- CITY GUIDE
- PODCAST
-
36°
St. George Lycabettus: ελληνογαλλική κουζίνα με θέα Ακρόπολη
Ο βραβευμένος γάλλος σεφ Geoffrey Rembert επιστρέφει στο La Suite Lounge
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![St. George Lycabettus St. George Lycabettus](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/11/05/244317865_10165649748560301_9085084863544657147_n.jpg)
Ελληνογαλλικό μενού από τον βραβευμένο σεφ Geoffrey Rembert και τον Βασίλη Μήλιο executive chef του St. George Lycabettus
Κλείνεις τα μάτια και η φινετσάτη μπουκιά από στήθος πάπιας με μια μυρωδάτη κρούστα μυρωδικών σε μεταφέρει αυτόματα στο Παρίσι. Τα ανοίγεις και η Ακρόπολη ξεπροβάλει μπροστά σου τυλιγμένη στο φόντο ενός ροζ ηλιοβασιλέματος. Όχι, δεν πρόκειται για όνειρο. Απλώς για ένα ακόμη έξοχο δείπνο στα μπαλκόνια του La Suite Lounge, του λαμπρού εστιατορίου στον τελευταίο όροφο του St. George Lycabettus.
Το εστιατόριο αυτό που πρόσφατα απέκτησε τους τίτλους «Καλύτερη θέα στην Ευρώπη» και “Best Greek Heritage City Hotel” μόλις ξεκίνησε μια συνεργασία που θα μυήσει τους Αθηναίους σε όλα τα σοφά μυστικά της γαλλικής κουζίνας. Ο γάλλος σεφ Geoffrey Rembert αφού έκανε τη θητεία του στο Tour d’ Argent Le Bistrol Paris και στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Jacques Faussat επιστρέφει στην κουζίνα του St. George Lycabettus και σε συνεργασία με τον executive chef του ξενοδοχείου Βασίλη Μήλιο δημιουργεί ένα ελληνογαλλικό μενού που μας ταξιδεύει από το Παρίσι στην Αθήνα και… τούμπαλιν.
![Geoffrey Rembert Geoffrey Rembert](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/geoffrey_rembert.jpg)
Το εν λόγω μενού ακολουθεί τη νέα τάση Birstronomy και συνδυάζει τις γαλλικές γεύσεις και τεχνικές με την ελληνική, γευστική παράδοση. Έτσι θα δοκιμάσουμε πιάτα όπως τα χτένια St. Jacques με χαβιάρι Hadid, στήθος πάπιας με κρούστα αρωματικών, ψητό camembert με φουντούκια, αλλά και γαρίδες με κρέμα ντομάτας, φέτα και ούζο ή λαυράκι στριφτό με καπνιστή μελιτζάνα και κρέμα κακαβιάς. Την ίδια στιγμή, το μενού απογειώνεται με τη συνοδεία εξαιρετικών ελληνικών και γαλλικών κρασιών.
Το μενού του Geoffrey Rembert θα σερβίρεται στο La Suite Lounge μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ καθημερινά θα μπορεί να δοκιμάσει κανείς και το Menu Degustation Paris – Athènes με Champagne pairing Moët et Chandon. Να πούμε επίσης ότι το La Suite Lounge είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 11.00 το πρωί (προσφέροντας ένα φανταστικό brunch τις Κυριακές) και πως το Winter Opening του εστιατορίου αναμένεται στις 12 Νοεμβρίου.
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416191
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.