Nutree: το success story μιας ελληνικής μπάρας ενέργειας
Ελληνική, ωμή, vegan, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, πεντανόστιμη, με φανταστικό packaging
Nutree: Οι ελληνικές ενεργειακές μπάρες, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, vegan, με υπέροχη γεύση και υπέροχες συσκευασίες.
Την πρώτη φορά που τους γνώρισα πιστεύω ότι το εργαστήριο που μου έλεγαν ότι είχαν, θα έπρεπε να είναι η κουζίνα του σπιτιού τους. Όμως στο βλέμμα τους φαινόταν η στοχοπροσήλωση ενώ στο προϊόν που δοκιμάσαμε αισθανόμουν την αγνή τους πρόθεση, τα εξαιρετικά υλικά, τη φίνα αισθητική και την αγάπη που ένιωθαν για αυτό που έκαναν. Ο Αναστάσης Στόφορος και ο Φαίδων Μίχος είναι εκείνοι που δημιούργησαν το 2018 τη Nutree, μια εταιρεία που θα παρήγαγε ωμές μπάρες ενέργειας χωρίς συντηρητικά και ζάχαρη: αληθινά φυσικά προϊόντα υγιεινής διατροφής που ταξιδεύουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Λονδίνο- Νέα Υόρκη- Ηλιούπολη
Η ιδέα ξεκίνησε στο Λονδίνο ενόσω ο Αναστάσης σπούδαζε και έπειτα δούλευε σε μια πολυεθνική εταιρεία τροφίμων. Εκεί οραματίστηκε τις μπάρες Nutree. Ως χημικός μηχανικός με μεταπτυχιακό στο Λονδίνο με πάθος με τη μαγειρική επέστρεψε στην Ελλάδα με το όνειρό του στην αποσκευή. Ο Φαίδωνας, Μηχανολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακό Οικονομικών Σπουδών και Διεθνών Σχέσεων στο Columbia University της Νέας Υόρκης που έχει ασχοληθεί με τη βιώσιμη ανάπτυξη και θεωρεί την υγιεινή διατροφή θεμελιώδη αξία της καθημερινότητας, γίνεται από φίλος συνέταιρος.
Τι κάνεις τις μπάρες τους ξεχωριστές
Τα προϊόντα τους ξεχωρίζουν αμέσως: δεν είναι μόνο η υψηλή διατροφική αξία και τα καλά ελληνικά προϊόντα αλλά κυρίως ότι είναι πολύ χορταστικές και νόστιμες μπάρες. Είναι gluten free, δεν έχουν πρόσθετη ζάχαρη, δεν έχουν συντηρητικά. Κάθε μπουκιά είναι μόνο αποξηραμένα φρούτα και ξηροί καρποί. Κατάλληλες για vegan διατροφή, οι μπάρες με γεύση χαρούπι- πορτοκάλι, μήλο- κανέλα, φυστικοβούτυρο από αραχίδες Αμμουδιάς Σερρών, πραλίνα- φράουλα, μάτσα- μαύρη σοκολάτα και μπανάνα-αμυγδαλοβούτυρο πωλούνται σε απίθανες συσκευασίες σε όλη την Ελλάδα και μέσα από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Εξάλλου, η Ελλάδα είναι η έμπνευσή τους: «στηρίζουμε έλληνες μικροπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα για να έχουμε αυθεντικές πρώτες ύλες», θα μου πουν, ενώ συνεργάζονται και με κορυφαίους διατροφολόγους για να είναι σίγουροι ότι αυτό που βάζουν στο νου τους και φτιάχνουν στο εργαστήριο, είναι όπως πρέπει για εμάς.
Πρωτεϊνη, αγάπη μου
Τον περασμένο Φεβρουάριο προχώρησαν στο λανσάρισμα μιας νέας σειράς προϊόντων: τα πρωτεϊνικά γλυκίσματα. «Είναι εξαιρετικά πλούσιες σε υψηλής ποιότητας φυτική πρωτεΐνη αρακά, έχουν βουτυρένια υφή από καρπούς και απολαυστική μπισκοτένια γεύση αλατισμένης καραμέλας, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη», μου εξηγεί ο Αναστάσης. Μπισκότο (cookie dough), ρολό κανέλας (cinnamon roll) και μπράουνι πραλίνα (brownie praline). Ωμοφαγικά και vegan, χωρίς ζάχαρη, συντηρητικά και κορεσμένα λιπαρά, έχουν φανταστική γεύση που την απολαμβάνεις χωρίς ενοχή. « Είναι η ιδανική υγιεινή λιχουδιά, πλούσια σε φυτική πρωτεΐνη και ίνες για πριν και μετά την προπόνηση», συμπληρώνει ο Φαίδων.
Πετώντας με Nutree
Άξιοι επιχειρηματίες που κατάφεραν να στήσουν την παραγωγή τους από το μηδέν, να εξάγουν σε περισσότερες από δέκα χώρες, να ετοιμάσουν τον νέο μεγαλύτερο χώρο παραγωγής τους, να διευρύνουν την ομάδα συνεργατών τους. «Το όραμά μας είναι να αναγνωριστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο ως ένα brand που θα προάγει έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής μέσω της γκάμας των προϊόντων υγιεινής διατροφής αλλά και μέσω των κοινωνικών δράσεων που σκοπεύουμε να αναπτύξουμε». Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα, η συνεργασία τους με διακεκριμένη αεροπορική εταιρεία δίνει και σε κείνους φτερά: «άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα μας και να ταξιδέψουν μαζί τους», σημειώνουν. Χαίρομαι με την επιτυχία τους, όχι μόνο όταν ακούω τα νέα τους αλλά και όταν βλέπω τα προϊόντα τους στα διάφορα σημεία πώλησης. Το εξαιρετικό packaging σε προσκαλεί και δεν σε απογοητεύει καθώς το περιεχόμενο είναι ακόμη καλύτερο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.