- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Six Seasons Kitchen: το στέκι που μαγειρεύει εποχιακά
Όταν η μία εποχή είναι πιο νόστιμη απ' την άλλη
Το Six Seasons Kitchen στο Χαλάνδρι έχει μενού που βασίζεται αποκλειστικά στα εποχιακά προϊόντα
Λένε πως τα ωραία πράγματα έχουν αφετηρία μια καλή ιδέα. Όταν μαζί με την ιδέα συνυπάρχει και το μεράκι, όπως συμβαίνει με τη σεφ Μαριάννα Μπόικου και την τεχνολόγο τροφίμων Κική Αγρίτη, που βρίσκονται πίσω από το εγχείρημα, τότε το αποτέλεσμα σε κάνει να θέλεις να πας στο Χαλάνδρι μόνο και μόνο για το Six Seasons Kitchen.
Η ιδέα ή, πιο σωστά, η φιλοσοφία τους είναι πιάτα βασισμένα στην εποχικότητα. Κάθε πράγμα στον καιρό του, που λένε, γι' αυτό και το μενού του Six Seasons Kitchen αλλάζει έξι φορές το χρόνο, και οι εποχές… έχουν γίνει έξι. Αυτό γιατί οι εναλλαγές των προϊόντων στη φύση γίνονται πολύ πιο συχνά από τις τέσσερις φορές που αλλάζουν οι ημερολογιακές εποχές.
Σήμερα, για παράδειγμα, βρισκόμαστε στην Άνοιξη, που θα διαρκέσει μέχρι τα μέσα Ιουνίου, όπου και θα μπούμε στην αρχή του καλοκαιριού, και στον κατάλογο θα ανακαλύψετε κάποια εκπληκτικά πιάτα, όπως το Granola Bowl, το οποίο αποτελεί ένα αγαπημένο πρωινό, με γιαούρτι 2% και σπιτική granola με συστατικά και φρούτα που εναλλάσσονται με την εποχή –τώρα έχουν την τιμητική τους οι φράουλες και τα βερίκοκα– την πολύχρωμη Beluga Lentil Salad, αλλά και το, μάλλον κάθε εποχής, Smashed Avocado Toast, με φρυγανισμένο προζυμένιο ψωμί, αβοκάντο και τέλεια scrambled βιολογικά αυγά! Όλα αυτά συνοδεύονται άψογα από έναν καλοφτιαγμένο καφέ Kudu.
Φυσικά, οι ευγενέστατες Μαριάννα και Κική θα απαντήσουν σε κάθε σας απορία και θα τις βρείτε τις καθημερινές 08.00-17.00 και τα Σάββατα 09.00-16.00. Μπορείτε, επίσης, να κάνετε τις παραγγελίες και μέσω Wolt και e-food.
- Παράσχου 8
- 2114180585
- Six Seasons Kitchen: μαγειρεύοντας εποχιακά
- Six Seasons Kitchen: μαγειρεύοντας εποχιακά