Θεματα

6 τρόφιμα που δεν είχες σκεφτεί να καταψύξεις, αλλά πρέπει!

Τι είναι το παγωμένο μέλι;

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αμύγδαλα
Raspopova Marina/ Unsplash

Αυγά, αλεύρι, μυρωδικά, μέλι, γάλα και ξηροί καρποί: 6 τρόφιμα που αν τα καταψύξεις, θα σου λύσουν τα χέρια στην κουζίνα

Αυγά

Scrambled eggs
amirali mirhashemian/ Unsplash

Όχι, δεν εννοούμε να αποθηκεύσεις ολόκληρα τα αυγά μαζί με το τσόφλι τους! Αλλά να τα σπάσεις σε ένα μπολ, να τα αλατοπιπερώσεις, να τα χτυπήσεις και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσεις μέσα σε αεροστεγείς σακούλες τροφίμων. Έτσι την επόμενη φορά που θα θέλεις να φτιάξεις ομελέτα ή scrambled eggs, αρκεί να βγάλεις το σακουλάκι από την κατάψυξη! Σημαντικό: 24ώρες πριν χρησιμοποιήσεις το μείγμα, μετακίνησε το σακουλάκι από την κατάψυξη στο ψυγείο.

Αλεύρι

Αλεύρι
Kristiana Pinne/ Unsplash

Γιατί να καταψύξεις το αλεύρι; Γιατί θα χαλάσει πολύ (πολύ!) αργότερα. Αυτό το κόλπο λειτουργεί για όλα τα είδη αλευριού, είναι ακόμα πιο χρήσιμο όμως σε εξειδικευμένα είδη όπως το αλεύρι αμυγδάλου ή καρύδας που τείνουν να χαλάνε γρηγορότερα. Άδειασε το αλεύρι σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτο στην κατάψυξη. Αργότερα, απλώς βγάλε το δοχείο από την κατάψυξη και χρησιμοποίησε την ποσότητα που θέλεις.

Βότανα και μυρωδικά

Αυτό το μικρό μυστικό λύνει τα χέρια στο μαγείρεμα: ψιλόκοψε βότανα και μυρωδικά (όπως άνηθο, μαϊντανό, δεντρολίβανο κλπ.) και τοποθέτησέ τα σε παγοθήκες. Γέμισε τις παγοθήκες με νερό και βάλε τις στην κατάψυξη. Ένας πανεύκολος (και κυρίως γρήγορος!) τρόπος να απογειώσεις τις σούπες, τους ζωμούς ή τις μαρινάδες σου!

Μέλι

Το παγωμένο μέλι είναι ένα από τα τελευταία food trends του TikTok και (μάλλον) όχι άδικα. Οι χρήστες του TikTok ανακάλυψαν ότι αν γεμίσεις ένα πλαστικό μπουκάλι με μέλι και το βάλεις στο ψυγείο θα μεταμορφωθεί σε… γλειφιτζούρι!

Γάλα

Γρανίτες από γάλα
American Heritage Chocolate/ Unsplash

Αν καταψύξεις το γάλα στις ειδικές θήκες για γρανίτες, θα έχεις μία παγωμένη, υγιεινή λιχουδιά, ιδανική για να ξεγελάσεις για λίγο την ξαφνική λιγούρα (ή τα πιτσιρίκια εδώ που τα λέμε…). Επίσης, σε περίπτωση που ζεις μόνος σου και δεν προλαβαίνεις να καταναλώσεις το γάλα πριν χαλάσει, μπορείς να το καταψύξεις σε παγοθήκες παρατείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής του.

Ξηροί καρποί

Αμύγδαλα
Tetiana Bykovets/ Unsplash

Ρίξε τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς σε μια αεροστεγή σακούλα τροφίμων και βάλε τη σακούλα στην κατάψυξη. Αυτό θα αποτρέψει τους ξηρούς καρπούς από το να ταγγίσουν!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.