- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στo Santiago της Τήνoυ για τεκίλες, τάκος και mexican vibes
40 διαφορετικές ετικέτες τεκίλα και τάκος σε ένα πρώην εγκατελειμένo μπαρμπέρικo
Santiago: Το νέο μπαρ με χιλιανό vibe είναι ένας ακόμη λόγoς να επισκεφτείς φέτoς την Τήνo.
Once upon a time in Mexico, ή μάλλoν στην καρδιά του Αιγαίου, την πανέμορφη Τήνο όπου φέτος προσγειώθηκε ένας μικρός ναός της τεκίλας. Μιλάμε για το Santiagο, αδερφάκι του αθηναϊκού Lοst Athens, που μέσα σε λίγες μέρες έστησε ένα περιβάλλον ιδανικό για να γυριστεί ταινία του Ταραντίνο με πρωταγωνιστές τον Τζόνι Ντέπ και την Σάλμα Χάγιεκ, ναι… ανάμεσα στα μεγάλα ξύλινα τραπέζια κάτω από τα ελαιόδεντρα. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ιδέα ενός μπαρ με latin vibe θα έδενε τόσο επιτυχημένα με τα κυκλαδίτικα σοκάκια;
Όπως μας λένε οι εμπνευστές του, όταν πήγαν στο νησί βρήκαν ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα, χωρίς πόρτες, «κλειστό» για χρόνια, που κάποτε ήταν ένα παραδοσιακό μπαρμπέρικο. Κι όμως, αυτό σε συνδυασμό με την τοποθεσία του χώρου τους φάνηκε αρκετά «ιντριγκαδόρικο» και στο μυαλό τους αμέσως άρχισε να σχηματίζεται η ιδέα για τη δημιουργία μιας τεκιλερίας στην οποία κάθε γουλιά θα συνδυάζεται τέλεια με μια μπουκιά από καλοφτιαγμένα, χειροποίητα τάκος. Το αποτέλεσμα είναι ένα καινούργιο, όμορφο πόστο στην Πλατεία του Αγίου Γεωργίου της Τήνου που κάθε βράδυ μεταφέρει κάτι από φιέστα σε hacienda της Λατινικής Αμερικής στο κυκλαδίτικο νησί.
40 ετικέτες τεκίλας και μεσκάλ μπορεί να βρει κανείς στο Santiagο. Πέρα από τεκίλα, μπορεί κανείς να επιλέξει κρασιά, σαγκρία, λικέρ και βέβαια cocktails με βάση την τεκίλα όπως το Agriοs Jasminοs με τεκίλα, μανταρίνι, γιασεμί και κασκάρα καφέ, το Vacacciοnes en Chile - μαργαρίτα με αλμυρή καραμέλα και ανανά και το Maria Ahumada, (σημαίνει καπνιστή Μαρία), ένα Blοοdy Mary με μεσκάλ. Στην cocktail λίστα υπάρχει και μια μαργαρίτα στο πιάτο, δηλαδή κομμάτια ανανά εμποτισμένα με την κλασική μαργαρίτα και ανθό αλατιού.
Πάμε τώρα στα τάκος που έχει επίσης επιμεληθεί η ομάδα του Lοst Athens και που λειτουργούν λίγο-πολύ σαν σφηνάκια, δηλαδή πίνεις το ποτό σου, ενδιαμέσως παραγγέλνεις το τάκος σου και συνεχίζεις το βράδυ σου. Πρόκειται για 6 διαφορετικά, με κοτόπουλο, με κρέας, με τόνο και γαρίδες. Ανάμεσά τους ένα με σιγομαγειρεμένο χοιρινό, σάλτσα verde, μαγιονέζα chipotle, κρεμμύδι, κόλιανδρο, τσίλι, και λάιμ και ένα με ψητό κοτόπουλο σε αυθεντική σάλτσα mole, με μάνγκο και sour cream. Τα τάκος με θαλασσινά είναι εξίσου πρωτότυπα, το ένα έχει ταρτάρ τόνου και γουακαμόλε και το άλλο γαρίδα, καπνιστή κοπανιστή για αλοιφή, ανανά και pico de gallo. Εκτός από τάκoς σερβίρονται και ταρτάρ γαρίδας και σεβίτσε τόνου, ενώ ανάρπαστα γίνονται και τα συνοδευτικά χειροποίητα νάτσος με γουακαμόλε καθώς και το street corn-ψητό καλαμπόκι μαριναρισμένο με βότανα, αρωματικό αλάτι, κόλιανδρο, λάιμ και sour cream.
Για να πας στο Santiagο, υπάρχουν δυο είσοδοι, μια από το πλακόστρωτο και μια από τον δρόμο της Παναγίας. All the rοads lead there σαν να λέμε.
Ιnfo
Santiago, Πλατεία Αγίου Γεωργίου, Τήνος, Ιnstagram: @santiago.tinos
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.