Σταθερή αξία στο καλό ιταλικό φαγητό εδώ και χρόνια, το Vincenzo είναι το αυθεντικό, χαλαρό, φιλικό εστιατόριο που θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά, χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ.
Σε στιλ ιταλικής τρατορίας, με το ανοιχτόχρωμο ξύλο να κυριαρχεί, με πολλά φυτά και μικρές οάσεις δροσιάς, όπως η μπροστινή πρασιά ή η πίσω αυλή, που σε κάνουν να περνάς τέλεια και τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Το κομβικό του σημείο στη Γλυφάδα το έχει κάνει στέκι της περιοχής και όχι μόνο. Όλοι θα περάσουν από εδώ στο lunch break, μετά τη θάλασσα, το γραφείο ή σ’ ένα διάλειμμα από το shopping στα γύρω καταστήματα. Αλλά και το βράδυ είναι πάντα γεμάτο με παρέες που έρχονται εδώ από κάθε μεριά της πόλης για να απολαύσουν τις άφθαστες ιταλικές συνταγές, και μάλιστα σε τιμές εξαιρετικά προσιτές.
Οι σερβιτόροι ακόμα κι όταν στο μαγαζί δεν πέφτει καρφίτσα είναι πάντα γελαστοί και περιποιητικοί, απόλυτα συντονισμένοι με τη χαρούμενη, «έξω καρδιά» ατμόσφαιρα του Vincenzo.
Αυτή η ατμόσφαιρα αυθεντικής ιταλικής ταβέρνας είναι ο ένας λόγος που οι θαμώνες του δεν το αποχωρίζονται ποτέ, ο άλλος, ο κυρίαρχος, είναι το φαγητό.
Το Vincenzo έχει ένα μακρύ-μακρύ κατάλογο και έτσι κάθε φορά που πας μοιάζει σαν να είναι η πρώτη. Η open κουζίνα με το που μπαίνεις μέσα σε συνεπαίρνει με τις μυρωδιές της. Για μια καλή εκκίνηση έχεις να διαλέξεις από σκορδόψωμα και μπρουσκέτες μέχρι μύδια αχνιστά με λευκό κρασί – είναι πολλά τα πεντανόστιμα ορεκτικά, ενώ και οι σαλάτες είναι πολλές, πλούσιες και πάντα φρεσκοκομμένες.
Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν αδυναμία στην περίφημη πίτσα του Vincenzo. Λεπτή, με τραγανή ζύμη και φρέσκα υλικά σε εμπνευσμένους γευστικούς συνδυασμούς που την κάνουν τόσο περιζήτητη.
Όσο για τα ζυμαρικά, εκεί πια είναι το μεγαλείο! Σπαγγέτι άλιο όλιο, κοχύλια με μπρόκολο, φετουτσίνι με πορτσίνι, τρενέτε με πέστο, τρικολόρε με ρικότα και σπανάκι, νιόκι τέσσερα τυριά, πένες με μελιτζάνα, σειρά ολόκληρη με ποικιλίες θαλασσινών συνδυασμών, ό,τι και να λιγουρευτείς ο… ιταλοφάγος, εδώ θα το βρεις.
Όσοι πάλι δεν αποχωρίζονται το κρέας, παραπονεμένοι δεν θα μείνουν. Κομψά και light πιάτα με κοτόπουλο, φιλέτο ή σκαλοπίνια για όσους θέλουν να κρατήσουν τη γραμμή τους.
Για το επιδόρπιο στο Vincenzo πάντα πρέπει να κρατάς λίγο χώρο. Αυθεντικό, αφράτο τιραμισού, προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα και παγωτό, πανακότα, είναι μερικοί μόνο πειρασμοί που ποτέ κανείς δεν τους αντιστάθηκε!
VINCENZO: Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 210 8941.310, 14.00 έως 1.00 κάθε μέρα
INFO
Αυθεντικές γεύσεις στο κλασικό πια ιταλικό της Γλυφάδας που προσελκύουν λάτρεις του είδους από όλη την Αθήνα. Η πίτσα του Vincenzo είναι από τις καλύτερες, με φρεσκότατα υλικά και τη ζύμη όπως ακριβώς πρέπει να είναι: λεπτή και τραγανή. Όσο για τις (φημισμένες πια) μακαρονάδες του βγαίνουν σε ένα σωρό παραλλαγές και ικανοποιούν άπαντες. Ο χώρος του είναι λιτός και μαζί ζεστός, διατηρεί όμως μια όμορφη εσωτερική αυλή με χαλικάκι και πρασινάδα.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.