- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Το Sweet Nolan, το νέο εστιατόριο του Σωτήρη Κοντιζά θα είναι αφιερωμένο στα γλυκά
Τη θυμάμαι εκείνη τη μέρα, όταν στην καρδιά της καραντίνας έσκασε η είδηση ότι ο Σωτήρης Κοντιζάς ανοίγει νέο εστιατόριο. Ψηφιακό μεν (γιατί πώς αλλιώς;), εξίσου νόστιμο δε. Το νέο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα σε χρόνο ντε τε. Εκείνη την πρώτη μέρα του P.S. Luncheon η εφαρμογή της Wolt (μόνο εκεί μπορούσες να βρεις και να παραγγείλεις το μενού) θα πρέπει να πήρε φωτιά. Τώρα, αρκετούς μήνες αργότερα από εκείνη την μεγάλη επιτυχία, ο Σωτήρης Κοντιζάς επανέρχεται με ένα… γράμμα για να μας αποκαλύψει το νέο του project. To Sweet Nolan θα είναι αφιερωμένο στα γλυκά και θα έρχεται στην πόρτα μας και πάλι μέσω Wolt. Προς το παρόν δεν ξέρουμε περισσότερα, αυτό που μπορούμε να σας πούμε, όμως, είναι ότι το burnt cheesecake ήταν ένα από τις προτάσεις-σουξέ του P.S. Luncheon. Οπότε… ανυπομονούμε!
Ακολουθεί το γράμμα μέσω Wolt του Σωτήρη Κοντιζά:
«Παλιά, δηλαδή πριν από 2-3 χρόνια, στους περισσότερους φαινόταν εντελώς τρελό να παραλαμβάνουν στο σπίτι οτιδήποτε άλλο εκτός από έτοιμο φαγητό. Τα υπόλοιπα ψώνια, από σούπερ μάρκετ και φαρμακείο έως ρούχα ήταν ένα ταξίδι-περιπέτεια σχεδόν κάθε φορά. Ένα ταξίδι που τις περισσότερες φορές σπαταλούσε πολύτιμο χρόνο, υπομονή και έξτρα χρήματα -ξέρετε πόση βενζίνη έχω χαλάσει ψάχνοντας παρκάρισμα στο κέντρο της Αθήνας; Σήμερα, αν έχουμε να κρατήσουμε κάτι καλό από τις σερί καραντίνες που ζήσαμε αυτόν τον ενάμιση χρόνο είναι η εξοικείωσή μας με το να έρχονται πράγματα σπίτι μας. Να νιώθουμε εμπιστοσύνη να τα παραγγείλουμε, να έχουμε επαρκείς επιλογές και τελικώς και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ως καταναλωτές, αλλά και ως επαγγελματίες του φαγητού, βρήκαμε μια πλατφόρμα που εμπιστευόμασταν ότι θα κάνει... deliver αυτό που υποσχόταν (see what I did there?). Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσουμε όλων των ειδών τις επιλογές για φαγητό στο σπίτι -όχι μόνο πίτσες, μακαρονάδες και σουβλάκια.
Το ακόμη θετικότερο είναι πως παρότι κάποια side project, όπως π.χ. το δικό μας PS Luncheon, αναγκάστηκαν να αναστείλουν για λίγο καιρό την λειτουργία τους κάποιες επιχειρήσεις ίσως δεν περίμεναν ποτέ ότι θα μπουν σε αυτόν τον χώρο. Το SushiLunchi του Αντώνη Δρακουλαράκου από το Sushimou ήταν σίγουρα ένα από αυτά, όπως και το Kobra με τον Άνταμ Κοντοβά, που προσαρμόστηκαν σωστά κατ’ εμέ στη νέα συνθήκη και ανταμείφθηκαν από το κοινό.
Για μένα αυτό το νέο σκηνικό είχε κι ένα έξτρα θετικό. Την εύκολη (γραπτή) και σίγουρη συνεννόηση που οδήγησε στην εξαφάνιση του κλασικού «έχει φύγει το παιδί», αλλά και τις όποιες παρανοήσεις/παραλείψεις.
