- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Pak sisters: Food blogging υψηλής αισθητικής
Η Φοίβη-Άννα και η Αλεξάνδρα Κρυστάλλη παρουσιάζουν ένα content με γνώμονα την αγάπη για το φαγητό και την καλαισθησία
Οι food bloggers Pak sisters (Φοίβη-Άννα και Αλεξάνδρα Κρυστάλλη) εξηγούν πώς κατάφεραν να ξεχωρίσουν στον ανταγωνιστικό κόσμο της ινσταγκραμικής γευσιγνωσίας.
Η Φοίβη-Άννα και η Αλεξάνδρα Κρυστάλλη αγαπούν πολύ το φαγητό και την καλαισθησία, την οποία όπως λένε και οι ίδιες «κληρονομήσαν» από τους γονείς τους. Ένα γρήγορο scroll down στο instagram account των Pak.sisters εκτός από το ότι θα σου ανοίξει αμέσως την όρεξη από τα λαχταριστά #virtualbites που μοιράζονται με τους followers τους από το 2015, θα σε κάνει να ξεχωρίσεις αυτό το food blog λόγω της αισθητικής του. Ταξίδια, πιάτα που σερβίρονται σε ειδυλλιακά τοπία, προτάσεις για τα πιο hot new food entries που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα και όλα αυτά δένουν αρμονικά με έντονο το στοιχείο της μόδας, του interior design και της υψηλής αισθητικής.
Φυσικά τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή και το ίδιο ισχύει και για την επιτυχία των Pak.sisters. H Φοίβη-Άννα έχει τελειώσει Νομική και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στη ζαχαροπλαστική και αρτοποιεία, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια μαγειρικής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Αλεξάνδρα ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το επιτυχημένο branding του food blog, έχοντας ασχοληθεί με την διοίκηση επιχειρήσεων στα πλαίσια της καινοτομίας και του «luxury management».
Αυτά τα δύο ταλαντούχα και φωτεινά κορίτσια έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε χιλιάδες instagram accounts με θεματική το φαγητό, κυρίως γιατί δεν μοιράζονται απλά φωτογραφίες με φαγητά, αλλά όλο το experience που θα βιώσεις αν επισκεφτείς ένα μαγαζί, μέσα από τα δικά τους μάτια πάντα με ειλικρίνεια και αυθεντικότητα. Εμείς συναντήσαμε τις Pak.sisters και μας μίλησαν για όλα! Πόσο εύκολο είναι να συνεργάζεσαι με την αδερφή σου, τι έχουν να συμβουλεύσουν τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με αυτό τον χώρο και ποια είναι τα αγαπημένα τους καλοκαιρινά spots στα νησιά μας που αξίζει να επισκεφτείς. Enjoy!
Πώς προέκυψε η μεγάλη σας αγάπη για το φαγητό και τις ιδιαίτερες γεύσεις; Έχετε σπουδάσει κάτι σχετικό;
Ως αδελφές με κοινές συνιστώσες κι εμπειρίες μας ενώνουν πολλά. Ένα από αυτά είναι και η αγάπη μας για το φαγητό. Η γεύση ήταν πάντοτε μια πολύ έντονη αίσθηση για εμάς. Από τις πιο όμορφες οικογενειακές στιγμές που έχουμε να θυμόμαστε από πολύ μικρή ηλικία είναι οικογενειακά τραπέζια σε όμορφα εστιατόρια. Έτσι ξεκίνησε η αγάπη μας για τη γευσιγνωσία και με το πέρασμα των χρόνων αναπτύχθηκε όλο και πιο έντονα. Η ζωή θέλει το αλατοπίπερο της (αλλά και τη ζάχαρη θα προσθέσουμε εμείς) έτσι δεν ξεχνάμε ποτέ να συνθέτουμε την καθημερινότητα μας με νόστιμα πιάτα & προϊόντα τα οποία δεν παραλείπουμε να μοιραζόμαστε με όσους μας ακολουθούν.
