- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Chocolate shots: Αλκoόλ σε σφηνάκια από σοκολάτα στο Σύνταγμα
Σερβίρονται 16 premium ετικέτες, από τεκίλες μέχρι ουίσκι, αποκλειστικά μέσα σε σοκολατένια σφηνοπότηρα που τρώγονται
Στο Chocolate Shots Athens θα πιεις σφηνάκια μέσα σε σοκολατένια ποτήρια
Είναι κοινό μυστικό ανάμεσα στους φανατικούς του ιστορικού κέντρου της Αθήνας πως στον πεζόδρομο της Ρόμβης, μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από την πολύβουη πλατεία Αγίας Ειρήνης, θα βρουν ψαγμένες προτάσεις και τάσεις, πριν αυτές εξαπλωθούν στο ευρύ κοινό. Μία από αυτές είναι και το Chocolate Shots Athens που άνοιξε στoν αριθμό 26 μόλις πριν από μερικές μέρες. Αρωματικά σφηνάκια μαύρης σοκολάτας γεμίζουν με το ποτό της επιλογής του καθενός, γαρνίρονται με κρέμα σαντιγί και παιχνιδιάρικη τρούφα ή άλλα toppings, όπως καρύδα, μπισκότο ή τσίλι (η μπαρτέντερ θα βοηθήσει στο κατάλληλο pairinig ανάλογα με το κάθε ποτό), και τρώγεται ολόκληρο το σφηνάκι, μια μπουκιά. Μην σας τρομάζει αυτό καθώς η ίδια θα σας εξηγήσει και τις οδηγίες χρήσης προκειμένου να καταναλωθεί σωστά.
Όταν η σοκολάτα μαζί με το αλκοόλ «σκάει» στο στόμα, σύμφωνα με όσα μου λέει η ομάδα του Chocolate Shots Athens, βάζει μπροστά την ικανότητα του εγκεφάλου να παράξει στιγμιαία μεγάλη ποσότητα ενδορφίνης, γνωστής και ως ορμόνης της ευτυχίας. Αν με είχαν ρωτήσει, θα έλεγα να τα ονομάσουν Chocolate Shocks, αλλά οι άνθρωποι πίσω από την ευρηματική αυτή ιδέα, ξέρουν σίγουρα καλύτερα. Μόλις ξεπεράσεις το αρχικό ξάφνιασμα, αρχίζει ο προβληματισμός. Χμμμ, καλό ήταν το Chocolate Shot με μαύρο ρούμι Captain Morgan, αλλά πώς να αντισταθείς και στην ιδέα ενός λιαστού Vinsanto Σαντορίνης, μέσα στο cup της μαύρης σοκολάτας ; Ή ενός αποστάγματος ξηρών καρπών όπως το Frangelico; Ή του λικέρ φραγκοστάφυλου, του λατρεμένου Crème de Cassis των Γάλλων;
Στον κατάλογο μπορεί να βρει κάποιος και δύο Premium Shots, ένα με την παιχνιδιάρικη τεκίλα Rose με κρέμα φράουλα και ένα με το βραβευμένο ουίσκι από την Ιαπωνία Nikka From The Barrel. Θα θυμάμαι για καιρό τη στιγμή που η επίγευση παλιού δρύινου βαρελιού και οι νότες πιπεριού του απολαυστικού malt, έσμιγαν ηδονικά με τη φημισμένη βελγική σοκολάτα Callebaut. Αυτή είναι η σοκολάτα από την οποία αποτελούνται τα σφηνοπότηρα και το κακάο της προέρχεται από 100% αειφόρες καλλιέργειες.
Συνολικά 16 είναι οι ετικέτες από τα αλκοόλ, ανάμεσά τους λικέρ ροδάκινο, κεράσι, φιστίκι, Bailys, Amaretto, Kahlua, Cointreau πορτοκάλι, Batida de Coco, ελληνικά twists με μαστίχα Χίου, λεμοντσέλο κρέμα Κέρκυρας και Vinsanto Σαντορίνης. Φυσικά, κάποιος μπορεί να διαλέξει να πιει το σφηνάκι του στο chocolate cup μαζί με άλλες τρεις alcohol-free επιλογές, δηλαδή με πουρέδες φρούτων, φράουλα, passion fruit και καρύδα. Σημείωση προς όσους ανησυχούν: Οι θερμίδες του κάθε shot έχουν υπολογιστεί και είναι γύρω στις 60.
Αν περάσετε από την οδό Ρόμβης μετά τις 7 το βράδυ και μέχρι τα μεσάνυχτα (εκτός Δευτέρας), μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας μια σύγχρονη παραλλαγή ενός παλιού αποφθέγματος: Chocolate(Shots) is happiness that you can eat.
Chocolate Shots Athens, Ρόμβης 26
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.