- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Euro μαγειρικής: Η Ελλάδα κέρδισε την Αγγλία με burger μουσακά!
Την ελληνική συμμετοχή εκπροσώπησε η μάστερ του ψησίματος Μυρσίνη Λαμπράκη
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Μυρσίνη Λαμπράκη Μυρσίνη Λαμπράκη](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/06/24/205237984_2983077838682349_8441215538712010926_n.jpg)
Η Μυρσίνη Λαμπράκη με ένα burger μουσακά κέρδισε τον Άγγλο Gary Bratherton στο Euro Influencer Battle 2021
Το ”Euro Influencer Battle 2021” είναι ένας πανευρωπαϊκός διαγωνισμός μαγειρικής που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στο Instagram με αφορμή το Euro, από μία εταιρεία του εξωτερικού που κατασκευάζει είδη ψησίματος. Σε αυτόν συμμετέχουν 12 χώρες της Ευρώπης, με έναν εκπρόσωπο η κάθε μία. Ο διαγωνιζόμενος (που θα πρέπει βέβαια να είναι δεινός ψήστης) καλείται να ετοιμάσει φαγητό κατάλληλο για θέαση αγώνα μέσα σε 45 λεπτά (όσο δηλαδή διαρκεί ένα ποδοσφαιρικό ημίχρονο) και με γευστικά χαρακτηριστικά από την παράδοση της χώρας του.
Την Τρίτη 22 Ιουνίου ήταν η σειρά της Ελλάδας να συμμετέχει στο μαγειρικό battle έχοντας ως αντίπαλο την Αγγλία. Τη χώρα μας εκπροσώπησε η μάστερ του ψησίματος Μυρσίνη Λαμπράκη με ένα φανταστικό burger… μουσακά! «Έψησα στο μπάρμπεκιου μπιφτέκι από αρνίσιο κιμά, όπως και τα λαχανικά μου. Καπνιστές μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πατάτες baby και μία κρύα κρέμα μπεσαμέλ συνθέτουν το μπέργκερ που συνοδεύεται από φέτα μπουγιουρντί επίσης ψημένη στη φωτιά», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διάσημη σεφ.
![Μυρσίνη Λαμπράκη Μυρσίνη Λαμπράκη](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/mirsini_lampraki.jpg)
Άκρως λαχταριστό το μπέργκερ μουσακά, δεν νομίζετε; Την ίδια άποψη είχαν και οι χρήστες του Instagram που προτίμησαν το burger της Μυρσίνης Λαμπράκης έναντι εκείνου του Άγγλου Gary Bratherton ο οποίος παρουσίασε τη δική του πρόταση σε Beef Wellington. Πιο συγκεκριμένα, ο αγώνας που προβλήθηκε στο Instagram μέσα από το επίσημο Ευρωπαϊκό κανάλι @traegergrillseurope έδωσε τη νίκη στη Μυρσίνη Λαμπράκη με 60% θετικές ψήφους, την ίδια στιγμή που ο Gary Bratherton συγκέντρωσε μόλις 40%. Ε, και εδώ που τα λέμε… συγκρίνεται ο μουσακάς με το Beef Wellington;
Η μαγειρική μάχη συνεχίζεται και τη σκυτάλη από τη Μυρσίνη παίρνει ο Αλέξανδρος Πράντζος από τα Τρίκαλα που θα αντιμετωπίσει τον νικητή που θα προκύψει από το ματς Ουαλία-Σουηδία. Αυτόν τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε εδώ. Go Greece!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.