Θεματα

To Noma είναι (ξανά) το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο

Αναλυτικά η λίστα των World’s 50 Best Restaurant Awards

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το εστιατόριο Noma
Noma/ Facebook

Ανακοινώθηκαν τα World’s 50 Best Restaurant Awards για το 2021 – Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το Noma στη Δανία

Κάθε σεφ στον κόσμο έχει δύο όνειρα: το ένα είναι ότι μια μέρα θα κρατήσει στα χέρια του ένα αστέρι Michelin, το άλλο ότι θα κερδίσει μια πολυπόθητη θέση στη λίστα με τα καλύτερα 50 εστιατόρια του κόσμου. Τα World’s 50 Best Restaurant Awards θεωρούνται κάτι σαν τα Όσκαρ της γαστρονομίας και είναι πράγματι μεγάλο επίτευγμα να ξεχωρίσει το εστιατόριο σου ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα εστιατόρια που υπάρχουν στην υφήλιο.

Η λαμπρή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 5 Οκτωβρίου στην Αμβέρσα και ανέδειξε ως μεγάλο νικητή ένα παλιό γνώριμο στα World’s 50 Best Restaurant Awards. Το δανέζικο εστιατόριο Noma με σεφ τον Rene Redzepi έχει βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης για 4 χρονιές (2014, 2012, 2011, 2010) και χθες πέτυχε για άλλη μία φορά την πρωτιά. Η χρυσή τριάδα των βραβείων περιλαμβάνει το επίσης δανέζικο Geranium στην Κοπεγχάγη και το Asador Etxebarri στο Ασόντο της Ισπανίας.

Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα:

  1. Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
  2. Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
  3. Asador Etxebarri (Ασόντο, Ισπανία)
  4. Central (Λίμα, Περού)
  5. Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία)
  6. Frantzén (Στοκχόλμη, Σουηδία)
  7. Maido (Λίμα, Περού)
  8. Odette (Σιγκαπούρη)
  9. Pujol (Πόλη του Μεξικό, Μεξικό)
  10. The Chairman (Χονγκ Κονγκ, Κίνα)
  11. Den (Τόκιο, Ιαπωνία)
  12. Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
  13. Don Julio (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)
  14. Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
  15. Lido 84 (Γκαρντόνε Ριβιέρα, Ιταλία)
  16. Elkano (Χετάρια, Ισπανία)
  17. A Casa do Porco (Σάο Πάουλο, Βραζιλία)
  18. Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
  19. Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
  20. Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία)
  21. Hiša Franko (Κόμπαριντ, Σλοβενία)
  22. Cosme (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  23. Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
  24. Septime (Παρίσι, Γαλλία)
  25. White Rabbit (Μόσχα, Ρωσία)
  26. Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
  27. Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
  28. Benu (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
  29. Reale (Καστέλ ντι Σάγκρε, Ιταλία)
  30. Twins Garden (Μόσχα, Ρωσία)
  31. Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
  32. The Clove Club (Λονδίνο, Αγγλία)
  33. Lyle’s (Λονδίνο, Αγγλία)
  34. Burnt Ends (Σιγκαπούρη)
  35. Ultraviolet (Σανγκάη, Κίνα)
  36. Hof Van Cleve (Κρούιζεμ, Βέλγιο)
  37. SingleThread (Χέλντσμπεργκ, ΗΠΑ)
  38. Borago (Σαντιάγο, Χιλή)
  39. Florilège (Τόκιο, Ιαπωνία)
  40. Suhring (Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη)
  41. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Παρίσι, Γαλλία)
  42. Belcanto (Λισαβόνα, Πορτογαλία)
  43. Atomix (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  44. Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
  45. Nobelhart & Schmutzig (Βερολίνο, Γερμανία)
  46. Leo (Μπογκοτά, Κολομβία)
  47. Maaemo (Όσλο, Νορβηγία)
  48. Atelier Crenn (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
  49. Azurmendi (Λαραμπέτζου, Ισπανία)
  50. Wolfgat (Πάτερνόστερ, Νότια Αφρική)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.