St. George Lycabettus: ελληνογαλλική κουζίνα με θέα Ακρόπολη
Ο βραβευμένος γάλλος σεφ Geoffrey Rembert επιστρέφει στο La Suite Lounge
Ελληνογαλλικό μενού από τον βραβευμένο σεφ Geoffrey Rembert και τον Βασίλη Μήλιο executive chef του St. George Lycabettus
Κλείνεις τα μάτια και η φινετσάτη μπουκιά από στήθος πάπιας με μια μυρωδάτη κρούστα μυρωδικών σε μεταφέρει αυτόματα στο Παρίσι. Τα ανοίγεις και η Ακρόπολη ξεπροβάλει μπροστά σου τυλιγμένη στο φόντο ενός ροζ ηλιοβασιλέματος. Όχι, δεν πρόκειται για όνειρο. Απλώς για ένα ακόμη έξοχο δείπνο στα μπαλκόνια του La Suite Lounge, του λαμπρού εστιατορίου στον τελευταίο όροφο του St. George Lycabettus.
Το εστιατόριο αυτό που πρόσφατα απέκτησε τους τίτλους «Καλύτερη θέα στην Ευρώπη» και “Best Greek Heritage City Hotel” μόλις ξεκίνησε μια συνεργασία που θα μυήσει τους Αθηναίους σε όλα τα σοφά μυστικά της γαλλικής κουζίνας. Ο γάλλος σεφ Geoffrey Rembert αφού έκανε τη θητεία του στο Tour d’ Argent Le Bistrol Paris και στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Jacques Faussat επιστρέφει στην κουζίνα του St. George Lycabettus και σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιο δημιουργεί ένα ελληνογαλλικό μενού που μας ταξιδεύει από το Παρίσι στην Αθήνα και… τούμπαλιν.
Το εν λόγω μενού ακολουθεί τη νέα τάση Birstronomy και συνδυάζει τις γαλλικές γεύσεις και τεχνικές με την ελληνική, γευστική παράδοση. Έτσι θα δοκιμάσουμε πιάτα όπως τα χτένια St. Jacques με χαβιάρι Hadid, στήθος πάπιας με κρούστα αρωματικών, ψητό camembert με φουντούκια, αλλά και γαρίδες με κρέμα ντομάτας, φέτα και ούζο ή λαυράκι στριφτό με καπνιστή μελιτζάνα και κρέμα κακαβιάς. Την ίδια στιγμή, το μενού απογειώνεται με τη συνοδεία εξαιρετικών ελληνικών και γαλλικών κρασιών.
Το μενού του Geoffrey Rembert θα σερβίρεται στο La Suite Lounge μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ καθημερινά θα μπορεί να δοκιμάσει κανείς και το Menu Degustation Paris – Athènes με Champagne pairing Moët et Chandon. Να πούμε επίσης ότι το La Suite Lounge είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11.00 το πρωί (προσφέροντας ένα φανταστικό brunch τις Κυριακές) και πως το Winter Opening του εστιατορίου αναμένεται στις 12 Νοεμβρίου.
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416191
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.