Ο ισχυρός δεσμός που υπάρχει ανάμεσα μας μάς κάνει πολλές φορές να λειτουργούμε συμπληρωματικά. Έτσι και τώρα, η Φοίβη Άννα είναι πλήρως καταρτισμένη έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στη ζαχαροπλαστική και αρτοποιεία, παρακολουθώντας παράλληλα σεμινάρια μαγειρικής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό (συνδυαστικά με τη Νομική) και η Αλεξάνδρα στη διοίκηση επιχειρήσεων στα πλαίσια της καινοτομίας και του «luxury management» έχοντας γνωρίσει εκ των έσω τι απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εστίασης. Συμπληρώνοντας λοιπόν τεχνικές γνώσεις, καινοτόμες ιδέες και έχοντας κοινή αισθητική και υψηλά ποιοτικά στάνταρ διαμορφώνεται το αποτέλεσμα της σελίδας του pak.
Πώς μπορεί να ξεχωρίσει ένας food blogger σήμερα που υπάρχει τόσο μεγάλος ανταγωνισμός στον χώρο αυτό;
«In order to be irreplaceable one must always be different» είχε πει η Coco Chanel. Έτσι κι εμείς από τα πρώτα κιόλας βήματά μας στο διαδικτυακό χώρο από το 2015 επικεντρωθήκαμε στη διαφοροποίηση μας παρουσιάζοντας ένα content το οποίο βασίζεται σε υψηλή ποιότητα φαγητού από εστιατόρια Μichellin μέχρι street food το οποίο συνδυάζουμε κάθε φορά με ένα αγαπημένο μας μότο, όπως το συγκεκριμένο που αναφέραμε, και στοιχεία μόδας όπως για παράδειγμα τα αγαπημένα μας αξεσουάρ, ρούχα, λουλούδια, βιβλία, interior, γενικά οτιδήποτε είναι PAK aesthetic, που προσφέρουν ένα πιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα.
Το σημαντικό σε όλο αυτό το εγχείρημα είναι πως προκύπτει αβίαστα καθότι έχει ως γνώμονα την αγάπη μας για το φαγητό και την καλαισθησία που έχουμε «κληρονομήσει» και από τους δυο μας γονείς.
Πόσο εύκολο είναι να συνεργάζεσαι επαγγελματικά με την αδερφή σου;
Δεν νιώθουμε πως συνεργαζόμαστε επαγγελματικά διότι στην πραγματικότητα συνδυάζουμε απλά το χόμπι μας. Όσο επαγγελματικό κι αν είναι το content μας, καθώς και η συχνότητα της ενασχόλησης μας το PAK, προέκυψε λόγω της αγάπης μας για το φαγητό και της αγάπης μας η μια για την άλλη. Επομένως, δε χάνουμε ευκαιρία να ερχόμαστε σε επικοινωνία. Λόγω της οικειότητας που υπάρχει μεταξύ μας οποιαδήποτε συνεννόηση είναι άμεση και συγκεκριμένη.
Έχετε καταφέρει στα social media να έχετε μια ηχηρή παρουσία και πολύ ωραία αισθητική. Αν μπορούσατε να δώσετε 3 βιωματικές συμβουλές σε όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτό το αντικείμενο, ποιες θα ήταν αυτές;
Αυθεντικότητα είναι η λέξη κλειδί. Δεν έχουμε κάποιο εισόδημα από το συγκεκριμένο εγχείρημα, κατ' επέκταση δεν λειτουργούμε με γνώμονα το κέρδος, ανεβάζουμε μόνο ό,τι μας αρέσει και καλύπτει τα στάνταρ μας. Είτε θα μας καλέσουν από κάποιο μαγαζί, είτε θα το επισκεφτούμε από μόνες μας ως πελάτες, 9/10 φορές αυτό συμβαίνει. Επομένως μας αφορά η οργανική προσέγγιση η οποία βασίζεται στην ποιότητα του περιεχομένου μας, καθώς και το engagement όσων ενδιαφέρονται για το προφίλ μας.
