- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αυγά, αλεύρι, μυρωδικά, μέλι, γάλα και ξηροί καρποί: 6 τρόφιμα που αν τα καταψύξεις, θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα
Αυγά
Όχι, δεν εννοούμε να αποθηκεύσεις ολόκληρα τα αυγά μαζί με το τσόφλι τους! Αλλά να τα σπάσεις σε ένα μπολ, να τα αλατοπιπερώσεις, να τα χτυπήσεις και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσεις μέσα σε αεροστεγείς σακούλες τροφίμων. Έτσι την επόμενη φορά που θα θέλεις να φτιάξεις ομελέτα ή scrambled eggs, αρκεί να βγάλεις το σακουλάκι από την κατάψυξη! Σημαντικό: 24ώρες πριν χρησιμοποιήσεις το μείγμα, μετακίνησε το σακουλάκι από την κατάψυξη στο ψυγείο.
Αλεύρι
Γιατί να καταψύξεις το αλεύρι; Γιατί θα χαλάσει πολύ (πολύ!) αργότερα. Αυτό το κόλπο λειτουργεί για όλα τα είδη αλευριού, είναι ακόμα πιο χρήσιμο όμως σε εξειδικευμένα είδη όπως το αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας που τείνουν να χαλάνε γρηγορότερα. Άδειασε το αλεύρι σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτο στην κατάψυξη. Αργότερα, απλώς βγάλε το δοχείο από την κατάψυξη και χρησιμοποίησε την ποσότητα που θέλεις.
Βότανα και μυρωδικά
Αυτό το μικρό μυστικό λύνει τα χέρια στο μαγείρεμα: ψιλόκοψε βότανα και μυρωδικά (όπως άνηθο, μαϊντανό, δεντρολίβανο κλπ.) και τοποθέτησέ τα σε παγοθήκες. Γέμισε τις παγοθήκες με νερό και βάλε τις στην κατάψυξη. Ένας πανεύκολος (και κυρίως γρήγορος!) τρόπος να απογειώσεις τις σούπες, τους ζωμούς ή τις μαρινάδες σου!
Μέλι
Το παγωμένο μέλι είναι ένα από τα τελευταία food trends του TikTok και (μάλλον) όχι άδικα. Οι χρήστες του TikTok ανακάλυψαν ότι αν γεμίσεις ένα πλαστικό μπουκάλι με μέλι και το βάλεις στο ψυγείο θα μεταμορφωθεί σε… γλειφιτζούρι!
Γάλα
Αν καταψύξεις το γάλα στις ειδικές θήκες για γρανίτες, θα έχεις μία παγωμένη, υγιεινή λιχουδιά, ιδανική για να ξεγελάσεις για λίγο την ξαφνική λιγούρα (ή τα πιτσιρίκια εδώ που τα λέμε…). Επίσης, σε περίπτωση που ζεις μόνος σου και δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις το γάλα πριν χαλάσει, μπορείς να το καταψύξεις σε παγοθήκες παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του.
Ξηροί καρποί
Ρίξε τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς σε μια αεροστεγή σακούλα τροφίμων και βάλε τη σακούλα στην κατάψυξη. Αυτό θα αποτρέψει τους ξηρούς καρπούς από το να ταγγίσουν!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.