβευμένος γάλλος σεφ Geoffrey Rembert επιστρέφει στο La Suite Lounge

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
St. George Lycabettus

Ελληνογαλλικό μενού από τον βραβευμένο σεφ Geoffrey Rembert και τον Βασίλη Μήλιο executive chef του St. George Lycabettus

Κλείνεις τα μάτια και η φινετσάτη μπουκιά από στήθος πάπιας με μια μυρωδάτη κρούστα μυρωδικών σε μεταφέρει αυτόματα στο Παρίσι. Τα ανοίγεις και η Ακρόπολη ξεπροβάλει μπροστά σου τυλιγμένη στο φόντο ενός ροζ ηλιοβασιλέματος. Όχι, δεν πρόκειται για όνειρο. Απλώς για ένα ακόμη έξοχο δείπνο στα μπαλκόνια του La Suite Lounge, του λαμπρού εστιατορίου στον τελευταίο όροφο του St. George Lycabettus.

Το εστιατόριο αυτό που πρόσφατα απέκτησε τους τίτλους «Καλύτερη θέα στην Ευρώπη» και “Best Greek Heritage City Hotel” μόλις ξεκίνησε μια συνεργασία που θα μυήσει τους Αθηναίους σε όλα τα σοφά μυστικά της γαλλικής κουζίνας. Ο γάλλος σεφ Geoffrey Rembert αφού έκανε τη θητεία του στο Tour d’ Argent Le Bistrol Paris και στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Jacques Faussat επιστρέφει στην κουζίνα του St. George Lycabettus και σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιο δημιουργεί ένα ελληνογαλλικό μενού που μας ταξιδεύει από το Παρίσι στην Αθήνα και… τούμπαλιν.

Geoffrey Rembert
Geoffrey Rembert

Το εν λόγω μενού ακολουθεί τη νέα τάση Birstronomy και συνδυάζει τις γαλλικές γεύσεις και τεχνικές με την ελληνική, γευστική παράδοση. Έτσι θα δοκιμάσουμε πιάτα όπως τα χτένια St. Jacques με χαβιάρι Hadid, στήθος πάπιας με κρούστα αρωματικών, ψητό camembert με φουντούκια, αλλά και γαρίδες με κρέμα ντομάτας, φέτα και ούζο ή λαυράκι στριφτό με καπνιστή μελιτζάνα και κρέμα κακαβιάς. Την ίδια στιγμή, το μενού απογειώνεται με τη συνοδεία εξαιρετικών ελληνικών και γαλλικών κρασιών.

Το μενού του Geoffrey Rembert θα σερβίρεται στο La Suite Lounge μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ καθημερινά θα μπορεί να δοκιμάσει κανείς και το Menu Degustation Paris – Athènes με Champagne pairing Moët et Chandon. Να πούμε επίσης ότι το La Suite Lounge είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11.00 το πρωί (προσφέροντας ένα φανταστικό brunch τις Κυριακές) και πως το Winter Opening του εστιατορίου αναμένεται στις 12 Νοεμβρίου.

Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416191

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.