- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Luv n Roll House: To talk of the town στέκι στο κέντρο της Αθήνας
Φαγητό, ποτό, καφές, τατουάζ, piercing, αρχιτεκτονική, μουσική, μόδα, τέχνη και πάνω από όλα καλή παρέα και ωραία vibes
![Luv n Roll House Luv n Roll House](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/07/01/2_9.jpg)
Luv n Roll House: O ιδιοκτήτης Γιώργος Μπίνας μας μιλάει για το μικρό hub στην οδό Καραϊσκάκη, που ενώνει πολλές διαφορετικές μορφές τέχνης
Από την πρώτη κιόλας φορά που θα μπεις στο σπίτι της Luv n Roll θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Εξυπηρετικότατο προσωπικό, urban street αισθητική με boho πινελιές, murals, διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι που μέσα στο κονσεπτικό αυτό πολυχώρο με σήμα του την καρδιά, κάνουν όλοι αρμονικά blend in και καταλήγουν να δίνουν ραντεβού κάθε Τετάρτη, μετά τις 20.30, στα live που έχουν ξεκινήσει να γίνονται με θέα την Ακρόπολη.
To Luv n Roll House, όπως αναφέρει και ο ιδιοκτήτης Γιώργος Μπίνας, είναι μια καινοτομία στον ελληνικό χώρο και όχι μόνο, αφού είναι ένα μικρό hub που ενώνει πολλές διαφορετικές μορφές τέχνης, και που ξεκίνησε όταν όλη η παρέα –και σημερινά στελέχη– ήταν 22 χρονών, φοιτητές και σχεδιάζανε έναν χώρο που να συνδυάζει όλα όσα αγαπάνε. Φαγητό, ποτό, καφές, τατουάζ, piercing, αρχιτεκτονική, μουσική, μόδα, τέχνη και πάνω από όλα καλή παρέα και ωραία vibes. Μια δεκαετία μετά κατάφεραν να το κάνουν πραγματικότητα και με μεγάλη επιτυχία, μια και κάθε βράδυ είναι fully booked.
Μη χάσεις το λαχταριστό, αλλά και πολύ instagramable brunch διά χειρός του chef –και καλύτερου ξεναγού στο κτίριο– Αλέξανδρου Αποστόλου, με γλυκές (French toast με σπιτική καραμέλα βουτύρου!), αλμυρές (English muffin to die for) αλλά και vegan επιλογές (Vegan avocado toast). Στον ανανεωμένο κατάλογο των cocktails έχουν προστεθεί 9 signature συνταγές του bar manager Γιάννη Κουτσουράδη, συν κάποια ελληνικά αποστάγματα με μαστίχα, ούζο και τσίπουρο. Εμείς σας προτείνουμε τη νέα προσθήκη με μαστίχα και ροδάκινο και το –όχι τυχαία βραβευμένο– LNR Zombie. Σε μεταφέρουν αυτόματα σε μια παραλία στο αγαπημένο σου ελληνικό νησί, ξυπνώντας σου συναισθήματα, εικόνες και μνήμες. Στα συν και η διακόσμηση του bar με βότσαλα, φωτάκια και κουβανέζικα vibes.
![Luv n Roll House Luv n Roll House](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/1_13_1.jpg)
Ανεβαίνοντας στο rooftop για ένα ελαφρύ, after work, aperitivo, δεν γίνεται να μη σου τραβήξει την προσοχή το πολύ εντυπωσιακό mural του Γεράσιμου, aka GERA 1, που ομορφαίνει όλη την περιοχή του Ψυρρή. Ο Γιώργος Μπίνας, ο οποίος έχει επιμεληθεί με μεγάλη προσοχή τη διακόσμηση σε κάθε γωνία του κτιρίου, ήθελε ένα σχέδιο που να είναι μοντέρνο και να έχει επιρροές από την Αρχαία Ελλάδα, μιας και η ταράτσα έχει την πιο ωραία θέα στην Ακρόπολη που μπορείς να βρεις στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι κατέληξε στην απεικόνιση του έρωτα του Απόλλωνα και της Δάφνης. Let’s make love, not war!
![Luv n Roll House Luv n Roll House](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/4_7_0.jpg)
FYI: Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν η Δάφνη χώρισε τον Απόλλωνα, ζήτησε από τον Δία να τη μεταμορφώσει σε δέντρο για να ξεφύγει. Μια ανεκπλήρωτη, στο τέλος, ιστορία έρωτα για τον Απόλλωνα, σε αντίθεση με την ιστορία του LNR House που πήρε σάρκα και οστά.
Καραϊσκάκη 14, Αθήνα, 2114182422, Facebook: Luv n Roll House, Instagram: luvnroll_house
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.