- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η πιο cult καντίνα νησιού είναι πλωτή και βρίσκεται στη Ζάκυνθο
Μια από τις πιο cult ελληνικές καντίνες, είναι πλωτή, περιφέρεται στο Ιόνιο και μοιάζει να έχει ξεπηδήξει κατευθείαν από ταινίες των '80ς.
Η πλωτή καντίνα της Ζακύνθου με σύνθημα Τάκα Τάκα Μαμ
Κλείστε τα μάτια, πάρτε μια βαθιά ανάσα και φανταστείτε πως δροσίζεστε στα κρυστάλλινα νερά μιας ερημικής παραλίας του Ιονίου πελάγους. Τον ήχο από τον παφλασμό του νερού μέσα στην απόλυτη ηρεμία, διακόπτει μόνο η κοιλιά σας που γουργουρίζει. Και τι δεν θα δίνατε για έναν δροσιστικό φρουτοποτό ή ένα παγωτάκι την ώρα που τελειοποιείτε το μαύρισμά σας! Τότε ως από μηχανής θεός, εμφανίζεται μπροστά σας μια πλωτή καντίνα για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας.
Το παραπάνω σενάριο δεν είναι φανταστικό αλλά 100% αληθινό αφού μια από τις πιο cult ελληνικές καντίνες, είναι πλωτή, περιφέρεται στις παραλίες της Ζακύνθου και μοιάζει να έχει ξεπηδήξει κατευθείαν από ταινίες των '80ς.
Σταθμεύει με χαρακτηριστικό σύνθημα "Τάκα τάκα μαμ" σε διάφορες παραλίες από το πρωί ως το βράδυ προκειμένου να προσφέρει παγωμένα νερά, χυμούς, φρέσκα φρούτα, παγωτά και λιχουδιές αλλά το κύριο πόστο της είναι στο Μαραθονήσι Ζακύνθου. Για τους καπετάνιους-ιδιοκτήτες, τον Ιωσήφ Καούκη και την Μαρία Γρυπάρη, όλα ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια, σύμφωνα με όσα λένε στην Athens Voice. Για δέκα χρόνια περίπου χρησιμοποιούσουν μια μικρή βάρκα τη «Ματίλντα» (το όνομά της πήρε από την Ιταλίδα μητέρα του Ιωσήφ), με την οποία μετέφεραν σε ερημικές παραλίες νεράκια και αναψυκτικά στους λουόμενους ώσπου αποφάσισαν το 2010 να βγάλουν άδεια πλωτής καντίνας και να διευρύνουν την γκάμα των επιλογών προς κατανάλωση, προσθέτοντας μπίρες, γρανίτες, σάντουιτς και τσιπς.
Ο Ιωσήφ μάλιστα πουλάει τραγουδιστά τα προιόντα με αποτέλεσμα η πλωτή αυτή καντίνα να έχει αποκτήσει φανατικό κοινό από Έλληνες και τουρίστες, που ενθουσιάζονται ιδιαίτερα και δεν παραλείπουν να φωτογραφίζονται μπροστά της. Να ζήσει το ελληνικό καλοκαίρι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.