Σταθερή αξία στο καλό ιταλικό φαγητό εδώ και χρόνια, το Vincenzo είναι το αυθεντικό, χαλαρό, φιλικό εστιατόριο που θέλεις να πηγαίνεις ξανά και ξανά, χειμώνα-καλοκαίρι, μεσημέρι και βράδυ.
Σε στιλ ιταλικής τρατορίας, με το ανοιχτόχρωμο ξύλο να κυριαρχεί, με πολλά φυτά και μικρές οάσεις δροσιάς, όπως η μπροστινή πρασιά ή η πίσω αυλή, που σε κάνουν να περνάς τέλεια και τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.
Το κομβικό του σημείο στη Γλυφάδα το έχει κάνει στέκι της περιοχής και όχι μόνο. Όλοι θα περάσουν από εδώ στο lunch break, μετά τη θάλασσα, το γραφείο ή σ’ ένα διάλειμμα από το shopping στα γύρω καταστήματα. Αλλά και το βράδυ είναι πάντα γεμάτο με παρέες που έρχονται εδώ από κάθε μεριά της πόλης για να απολαύσουν τις άφθαστες ιταλικές συνταγές, και μάλιστα σε τιμές εξαιρετικά προσιτές.
Οι σερβιτόροι ακόμα κι όταν στο μαγαζί δεν πέφτει καρφίτσα είναι πάντα γελαστοί και περιποιητικοί, απόλυτα συντονισμένοι με τη χαρούμενη, «έξω καρδιά» ατμόσφαιρα του Vincenzo.
Αυτή η ατμόσφαιρα αυθεντικής ιταλικής ταβέρνας είναι ο ένας λόγος που οι θαμώνες του δεν το αποχωρίζονται ποτέ, ο άλλος, ο κυρίαρχος, είναι το φαγητό.
Το Vincenzo έχει ένα μακρύ-μακρύ κατάλογο και έτσι κάθε φορά που πας μοιάζει σαν να είναι η πρώτη. Η open κουζίνα με το που μπαίνεις μέσα σε συνεπαίρνει με τις μυρωδιές της. Για μια καλή εκκίνηση έχεις να διαλέξεις από σκορδόψωμα και μπρουσκέτες μέχρι μύδια αχνιστά με λευκό κρασί – είναι πολλά τα πεντανόστιμα ορεκτικά, ενώ και οι σαλάτες είναι πολλές, πλούσιες και πάντα φρεσκοκομμένες.
Πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν αδυναμία στην περίφημη πίτσα του Vincenzo. Λεπτή, με τραγανή ζύμη και φρέσκα υλικά σε εμπνευσμένους γευστικούς συνδυασμούς που την κάνουν τόσο περιζήτητη.
Όσο για τα ζυμαρικά, εκεί πια είναι το μεγαλείο! Σπαγγέτι άλιο όλιο, κοχύλια με μπρόκολο, φετουτσίνι με πορτσίνι, τρενέτε με πέστο, τρικολόρε με ρικότα και σπανάκι, νιόκι τέσσερα τυριά, πένες με μελιτζάνα, σειρά ολόκληρη με ποικιλίες θαλασσινών συνδυασμών, ό,τι και να λιγουρευτείς ο… ιταλοφάγος, εδώ θα το βρεις.
Όσοι πάλι δεν αποχωρίζονται το κρέας, παραπονεμένοι δεν θα μείνουν. Κομψά και light πιάτα με κοτόπουλο, φιλέτο ή σκαλοπίνια για όσους θέλουν να κρατήσουν τη γραμμή τους.
Για το επιδόρπιο στο Vincenzo πάντα πρέπει να κρατάς λίγο χώρο. Αυθεντικό, αφράτο τιραμισού, προφιτερόλ με ζεστή σοκολάτα και παγωτό, πανακότα, είναι μερικοί μόνο πειρασμοί που ποτέ κανείς δεν τους αντιστάθηκε!
VINCENZO: Γιαννιτσοπούλου 1, Γλυφάδα, 210 8941.310, 14.00 έως 1.00 κάθε μέρα
INFO
Αυθεντικές γεύσεις στο κλασικό πια ιταλικό της Γλυφάδας που προσελκύουν λάτρεις του είδους από όλη την Αθήνα. Η πίτσα του Vincenzo είναι από τις καλύτερες, με φρεσκότατα υλικά και τη ζύμη όπως ακριβώς πρέπει να είναι: λεπτή και τραγανή. Όσο για τις (φημισμένες πια) μακαρονάδες του βγαίνουν σε ένα σωρό παραλλαγές και ικανοποιούν άπαντες. Ο χώρος του είναι λιτός και μαζί ζεστός, διατηρεί όμως μια όμορφη εσωτερική αυλή με χαλικάκι και πρασινάδα.
Δες αναλυτικάΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.