Άνοιξε μέσα σε απόλυτη σιγή, ακριβώς έτσι όπως ανοίγουν τα στέκια που σε λίγο καιρό πρόκειται να γίνουν talk of the town. Αν και μόλις μια εβδομάδα σε πλήρη λειτουργία, προχτές που πέρασα γεμάτη περιέργεια να ρίξω μια ματιά, ήταν γεμάτο-τα καυτά νέα κυκλοφορούν στόμα με στόμα και με ταχύτητα αστραπής. Ακριβώς, λοιπόν, εκεί που είναι η γκαλερί Τούντα αλλά κυρίως εκεί που ήταν το περίφημο 48 The Restaurant, (το εστιατόριο που για πολλούς άλλαξε τον ρου της ιστορίας στην αθηναϊκή σκηνή), τώρα βρίσκεται το 48 Urban Garden με σύγχρονη και εντελώς update βερσιόν.
Ο χώρος έχει σε στρατηγικά σημεία αλλάξει –εκεί, ας πούμε που βρισκόταν η «λίμνη» τώρα υπάρχουν τραπέζια φαγητού και μεγάλοι πάγκοι, ενώ ένα υπέροχο ασημένιο πουλμανάκι δίπλα από το μπαρ (ναι, πραγματικό πούλμαν) είναι η ανοιχτή κουζίνα. Μέσα σ’ αυτή την τροχήλατη κουζίνα μαγειρεύονται, φυσικά, «φαγητά του δρόμου». Όπως χάμπουργκερ, χοτ ντογκ και άλλα τέτοια συναφή, με γκουρμέ όμως διάθεση. Για παράδειγμα, είδα στον κατάλογο moroccan χάμπουργκερ με harissa (8,50€), χοτ ντογκ με…καραβίδες (12,5€), ceviche με λαβράκι, αλλά και αλμύρες με ξινομυζήθρα, ντοματίνια και καπαρόφυλλα.
Το καινούργιο είναι ωραίο, οι φίλοι που συνάντησα μου είπαν ότι όλα ήταν πεντανόστιμα, ο κήπος έχει τις δροσιές που θέλει το καλοκαίρι, ο κόσμος, όπως είδα το έχει ήδη κάνει στέκι, κι εγώ θα σας πω περισσότερα μόλις το γευτώ.
Αρματολών & Κλεφτών 48, Αμπελόκηποι, 2106439466
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.