- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Η πιο cult καντίνα νησιού είναι πλωτή και βρίσκεται στη Ζάκυνθο
Μια από τις πιο cult ελληνικές καντίνες, είναι πλωτή, περιφέρεται στο Ιόνιο και μοιάζει να έχει ξεπηδήξει κατευθείαν από ταινίες των '80ς.
Η πλωτή καντίνα της Ζακύνθου με σύνθημα Τάκα Τάκα Μαμ
Κλείστε τα μάτια, πάρτε μια βαθιά ανάσα και φανταστείτε πως δροσίζεστε στα κρυστάλλινα νερά μιας ερημικής παραλίας του Ιονίου πελάγους. Τον ήχο από τον παφλασμό του νερού μέσα στην απόλυτη ηρεμία, διακόπτει μόνο η κοιλιά σας που γουργουρίζει. Και τι δεν θα δίνατε για έναν δροσιστικό φρουτοποτό ή ένα παγωτάκι την ώρα που τελειοποιείτε το μαύρισμά σας! Τότε ως από μηχανής θεός, εμφανίζεται μπροστά σας μια πλωτή καντίνα για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας.
Το παραπάνω σενάριο δεν είναι φανταστικό αλλά 100% αληθινό αφού μια από τις πιο cult ελληνικές καντίνες, είναι πλωτή, περιφέρεται στις παραλίες της Ζακύνθου και μοιάζει να έχει ξεπηδήξει κατευθείαν από ταινίες των '80ς.
Σταθμεύει με χαρακτηριστικό σύνθημα "Τάκα τάκα μαμ" σε διάφορες παραλίες από το πρωί ως το βράδυ προκειμένου να προσφέρει παγωμένα νερά, χυμούς, φρέσκα φρούτα, παγωτά και λιχουδιές αλλά το κύριο πόστο της είναι στο Μαραθονήσι Ζακύνθου. Για τους καπετάνιους-ιδιοκτήτες, τον Ιωσήφ Καούκη και την Μαρία Γρυπάρη, όλα ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια, σύμφωνα με όσα λένε στην Athens Voice. Για δέκα χρόνια περίπου χρησιμοποιούσουν μια μικρή βάρκα τη «Ματίλντα» (το όνομά της πήρε από την Ιταλίδα μητέρα του Ιωσήφ), με την οποία μετέφεραν σε ερημικές παραλίες νεράκια και αναψυκτικά στους λουόμενους ώσπου αποφάσισαν το 2010 να βγάλουν άδεια πλωτής καντίνας και να διευρύνουν την γκάμα των επιλογών προς κατανάλωση, προσθέτοντας μπίρες, γρανίτες, σάντουιτς και τσιπς.
Ο Ιωσήφ μάλιστα πουλάει τραγουδιστά τα προιόντα με αποτέλεσμα η πλωτή αυτή καντίνα να έχει αποκτήσει φανατικό κοινό από Έλληνες και τουρίστες, που ενθουσιάζονται ιδιαίτερα και δεν παραλείπουν να φωτογραφίζονται μπροστά της. Να ζήσει το ελληνικό καλοκαίρι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.