Ξέρουμε τι θέλουμε κι αυτό είναι ένα targeted κοινό που το αφορά μια premium ποιότητα φαγητού, είτε αυτό μεταφράζεται σε μια καντίνα με τέλεια σάντουιτς, είτε σ' ένα michellin εστιατόριο. Γι' αυτό οι μόνες συμβουλές που μπορούμε να δώσουμε είναι το περιεχόμενο του καθενός να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά του και θέματα που τον αφορούν πραγματικά (just be yourself). Στα πλαίσια της ανάπτυξης είναι σημαντική η συχνότητα της ενασχόλησης να είναι σταθερή καθώς και η ποιότητα και το ύφος της αισθητικής να αποτελεί χαρακτηριστικό του κάθε προφίλ.
Γλυκό ή αλμυρό;
Γλυκό, γλυκό, γλυκό!
Η Φοίβη-Άννα έχοντας σπουδάσει και ζαχαροπλαστική δεν θα μπορούσε να δώσει άλλη απάντηση. Η Αλεξάνδρα (ως μεγαλύτερη) θα απαντήσει και εκείνη γλυκό, αλλά για να το εκτιμήσουμε καλύτερα, ένα αλμυρό με λεπτή γεύση λίγο πριν είναι το ιδανικό μας.
Αγαπημένο στέκι στην Αθήνα;
Φοίβη-Άννα: Birdman, πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, εκπληκτικό φαγητό, πεντακάθαρα ποτά και είναι dog friendly!
Αλεξάνδρα: Il Salumaio d ‘Atene, είναι για όλες τις ώρες της ημέρας στην περιοχή που μεγαλώσαμε και καλύπτει πολλά διαφορετικά γούστα.
Αν έπρεπε να τρώτε μόνο ένα φαγητό για 1 ολόκληρο μήνα, ποιο θα ήταν αυτό;
Φοίβη-Άννα: Αχινοσαλάτα
Αλεξάνδρα: Liguine Alle Vongole (μακαρόνια, μακαρόνια και πάλι μακαρόνια)
Οι Pak sisters προτείνουν αγαπημένα τους μαγαζιά-«διαμαντάκια» που έχουν ξεχωρίσει στα νησιά της Ελλάδας
Σίφνος - Ω3, πάνω στην αμμουδιά του Πλατύ Γιαλού βρίσκεται αυτό το ξεχωριστό, μικροσκοπικό εστιατόριο, στο οποίο θα βρείτε δημιουργικά πιάτα θαλασσινών.
Μύκονος - Ρίζες Folkore Farmstead, για ένα ταξίδι στις ρίζες μας, για μια αυθεντική εμπειρία φάρμας με πληθώρα δραστηριοτήτων μην παραλείψετε να επισκεφτείτε αυτό το μέρος στην καρδιά του νησιού.
Σύμη - σε περίπτωση που βρεθείτε σε αυτό μαγικό νησί να επισκεφτείτε οπωσδήποτε το εστιατόριο Θόλος, εκεί θα βρείτε ΟΛΟΦΡΕΣΚΑ ψαρικά με highlight το συμιακό γαριδάκι.
Ρόδος - Alexis 4 season, στην παλιά πόλη του νησιού βρίσκεται αυτό το φανταστικό οικογενειακό εστιατόριο με παρουσία 52 ετών. Μια καταπληκτική εμπειρία που συνιστούμε σε όλους όσους αγαπούν το καλό φαγητό.
Κύθνος - Άριας γεύσεις, στον όμορφο κόλπο της Αγίας Ειρήνης, σ’ ένα μαγικό τοπίο δεσπόζει αυτό το καταπληκτικό εστιατόριο στο οποίο θα βρείτε νησιώτικο φαγητό σε πιο ιδιαίτερες εκτελέσεις.
Σύρος - Αλλού Γυαλού, που βρίσκεται πάνω στο γιαλό στο Κίνι, μπορείτε να βρείτε καταπληκτικά θαλασσινά.
Τήνος - Το Θαλασσάκι, ακριβώς επάνω στο κύμα στην αγαπημένη περιοχή των Υστερνίων προσφέρει νόστιμα καλοκαιρινά γεύματα.
Ακολουθήστε το food blog των pak.sisters στο instagram. Βρείτε την Φοίβη-Άννα εδώ και την Αλεξάνδρα εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.