- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Mexha: To μεξικάνικο gastrobar του Αμαρουσίου
Tacos, nachos, burritos, quesadillas και cocktails με μεξικάνικη καρδιά
Το Mexha είναι ένα urban στέκι που μοσχοβολάει lime και κόλιανδρο
Το mexican gastrobar Mexha δεν είναι το συνηθισμένο μεξικάνικο με το φολκόρ ύφος, τα παστέλ χρώματα, τα σομπρέρο, τους κάκτους και τη Φρίντα Κάλο στους τοίχους, που φανταζόμαστε όλοι όταν ακούμε για μεξικάνικο. Είναι ένα urban στέκι που ετοιμάζεται να δεχτεί τους επισκέπτες στον εξωτερικό του χώρο, που μοσχοβολάει lime και κόλιανδρο. Η ομάδα του Mexha μάλιστα πέρα από το ντεκόρ ακολουθεί μία πολύ διαφορετική μαγειρική προσέγγιση όσον αφορά τη μαγειρική.
Στην κουζίνα, όπου υπογράφει τις συνταγές ο Χάρης Βέντης, δεν τηγανίζουν – δεν υπάρχουν φριτέζες ή φούρνοι μικροκυμάτων, δεν χρησιμοποιούνται κατεψυγμένα προϊόντα ή κονσέρβες, δεν σερβίρουν έτοιμες, καυτερές σάλτσες. Φτιάχνονται τα πάντα εξαρχής και εκ του μηδενός, με σεβασμό στα υλικά, το περιβάλλον και στους ανθρώπους. Στο μενού βρίσκεις τα κλασικά της μεξικάνικης κουζίνας και κάποιες γεύσεις με “twist”. Την τιμητική τους έχουν φυσικά οι πιπεριές. Μικρές και μεγάλες, πράσινες και κόκκινες, φρέσκιες και αποξηραμένες, γλυκές, καυτερές ή καπνιστές. Στα πιάτα τώρα, το Chili con Carne, το Μοσχάρι Barbacoa και το Kοτόπουλο Asado, γεύσεις που ο κόσμος αγαπάει και δε θα μπορούσαν να λείπουν. Κυρίαρχη θέση έχει το χειροποίητο, φρέσκο Chorizo, που φτιάχνεται καθημερινά στην κουζίνα του Mexha και μαρινάρεται για 24 ώρες, σε πάστα achiote, πριν ψηθεί. Τους φίλους των πιο χορτοφαγικών φαγητών θα ικανοποιήσει το Vegan Mexha Chili, με τις φακές και τις καπνιστές πιπεριές Poblano. Στα must στο Mexha είναι και το Guacamole, που φτιάχνεται αποκλειστικά από ώριμα αβοκάντο.
Και επειδή μεξικάνικο χωρίς cocktail δεν γίνεται, στον κατάλογο που επιμελήθηκε ο έμπειρος bartender, Πέτρος Δανέζης, φιλοξενείται μία συλλογή από Μαργαρίτες –υπέροχη η Mexha’s Signature Margarita, με χυμό από νεράντζια– και μία σειρά από signature cocktails, με βάση την τεκίλα και το ρούμι. Ξεχωρίζουν το Cox Daquiri, με φρέσκο πουρέ από ανανά, αρωματισμένο με τόνκα και χειροποίητο σιρόπι βανίλιας και το Revolution, όπου το ρούμι συνδυάζεται σε υποδειγματική ισορροπία με το lime και το ginger. Salud amigos!