Θεματα

Vincenzo

Αγαπώ Ιταλία

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 307
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vincenzo_049.jpg

Σταθερή αξία στο καλό ιταλικό φαγητό εδώ και χρόνια, το Vincenzo είναι το αυθεντικό, χαλαρό, φιλικό εστιατόριο που θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά, χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ. 

Σε στιλ ιταλικής τρατορίας, με το ανοιχτόχρωμο ξύλο να κυριαρχεί, με πολλά φυτά και μικρές οάσεις δροσιάς, όπως η μπροστινή πρασιά ή η πίσω αυλή, που σε κάνουν να περνάς τέλεια και τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Το κομβικό του σημείο στη Γλυφάδα το έχει κάνει στέκι της περιοχής και όχι μόνο. Όλοι θα περάσουν από εδώ στο lunch break, μετά τη θάλασσα, το γραφείο ή σ’ ένα διάλειμμα από το shopping στα γύρω καταστήματα. Αλλά και το βράδυ είναι πάντα γεμάτο με παρέες που έρχονται εδώ από κάθε μεριά της πόλης για να απολαύσουν τις άφθαστες ιταλικές συνταγές, και μάλιστα σε τιμές εξαιρετικά προσιτές. 

Οι σερβιτόροι ακόμα κι όταν στο μαγαζί δεν πέφτει καρφίτσα είναι πάντα γελαστοί και περιποιητικοί, απόλυτα συντονισμένοι με τη χαρούμενη, «έξω καρδιά» ατμόσφαιρα του Vincenzo.  

Αυτή η ατμόσφαιρα αυθεντικής ιταλικής ταβέρνας είναι ο ένας λόγος που οι θαμώνες του δεν το αποχωρίζονται ποτέ, ο άλλος, ο κυρίαρχος, είναι το φαγητό. 

Το Vincenzo έχει ένα μακρύ-μακρύ κατάλογο και έτσι κάθε φορά που πας μοιάζει σαν να είναι η πρώτη. Η open κουζίνα με το που μπαίνεις μέσα σε συνεπαίρνει με τις μυρωδιές της. Για μια καλή εκκίνηση έχεις να διαλέξεις από σκορδόψωμα και μπρουσκέτες μέχρι μύδια αχνιστά με λευκό κρασί – είναι πολλά τα πεντανόστιμα ορεκτικά, ενώ και οι σαλάτες είναι πολλές, πλούσιες και πάντα φρεσκοκομμένες.

Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν αδυναμία στην περίφημη πίτσα του Vincenzo. Λεπτή, με τραγανή ζύμη και φρέσκα υλικά σε εμπνευσμένους γευστικούς συνδυασμούς που την κάνουν τόσο περιζήτητη. 

Όσο για τα ζυμαρικά, εκεί πια είναι το μεγαλείο! Σπαγγέτι άλιο όλιο, κοχύλια με μπρόκολο, φετουτσίνι με πορτσίνι, τρενέτε με πέστο, τρικολόρε με ρικότα και σπανάκι, νιόκι τέσσερα τυριά, πένες με μελιτζάνα, σειρά ολόκληρη με ποικιλίες θαλασσινών συνδυασμών, ό,τι και να λιγουρευτείς ο… ιταλοφάγος, εδώ θα το βρεις.

Όσοι πάλι δεν αποχωρίζονται το κρέας, παραπονεμένοι δεν θα μείνουν. Κομψά και light πιάτα με κοτόπουλο, φιλέτο ή σκαλοπίνια για όσους θέλουν να κρατήσουν τη γραμμή τους. 

Για το επιδόρπιο στο Vincenzo πάντα πρέπει να κρατάς λίγο χώρο. Αυθεντικό, αφράτο τιραμισού, προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα και παγωτό, πανακότα, είναι μερικοί μόνο πειρασμοί που ποτέ κανείς δεν τους αντιστάθηκε!  

VINCENZO: Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 210 8941.310, 14.00 έως 1.00 κάθε μέρα

INFO
Vincenzo
Λειτουργία: Ανοικτό μεσημέρι

Αυθεντικές γεύσεις στο κλασικό πια ιταλικό της Γλυφάδας που προσελκύουν λάτρεις του είδους από όλη την Αθήνα. Η πίτσα του Vincenzo είναι από τις καλύτερες, με φρεσκότατα υλικά και τη ζύμη όπως ακριβώς πρέπει να είναι: λεπτή και τραγανή. Όσο για τις (φημισμένες πια) μακαρονάδες του βγαίνουν σε ένα σωρό παραλλαγές και ικανοποιούν άπαντες. Ο χώρος του είναι λιτός και μαζί ζεστός, διατηρεί όμως μια όμορφη εσωτερική αυλή με χαλικάκι και πρασινάδα. 

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.