Luv n Roll House: To talk of the town στέκι στο κέντρο της Αθήνας
Φαγητό, ποτό, καφές, τατουάζ, piercing, αρχιτεκτονική, μουσική, μόδα, τέχνη και πάνω από όλα καλή παρέα και ωραία vibes
Luv n Roll House: O ιδιοκτήτης Γιώργος Μπίνας μας μιλάει για το μικρό hub στην οδό Καραϊσκάκη, που ενώνει πολλές διαφορετικές μορφές τέχνης
Από την πρώτη κιόλας φορά που θα μπεις στο σπίτι της Luv n Roll θα νιώσεις σαν στο σπίτι σου. Εξυπηρετικότατο προσωπικό, urban street αισθητική με boho πινελιές, murals, διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι που μέσα στο κονσεπτικό αυτό πολυχώρο με σήμα του την καρδιά, κάνουν όλοι αρμονικά blend in και καταλήγουν να δίνουν ραντεβού κάθε Τετάρτη, μετά τις 20.30, στα live που έχουν ξεκινήσει να γίνονται με θέα την Ακρόπολη.
To Luv n Roll House, όπως αναφέρει και ο ιδιοκτήτης Γιώργος Μπίνας, είναι μια καινοτομία στον ελληνικό χώρο και όχι μόνο, αφού είναι ένα μικρό hub που ενώνει πολλές διαφορετικές μορφές τέχνης, και που ξεκίνησε όταν όλη η παρέα –και σημερινά στελέχη– ήταν 22 χρονών, φοιτητές και σχεδιάζανε έναν χώρο που να συνδυάζει όλα όσα αγαπάνε. Φαγητό, ποτό, καφές, τατουάζ, piercing, αρχιτεκτονική, μουσική, μόδα, τέχνη και πάνω από όλα καλή παρέα και ωραία vibes. Μια δεκαετία μετά κατάφεραν να το κάνουν πραγματικότητα και με μεγάλη επιτυχία, μια και κάθε βράδυ είναι fully booked.
Μη χάσεις το λαχταριστό, αλλά και πολύ instagramable brunch διά χειρός του chef –και καλύτερου ξεναγού στο κτίριο– Αλέξανδρου Αποστόλου, με γλυκές (French toast με σπιτική καραμέλα βουτύρου!), αλμυρές (English muffin to die for) αλλά και vegan επιλογές (Vegan avocado toast). Στον ανανεωμένο κατάλογο των cocktails έχουν προστεθεί 9 signature συνταγές του bar manager Γιάννη Κουτσουράδη, συν κάποια ελληνικά αποστάγματα με μαστίχα, ούζο και τσίπουρο. Εμείς σας προτείνουμε τη νέα προσθήκη με μαστίχα και ροδάκινο και το –όχι τυχαία βραβευμένο– LNR Zombie. Σε μεταφέρουν αυτόματα σε μια παραλία στο αγαπημένο σου ελληνικό νησί, ξυπνώντας σου συναισθήματα, εικόνες και μνήμες. Στα συν και η διακόσμηση του bar με βότσαλα, φωτάκια και κουβανέζικα vibes.
Ανεβαίνοντας στο rooftop για ένα ελαφρύ, after work, aperitivo, δεν γίνεται να μη σου τραβήξει την προσοχή το πολύ εντυπωσιακό mural του Γεράσιμου, aka GERA 1, που ομορφαίνει όλη την περιοχή του Ψυρρή. Ο Γιώργος Μπίνας, ο οποίος έχει επιμεληθεί με μεγάλη προσοχή τη διακόσμηση σε κάθε γωνία του κτιρίου, ήθελε ένα σχέδιο που να είναι μοντέρνο και να έχει επιρροές από την Αρχαία Ελλάδα, μιας και η ταράτσα έχει την πιο ωραία θέα στην Ακρόπολη που μπορείς να βρεις στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι κατέληξε στην απεικόνιση του έρωτα του Απόλλωνα και της Δάφνης. Let’s make love, not war!
FYI: Σύμφωνα με τη μυθολογία, όταν η Δάφνη χώρισε τον Απόλλωνα, ζήτησε από τον Δία να τη μεταμορφώσει σε δέντρο για να ξεφύγει. Μια ανεκπλήρωτη, στο τέλος, ιστορία έρωτα για τον Απόλλωνα, σε αντίθεση με την ιστορία του LNR House που πήρε σάρκα και οστά.
Καραϊσκάκη 14, Αθήνα, 2114182422, Facebook: Luv n Roll House, Instagram: luvnroll_house
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.