- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Μπάτλερ: Ένα jazzy bar στην Τζια
Ένα διαφορετικό all day jazzy bistrot με ατμόσφαιρα – και τον Δώρο Παύλου
Στο Butler - all day jazzy bistrot για χαλαρά ποτά και finger food στην Τζια
Χρόνια έχω να πάω στη Τζιa, τη θυμάμαι ως το αριστούργημα νησί που είναι (ακόμα, από ότι μου λένε οι τακτικοί θαμώνες). Θυμάμαι το «Βινύλιο» να βασιλεύει στην Τζιa επί είκοσι έξη χρόνια, ως στέκι, βραδινή έξοδο, υποχρεωτικό πέρασμα των Αθηναίων-σε-διακοπές – μα τι όμορφο μαγαζί, και τι σούπερ μουσικές, και πόσο ήξεραν από μαγαζιά τα «παιδιά» που το έτρεχαν…
Λοιπόν τα ίδια παιδιά άνοιξαν το «Μπάτλερ», ή αλλιώς «The Butler – all day jazzy bistrot», με υπότιτλο «laid back drinks & bites»: χαλαρά ποτά και τσιμπητουάρ πράγματα, όχι μεζεδάκια ακριβώς, της κατηγορίας finger food – το μενού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα πολύ επίκαιρα πλέον bao buns όπως και την πιο κλασσική bruschetta σε διάφορες εκδοχές, και τέλεια σπιτική quiche που φτιάχνει κάθε μέρα με τα χεράκια της η Μπάρμπαρα.
Στην μπάρα είναι ο Μίμης Κεφαλάς, ο ρομαντικός ντιτζέι του (χειμερινού) «MG bar», εδώ ως μπάρμαν, κατά το «παλιά μου τέχνη κι ασ' τηνε». Ο κατάλογος περιλαμβάνει κοκτέιλ από αυτά που στα νησιά είναι πάντα καλύτερα, ίσως επειδή τα απολαμβάνεις πάνω στη θάλασσα που όσο να 'ναι μετράει περισσότερο. Εκτός από ποτά και κοκτέιλ, σερβίρονται προχώ μεζεδάκια στην ωραία δροσιά του «Μπάτλερ», με τις γνωστή σούπερ αισθητική που έχουν τα «παιδιά» τα οποία, όπως είπαμε, ξέρουν από μαγαζιά, της νύχτας, της ημέρας αλλά κυρίως του καλοκαιριού.
Ο Δώρος Παύλου «ντύνει» μουσικά τον χώρο – είναι στα (παραδοσιακά) ντεκ και παίζει βινύλια, συμπληρώνοντας τη ρομαντική, λίγο βίντατζ, τζαζίστικη ατμόσφαιρα με μπαλάντες, Χατζιδάκι, τζαζ και Φρανκ Σινάτρα με τον τρόπο που μόνον αυτός καταφέρνει να δένει τις νύχτες με ωραίο φεγγάρι. Σίγουρα και άλλες νύχτες χωρίς φεγγάρι, που όμως δεν μας ενδιαφέρουν τώρα, καλοκαιριάτικα, θέλουμε νύχτες με μεγάλα θερινά φεγγάρια και μάλιστα να μας μείνουν αξέχαστες. Στο Βουρκάρι, όπου φυσάει δροσερό αεράκι και μοσχοβολάει θάλασσα.
Μπάτλερ, all day jazzy bistrot, Τζια, Βουρκάρι 2288022841
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Hot εστιατόρια, λαχταριστά street food στέκια και λαμπερά ξενοδοχεία
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.