Θεματα

Urban Garden

Μπήκα μέσα σ’ έναν κήπο μυστικό και ξαναβρήκα το 48!

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71989-144978.jpg

Άνοιξε μέσα σε απόλυτη σιγή, ακριβώς έτσι όπως ανοίγουν τα στέκια που σε λίγο καιρό πρόκειται να γίνουν talk of the town. Αν και μόλις μια εβδομάδα σε πλήρη λειτουργία, προχτές που πέρασα γεμάτη περιέργεια να ρίξω μια ματιά, ήταν γεμάτο-τα καυτά νέα κυκλοφορούν στόμα με στόμα και με ταχύτητα αστραπής. Ακριβώς, λοιπόν, εκεί που είναι η γκαλερί Τούντα αλλά κυρίως εκεί που ήταν το περίφημο 48 The Restaurant, (το εστιατόριο που για πολλούς άλλαξε τον ρου της ιστορίας στην αθηναϊκή σκηνή), τώρα βρίσκεται το 48 Urban Garden με σύγχρονη και εντελώς update βερσιόν.

Ο χώρος έχει σε στρατηγικά σημεία αλλάξει –εκεί, ας πούμε που βρισκόταν η «λίμνη» τώρα υπάρχουν τραπέζια φαγητού και μεγάλοι πάγκοι, ενώ ένα υπέροχο ασημένιο πουλμανάκι δίπλα από το μπαρ (ναι, πραγματικό πούλμαν) είναι η ανοιχτή κουζίνα. Μέσα σ’ αυτή την τροχήλατη κουζίνα μαγειρεύονται, φυσικά, «φαγητά του δρόμου». Όπως χάμπουργκερ, χοτ ντογκ και άλλα τέτοια συναφή, με γκουρμέ όμως διάθεση. Για παράδειγμα, είδα στον κατάλογο moroccan χάμπουργκερ με harissa (8,50€), χοτ ντογκ με…καραβίδες (12,5€), ceviche με λαβράκι, αλλά και αλμύρες με ξινομυζήθρα, ντοματίνια και καπαρόφυλλα.

Το καινούργιο είναι ωραίο, οι φίλοι που συνάντησα μου είπαν ότι όλα ήταν πεντανόστιμα, ο κήπος έχει τις δροσιές που θέλει το καλοκαίρι, ο κόσμος, όπως είδα το έχει ήδη κάνει στέκι, κι εγώ θα σας πω περισσότερα μόλις το γευτώ.

Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2106439466

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.