Θεματα

Ένα πρωί, δοκιμάζοντας τις νέες γεύσεις των Coffee Berry

Βao buns, tramezzini, μπαγκέτα με superfoods και τρία ροφήματα καφέ δίνουν άλλη διάσταση στις δροσερές απολαύσεις του καλοκαιριού

123648844_3742119349154412_1469692113229505605_n1.jpg
Κατερίνα Καμπόσου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 banofee mocha

Οι νέες καλοκαιρινές γεύσεις των Coffee Berry σε αλμυρά snacks και ροφήματα

Μπορεί η τηλεργασία να μας έκανε προσωρινά να αποχωριστούμε τα γραφεία μας και να δουλέψουμε από τον καναπέ του σπιτιού μας,  κάποιες καθημερινές συνήθειες όμως παραμένουν οι ίδιες. Ανάμεσα τους η παραγγελία του αγαπημένου μας καφέ, μαζί με ένα φρέσκο και χορταστικό snack, για να πάει καλά η μέρα. Για μένα ειδικά που η αγάπη μου για τα ιδιαίτερα ροφήματα καφέ είναι τέτοια, που χωρίς αυτά δεν μπορώ να λειτουργήσω, η απόλαυσή τους κάθε πρωί (ή απόγευμα) μοιάζει σαν ιερή στιγμή και τα Coffee Berry είναι σύμμαχός μου σε αυτή διαδικασία. Σκρολάροντας στο προφιλ του instagram των Coffee Berry ανακάλυψα πως στην γκάμα επιλογών έχουν προστεθεί καινούρια καλοκαιρινά ροφήματα καφέ και γκουρμέ θα έλεγα συνταγές που έχει επιμεληθεί ο σεφ Μιχάλης Τζόβας.  Δεν γινόταν να μην τα παραγγείλω και μέσα σε λίγα λεπτά να φτάσουν στο κατώφλι μου τρία δροσερά ροφήματα, το καθένα με το αλμυρό συνοδευτικό του.

native_article_1.jpg
vegan Vanilla Cold Brew από την Νικαράγουα

Η πρώτη μου γουλιά πήγε κατευθείαν στο vegan Vanilla Cold Brew κι αυτό επειδή έχω μια εν γένει αδυναμία στο cold brew, πόσο μάλλον όταν ακούω πως ο καφές στο συγκεκριμένο ρόφημα έχει χώρα προέλευσης την Νικαράγουα. Ο συνδυασμός με την βανίλια είναι αρμονικός και μπορεί εγώ να μην είμαι vegan αλλά αν ήμουν σίγουρα θα εκτιμούσα πως το συγκεκριμένο ρόφημα φτιάχνεται με γάλα βρώμης κάτι που το κάνει αυτόματα και πιο υγιεινό. Και επειδή οι συντάκτες της Athens Voice είμαστε καλοφαγάδες θα περιγράψω αναλυτικά και τα φαγώσιμα με τα οποία συνόδευσα τον καφέ μου ξεκινώντας από την μπαγκέτα με super foods και καπνιστή μπριζόλα.

Μέσα στην ζυμωμένη με τα super foods chia & κινόα είχε γραβιέρα Νάξου, ντομάτα, λόλα και sauce μουστάρδας. Να πω στο σημείο αυτό ότι για όποιον θέλει μεγαλύτερη γευστική ένταση το ίδιο ψωμάκι βγαίνει και με γέμιση καρπάτσιο μόσχου, παρμεζάνα, ρόκα, λάδι τρούφας, μαγιονέζα και μαυροκούκι.

native_article_2.jpg
Βao buns, tramezzini, μπαγκέτα με super foods

Καθώς μου άνοιξε η όρεξη, προχωράω στην δεύτερη δοκιμή, αυτή του Spanish Latte. Σύμφωνα με τις ταπεινές μου γνώσεις γύρω από τον καφέ, τον συγκεκριμένο latte άλλοι τον αποκαλούν Havana Latte, άλλοι Cuban Latte, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι λατινογενές ρόφημα και το πλέον κατάλληλο για όσους αγαπούν το γάλα στον καφέ τους.

native_article_3.jpg
Spanish Latte

Σκέφτηκα να το ταιριάξω με ένα Tramezzini με καπνιστή μπριζόλα που μέσα είχε κατίκι δομοκού, πέστο βασιλικού και ρόκα. Συνδυασμός για να μου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για ένα απαιτητικό οκτάωρο στη δουλειά χωρίς να με βαρύνει. Αποδείχθηκε η σωστή επιλογή ανάμεσα στο tramezzini με γαλοπούλα, ένταμ, μαγιονέζα, μαυροκούκι και σε εκείνο με το καρπάτσιο μόσχου, παρμεζάνα, ρόκα, λάδι τρούφας και μαγιονέζα, που δεσμεύομαι όμως να τα τιμήσω εξίσου για το αυριανό "brunch" μου στο σπίτι, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.

native_article_4.jpg
Iced Banoffee Mocha

Για το τέλος επέλεξα να απολαύσω το Iced Banoffee Mocha. Μια στιγμή να μου έρθουν οι λέξεις για να κάνω τη σωστή περιγραφή αφού είναι πραγματικά διαφορετικό από ότι είχα δει ξανά σε ρόφημα καφέ. Ένας δυνατός espresso με πλούσια σοκολάτα, σιρόπια μπανάνας & καραμέλας που γαρνίρεται με σαντιγύ και κομματάκια cookies και δίνει την αίσθηση οτι μέσα στο ποτήρι σου έχεις ένα μπανόφι. Το δοκίμασα και χωρίς καλαμάκι, οι υπόλοιποι ας προσέξετε όταν θα πιείτε την πρώτη γουλιά να μην δημιουργηθεί μουστάκι από την κρέμα του και εμφανιστείτε έτσι σε κάποιο zoom call. Σε κάθε περίπτωση βέβαια δικαιολογείστε.  Με τι το ταίριαξα αυτή τη φορά; Ανάμεσα στις δύο επιλογές Bao Bun αυτή με κοτόπουλο και sweet chilli (φιλέτο κοτόπουλο, γαλοπούλα, iceberg, πιπεριά Φλωρίνης, γλυκό τσίλι και σουσάμι) και Bao Bun με carpaccio μόσχου (Καρπάτσιο, παρμεζάνα, ρόκα, πέστο βασιλικου και μαυροκούκι) επέλεξα το δεύτερο απλά για να υποκλιθώ στο συνδυασμό carpaccio μόσχου με αφράτο ψωμάκι bao. Ένα πρωινό ποτέ δεν ήταν πιο απολαυστικό, κι εγώ πιο έτοιμη από ποτέ, για να υποδεχτώ το φετινό καλοκαίρι στην Αθήνα.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.