Θεματα

Tρώγοντας παστιτσάδα σε σουβλάκι με τον Χάρη Νικολούζο

Δοκιμάζουμε τα πειραγμένα σουβλάκια του Χάρη Νικολούζου στον Μίμη

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mimhs.jpg

O σεφ Xάρης Νικολούζος σε street food pop up στο Παγκράτι

Το εθνικό μας street food, μέσα σε μία ζουμερή μπουκιά, είναι η ευτυχία ολόκληρη, για κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Κάποιοι ορκίζονται στο σκέτο «πίτα- κρέας-τζατζίκι», άλλοι, τώρα πια, το προτιμούν «νέο τραντίσιοναλ», τυλιχτό με μανιτάρι και πουρέ σελινόριζας. Το καλό σουβλάκι είναι υποκειμενικό όμως το street food είναι αντικειμενικά η πιο μεγάλη τάση στην Αθήνα. Οπότε, δεν γινόταν να μην επισκεφτούμε το Pop up του Χάρη Νικολούζου, στο Mimis, το στέκι που εμφανίστηκε μέσα στην καραντίνα παρουσιάζοντας κι αυτό τη δική του εκδοχή σε «νεοσουβλάκι». Στον ταλαντούχο σεφ Χάρη Νικολούζο του αρέσει να συνδυάζει το σύγχρονο με τις μνήμες που διατηρεί από την παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας (όντας και ο ίδιος Κερκυραίος). Για τρεις μέρες λοιπόν θα βρίσκεται στο Παγκράτι για να παρουσιάσει στους foodies την δική του πρόταση. Το σουβλάκι του δεν γινόταν να μην έχει κερκυραϊκές επιρροές, έτσι λοιπόν, μέσα στην χειροποίητη πίτα του Μίμη, παντρεύτηκε ο γύρος κοτόπουλο με την παστιτσάδα, με τη σάρτσα (όπως λένε οι Κερκυραίοι κι όχι σάλτσα), κόκκινη με μπαχαρικά, κρέμα μετσοβόνε και υφές από κρεμμύδι.

Μίμης σουβλάκι

«Για μένα το μοντέρνο έχει μέσα του την παράδοση και η καλή μαγειρική δεν παύει να είναι καλή μαγειρική είτε μιλάμε για ένα ταβερνάκι είτε για fine dining. Το αθηναϊκό street food για μένα πρέπει να επενδύσει στο βασιλιά του είδους στην Ελλάδα, το καλό σουβλάκι, που θα φτιάχνεται με μεράκι γιατί τα πραγματικά καλά σουβλατζίδικα στην πόλη, είναι μετρημένα στα δάχτυλα» θα μας πει ο Χάρης.

Κεμπάπ Μίμης

Το κεμπάπ-μουσακάς, που θα βρεις αυτές τις μέρες στο Μίμη είναι από καλό μοσχαρίσιο κρέας, με αφράτη, βελούδινη μπεσαμέλ, μελιτζάνα και πατάτα. Για τους χορτοφάγους τα γεμιστά, τυλίγονται επίσης στην πίτα σε μορφή κεφτέ παρέα με μους φέτας και μυρωδικά. Για σαλάτα, προτείνει τον καλοκαιρινό love it or hate it (στην προκειμένη love it) συνδυασμό, καρπούζι με φέτα, ντομάτα και αρμύρα.

Σαλάτα Μίμης

Τυλιχτό Μίμης

«Η τάση στη μαγειρική, όπως μπορώ να διακρίνω κινείται προς τα χορτοφαγικά πιάτα, με περισσότερο σεβασμό από ποτέ προς την γη και τα ζώα. Στην Αθήνα πάντως το fine dining σύντομα θα κερδίσει έδαφος. Ο κόσμος πλέον έχει εξοικειωθεί με τις γεύσεις της υψηλής γαστρονομίας και τους εστιατοριακούς όρους μέσα από τα social media ή το Masterchef  και πιστεύω πολλοί μάγειρες θα τολμήσουν να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση για να κάνουν το fine dining  πιο προσιτό. Ο κόσμος φαίνεται να θέλει να έρθει πιο κοντά σε όλο αυτό και το αποδεικνύει κατά κάποιο τρόπο και από το ενδιαφέρον του για τα ανάλογα τηλεοπτικά προγράμματα και τα παιχνίδια μαγειρικής. Πάντα υπάρχει χώρος για μια επιπλέον καλή μαγειρική εκπομπή.»

photo-2021-07-23-02-03-50_1.jpg

Ο βασιλιάς του ελληνικού street food γλυκού, που δεν είναι άλλο από την μπουγάτσα, δεν θα μπορούσε να λείπει και μάλιστα στην αποδομημένη της μορφή. Προλαβαίνεις!

Το pop up του Χάρη Νικολούζου είναι από 22/7  έως  24/7,
17.00 ως 00.00
Eυφράνορος 10, Παγκράτι

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.