Στα δικά μας τώρα, το PS Luncheon, our two cents σε αυτόν τον νέο κόσμο, ήταν ένα πρότζεκτ όχι έκτακτης ανάγκης, αλλά πειραματισμού, θέλησης για δουλειά και ανοίγματος νέων οριζόντων. Κράτησε την ομάδα μας ζεστή, πρόσθεσε εμπειρία, έδωσε τη δυνατότητα για συνεργασία και δοκιμή νέων πραγμάτων, ενώ στάθηκε η αφορμή για τη δημιουργία του Nolanverse, του δικού μας σύμπαντος. Και τι, τέλειωσε, θα ρωτήσετε. Όχι! Επανέρχεται σύντομα -με διαφορετική μορφή- για να ετοιμάσει το έδαφος και να δώσει τη σκυτάλη σε κάτι καινούριο και πιο... γλυκό.
Ετοιμαστείτε για το Sweet Nolan, delivered by Wolt!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τάσεις, τα trends και το κόστος της αγαπημένης μας συνήθειας
Είναι γλυκιά, είναι διαχρονική, είναι νησιώτισσα, είναι η μαστίχα Χίου. Ας μαγειρέψουμε με πρωταγωνίστρια αυτή και ας την αφήσουμε να μας ταξιδέψει στο Βόρειο Αιγαίο.
Μέσω του βασιλιά Καρόλου του 12ου της Σουηδίας που έζησε εκεί εξόριστος!
Η ευεργετική δράση του μοναδικού αυτού υλικού τεκμηριώνεται επιστημονικά
«Από το θρυλικό υποβρύχιο μέχρι την πασίγνωστη ελληνική τσίχλα του 1970, η μαστίχα Χίου μαζί με το ελαιόλαδο είναι το νούμερο ένα προϊόν της ελληνικής γη »
Το πολύτιμο δάκρυ του μαστιχόνδενδρου από την αρχαιότητα έως σήμερα χρησιμοποιείται ως τρόφιμο και ως θεραπευτικό υλικό
Το τέλος των διακοπών είναι σαν το hangover. Θέλει αντίδοτο για να έρθεις στα ίσα σου. Συντονίσου αθηναϊκά!
Κάποιες από τις πιο νόστιμες μπουγάτσες που δοκίμασες ποτέ θα τις βρεις εδώ
Εδώ θα βρεις μοναδικές επιλογές που θα αναβαθμίσουν την καθημερινή σου απόλαυση
Ένα brand που δημιουργήθηκε από την ανάγκη της αγοράς για υψηλού επιπέδου organic καφέδων
Ξυπνά γλυκά τις αισθήσεις με τις απίστευτες δημιουργίες του
Έλα για τον καφέ, μείνε για την ενέργεια, γίνε μέρος αυτής της μοναδικής κοινότητας!
Δεν είναι απλώς ένα ακόμη διαδικτυακό μαγαζί από όπου μπορείς να προμηθευτείς εκλεκτό καφέ για το σπίτι. Έχει ολόκληρη φιλοσοφία από πίσω
Τι καλύτερο από το να έχετε τον αγαπημένο σας καφέ πάντα στη διάθεσή σας, χωρίς να χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι;
20-22 Σεπτεμβρίου και 27-29 Σεπτεμβρίου τρώμε burgers στο Αμαξοστάσιο στο Γκάζι
Εστιατόρια, μοντέρνες ταβέρνες και wine bars για τη σεζόν που ξεκινάει ορεξάτη
Που δεν είναι πλατεία, αλλά ένα στέκι-κολιέ με πέντε μόνο στέκια που δεν αδειάζουν καμιά ώρα της ημέρας
Μάλλον τη θέση της γιαγιάς στην κουζίνα πήρε φέτος ο νεαρός εγγονός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.