Θεματα

To Noma είναι (ξανά) το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Αναλυτικά η λίστα των World’s 50 Best Restaurant Awards

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εστιατόριο Noma
Noma/ Facebook

Ανακοινώθηκαν τα World’s 50 Best Restaurant Awards για το 2021 – Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το Noma στη Δανία

Κάθε σεφ στον κόσμο έχει δύο όνειρα: το ένα είναι ότι μια μέρα θα κρατήσει στα χέρια του ένα αστέρι Michelin, το άλλο ότι θα κερδίσει μια πολυπόθητη θέση στη λίστα με τα καλύτερα 50 εστιατόρια του κόσμου. Τα World’s 50 Best Restaurant Awards θεωρούνται κάτι σαν τα Όσκαρ της γαστρονομίας και είναι πράγματι μεγάλο επίτευγμα να ξεχωρίσει το εστιατόριο σου ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα εστιατόρια που υπάρχουν στην υφήλιο.

Η λαμπρή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 5 Οκτωβρίου στην Αμβέρσα και ανέδειξε ως μεγάλο νικητή ένα παλιό γνώριμο στα World’s 50 Best Restaurant Awards. Το δανέζικο εστιατόριο Noma με σεφ τον Rene Redzepi έχει βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης για 4 χρονιές (2014, 2012, 2011, 2010) και χθες πέτυχε για άλλη μία φορά την πρωτιά. Η χρυσή τριάδα των βραβείων περιλαμβάνει το επίσης δανέζικο Geranium στην Κοπεγχάγη και το Asador Etxebarri στο Ασόντο της Ισπανίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα:

  1. Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
  2. Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
  3. Asador Etxebarri (Ασόντο, Ισπανία)
  4. Central (Λίμα, Περού)
  5. Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία)
  6. Frantzén (Στοκχόλμη, Σουηδία)
  7. Maido (Λίμα, Περού)
  8. Odette (Σιγκαπούρη)
  9. Pujol (Πόλη του Μεξικό, Μεξικό)
  10. The Chairman (Χονγκ Κονγκ, Κίνα)
  11. Den (Τόκιο, Ιαπωνία)
  12. Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
  13. Don Julio (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)
  14. Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
  15. Lido 84 (Γκαρντόνε Ριβιέρα, Ιταλία)
  16. Elkano (Χετάρια, Ισπανία)
  17. A Casa do Porco (Σάο Πάουλο, Βραζιλία)
  18. Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
  19. Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
  20. Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία)
  21. Hiša Franko (Κόμπαριντ, Σλοβενία)
  22. Cosme (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  23. Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
  24. Septime (Παρίσι, Γαλλία)
  25. White Rabbit (Μόσχα, Ρωσία)
  26. Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
  27. Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
  28. Benu (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
  29. Reale (Καστέλ ντι Σάγκρε, Ιταλία)
  30. Twins Garden (Μόσχα, Ρωσία)
  31. Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
  32. The Clove Club (Λονδίνο, Αγγλία)
  33. Lyle’s (Λονδίνο, Αγγλία)
  34. Burnt Ends (Σιγκαπούρη)
  35. Ultraviolet (Σανγκάη, Κίνα)
  36. Hof Van Cleve (Κρούιζεμ, Βέλγιο)
  37. SingleThread (Χέλντσμπεργκ, ΗΠΑ)
  38. Borago (Σαντιάγο, Χιλή)
  39. Florilège (Τόκιο, Ιαπωνία)
  40. Suhring (Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη)
  41. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Παρίσι, Γαλλία)
  42. Belcanto (Λισαβόνα, Πορτογαλία)
  43. Atomix (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  44. Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  45. Nobelhart & Schmutzig (Βερολίνο, Γερμανία)
  46. Leo (Μπογκοτά, Κολομβία)
  47. Maaemo (Όσλο, Νορβηγία)
  48. Atelier Crenn (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
  49. Azurmendi (Λαραμπέτζου, Ισπανία)
  50. Wolfgat (Πάτερνόστερ, Νότια Αφρική)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.