Ένα πρωί, δοκιμάζοντας τις νέες γεύσεις των Coffee Berry
Βao buns, tramezzini, μπαγκέτα με superfoods και τρία ροφήματα καφέ δίνουν άλλη διάσταση στις δροσερές απολαύσεις του καλοκαιριού
Οι νέες καλοκαιρινές γεύσεις των Coffee Berry σε αλμυρά snacks και ροφήματα
Μπορεί η τηλεργασία να μας έκανε προσωρινά να αποχωριστούμε τα γραφεία μας και να δουλέψουμε από τον καναπέ του σπιτιού μας, κάποιες καθημερινές συνήθειες όμως παραμένουν οι ίδιες. Ανάμεσα τους η παραγγελία του αγαπημένου μας καφέ, μαζί με ένα φρέσκο και χορταστικό snack, για να πάει καλά η μέρα. Για μένα ειδικά που η αγάπη μου για τα ιδιαίτερα ροφήματα καφέ είναι τέτοια, που χωρίς αυτά δεν μπορώ να λειτουργήσω, η απόλαυσή τους κάθε πρωί (ή απόγευμα) μοιάζει σαν ιερή στιγμή και τα Coffee Berry είναι σύμμαχός μου σε αυτή διαδικασία. Σκρολάροντας στο προφιλ του instagram των Coffee Berry ανακάλυψα πως στην γκάμα επιλογών έχουν προστεθεί καινούρια καλοκαιρινά ροφήματα καφέ και γκουρμέ θα έλεγα συνταγές που έχει επιμεληθεί ο σεφ Μιχάλης Τζόβας. Δεν γινόταν να μην τα παραγγείλω και μέσα σε λίγα λεπτά να φτάσουν στο κατώφλι μου τρία δροσερά ροφήματα, το καθένα με το αλμυρό συνοδευτικό του.
Η πρώτη μου γουλιά πήγε κατευθείαν στο vegan Vanilla Cold Brew κι αυτό επειδή έχω μια εν γένει αδυναμία στο cold brew, πόσο μάλλον όταν ακούω πως ο καφές στο συγκεκριμένο ρόφημα έχει χώρα προέλευσης την Νικαράγουα. Ο συνδυασμός με την βανίλια είναι αρμονικός και μπορεί εγώ να μην είμαι vegan αλλά αν ήμουν σίγουρα θα εκτιμούσα πως το συγκεκριμένο ρόφημα φτιάχνεται με γάλα βρώμης κάτι που το κάνει αυτόματα και πιο υγιεινό. Και επειδή οι συντάκτες της Athens Voice είμαστε καλοφαγάδες θα περιγράψω αναλυτικά και τα φαγώσιμα με τα οποία συνόδευσα τον καφέ μου ξεκινώντας από την μπαγκέτα με super foods και καπνιστή μπριζόλα.
Μέσα στην ζυμωμένη με τα super foods chia & κινόα είχε γραβιέρα Νάξου, ντομάτα, λόλα και sauce μουστάρδας. Να πω στο σημείο αυτό ότι για όποιον θέλει μεγαλύτερη γευστική ένταση το ίδιο ψωμάκι βγαίνει και με γέμιση καρπάτσιο μόσχου, παρμεζάνα, ρόκα, λάδι τρούφας, μαγιονέζα και μαυροκούκι.
Καθώς μου άνοιξε η όρεξη, προχωράω στην δεύτερη δοκιμή, αυτή του Spanish Latte. Σύμφωνα με τις ταπεινές μου γνώσεις γύρω από τον καφέ, τον συγκεκριμένο latte άλλοι τον αποκαλούν Havana Latte, άλλοι Cuban Latte, το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι λατινογενές ρόφημα και το πλέον κατάλληλο για όσους αγαπούν το γάλα στον καφέ τους.
Σκέφτηκα να το ταιριάξω με ένα Tramezzini με καπνιστή μπριζόλα που μέσα είχε κατίκι δομοκού, πέστο βασιλικού και ρόκα. Συνδυασμός για να μου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για ένα απαιτητικό οκτάωρο στη δουλειά χωρίς να με βαρύνει. Αποδείχθηκε η σωστή επιλογή ανάμεσα στο tramezzini με γαλοπούλα, ένταμ, μαγιονέζα, μαυροκούκι και σε εκείνο με το καρπάτσιο μόσχου, παρμεζάνα, ρόκα, λάδι τρούφας και μαγιονέζα, που δεσμεύομαι όμως να τα τιμήσω εξίσου για το αυριανό "brunch" μου στο σπίτι, μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.
Για το τέλος επέλεξα να απολαύσω το Iced Banoffee Mocha. Μια στιγμή να μου έρθουν οι λέξεις για να κάνω τη σωστή περιγραφή αφού είναι πραγματικά διαφορετικό από ότι είχα δει ξανά σε ρόφημα καφέ. Ένας δυνατός espresso με πλούσια σοκολάτα, σιρόπια μπανάνας & καραμέλας που γαρνίρεται με σαντιγύ και κομματάκια cookies και δίνει την αίσθηση οτι μέσα στο ποτήρι σου έχεις ένα μπανόφι. Το δοκίμασα και χωρίς καλαμάκι, οι υπόλοιποι ας προσέξετε όταν θα πιείτε την πρώτη γουλιά να μην δημιουργηθεί μουστάκι από την κρέμα του και εμφανιστείτε έτσι σε κάποιο zoom call. Σε κάθε περίπτωση βέβαια δικαιολογείστε. Με τι το ταίριαξα αυτή τη φορά; Ανάμεσα στις δύο επιλογές Bao Bun αυτή με κοτόπουλο και sweet chilli (φιλέτο κοτόπουλο, γαλοπούλα, iceberg, πιπεριά Φλωρίνης, γλυκό τσίλι και σουσάμι) και Bao Bun με carpaccio μόσχου (Καρπάτσιο, παρμεζάνα, ρόκα, πέστο βασιλικου και μαυροκούκι) επέλεξα το δεύτερο απλά για να υποκλιθώ στο συνδυασμό carpaccio μόσχου με αφράτο ψωμάκι bao. Ένα πρωινό ποτέ δεν ήταν πιο απολαυστικό, κι εγώ πιο έτοιμη από ποτέ, για να υποδεχτώ το φετινό καλοκαίρι στην Αθήνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μυστικά για το ψήσιμο, δοσολογίες και χρόνοι και μια υπερτέλεια συνταγή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.