- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Η πιο cult καντίνα νησιού είναι πλωτή και βρίσκεται στη Ζάκυνθο
Μια από τις πιο cult ελληνικές καντίνες, είναι πλωτή, περιφέρεται στο Ιόνιο και μοιάζει να έχει ξεπηδήξει κατευθείαν από ταινίες των '80ς.
![123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg 123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg)
![13680847_336204383377644_8676334916813639081_n.jpg 13680847_336204383377644_8676334916813639081_n.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/07/13/13680847_336204383377644_8676334916813639081_n.jpg)
Η πλωτή καντίνα της Ζακύνθου με σύνθημα Τάκα Τάκα Μαμ
Κλείστε τα μάτια, πάρτε μια βαθιά ανάσα και φανταστείτε πως δροσίζεστε στα κρυστάλλινα νερά μιας ερημικής παραλίας του Ιονίου πελάγους. Τον ήχο από τον παφλασμό του νερού μέσα στην απόλυτη ηρεμία, διακόπτει μόνο η κοιλιά σας που γουργουρίζει. Και τι δεν θα δίνατε για έναν δροσιστικό φρουτοποτό ή ένα παγωτάκι την ώρα που τελειοποιείτε το μαύρισμά σας! Τότε ως από μηχανής θεός, εμφανίζεται μπροστά σας μια πλωτή καντίνα για να ικανοποιήσει τις επιθυμίες σας.
![Matilda BOAT BAR Matilda BOAT BAR](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/12764449_252456218419128_7133832930227173346_o.jpg)
![Matilda BOAT BAR Matilda BOAT BAR](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/11224323_193606607637423_1910193788003261330_n.jpg)
Το παραπάνω σενάριο δεν είναι φανταστικό αλλά 100% αληθινό αφού μια από τις πιο cult ελληνικές καντίνες, είναι πλωτή, περιφέρεται στις παραλίες της Ζακύνθου και μοιάζει να έχει ξεπηδήξει κατευθείαν από ταινίες των '80ς.
Σταθμεύει με χαρακτηριστικό σύνθημα "Τάκα τάκα μαμ" σε διάφορες παραλίες από το πρωί ως το βράδυ προκειμένου να προσφέρει παγωμένα νερά, χυμούς, φρέσκα φρούτα, παγωτά και λιχουδιές αλλά το κύριο πόστο της είναι στο Μαραθονήσι Ζακύνθου. Για τους καπετάνιους-ιδιοκτήτες, τον Ιωσήφ Καούκη και την Μαρία Γρυπάρη, όλα ξεκίνησαν πριν 30 χρόνια, σύμφωνα με όσα λένε στην Athens Voice. Για δέκα χρόνια περίπου χρησιμοποιούσουν μια μικρή βάρκα τη «Ματίλντα» (το όνομά της πήρε από την Ιταλίδα μητέρα του Ιωσήφ), με την οποία μετέφεραν σε ερημικές παραλίες νεράκια και αναψυκτικά στους λουόμενους ώσπου αποφάσισαν το 2010 να βγάλουν άδεια πλωτής καντίνας και να διευρύνουν την γκάμα των επιλογών προς κατανάλωση, προσθέτοντας μπίρες, γρανίτες, σάντουιτς και τσιπς.
![Matilda BOAT BAR Matilda BOAT BAR](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/kantina1.jpg)
![Matilda BOAT BAR Matilda BOAT BAR](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/kantina2.jpg)
Ο Ιωσήφ μάλιστα πουλάει τραγουδιστά τα προιόντα με αποτέλεσμα η πλωτή αυτή καντίνα να έχει αποκτήσει φανατικό κοινό από Έλληνες και τουρίστες, που ενθουσιάζονται ιδιαίτερα και δεν παραλείπουν να φωτογραφίζονται μπροστά της. Να ζήσει το ελληνικό καλοκαίρι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.