- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
St. George Lycabettus: Cocktail, φαγητό και γεμάτο φεγγάρι
Ένα ονειρεμένο μπαλκόνι για την πρώτη πανσέληνο του καλοκαιρού…
![114824-667199.jpg 114824-667199.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/114824-667199.jpg)
![Το ξενοδοχείο St. George Lycabettus δημιουργεί ένα Full Moon Menu αφιερωμένο στην πανσέληνο Το ξενοδοχείο St. George Lycabettus δημιουργεί ένα Full Moon Menu αφιερωμένο στην πανσέληνο](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/05/25/img_3993-edit.jpg)
Το ξενοδοχείο St. George Lycabettus στο Κολωνάκι δημιουργεί ένα Full Moon Menu αφιερωμένο στην πανσέληνο
Μετά την πολύμηνη καραντίνα, όχι απλά θέλουμε λίγο ρομάντζο, το χρειαζόμαστε κιόλας! Είναι που μας έλειψε αυτή η ανεμελιά που έχουν τα καλοκαιρινά ραντεβού για ποτό, τα δείπνα κάτω από το φως του φεγγαριού, οι υποσχέσεις με θέα την πόλη που αστράφτει κάτω από τα πόδια σου. Καταλάβατε... Για όλα αυτά τα απωθημένα που ζήσαμε τον χειμώνα, έρχεται το καλοκαίρι και μαζί του φέρνει (απόψε) την πρώτη πανσέληνο που μπορούμε επιτέλους ελεύθεροι να χαρούμε. Έχουμε λοιπόν μια ωραία ιδέα για απόψε, αλλά και για την αυριανή νύχτα που το φεγγάρι θα λάμπει επίσης.
![Το εστιατόριο La Suite Lounge του ξενοδοχείου St. George Lycabettus Το εστιατόριο La Suite Lounge του ξενοδοχείου St. George Lycabettus](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_65a0696-2.jpg)
Το ξενοδοχείο St. George Lycabettus στους πρόποδες του Λυκαβηττού αφιερώνει το μενού του σήμερα 25 και αύριο 26 Μαΐου στην Πανσέληνο. Ο executive chef του ξενοδοχείου Βασίλης Μήλιος έχει ετοιμάσει αποκλειστικά για τις δύο αυτές βραδιές ένα Full Moon Menu* που τα έχει όλα: θα ξεκινήσετε με ένα welcome cocktail, θα περάσετε σε μια πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ψητό μανούρι, έπειτα θα διαλέξετε το κυρίως πιάτο σας μεταξύ φιλέτου σολομού με κινόα και αβοκάντο με σάλτσα γκρέιπφρουτ και σφένδαμο, και mixed grill με ψητή πατάτα με γιαούρτι, BBQ sauce και πιτάκια, στο τέλος θα κλείσετε το δείπνο σας με μία τρυφερή Lemon Pie.
Τα παραπάνω πιάτα θα σερβιριστούν στα ειδυλλιακά μπαλκόνια του La Suite Lounge που έχουν θέα σε όλη την Αθήνα. Εκεί ψηλά, με τη θέα της Ακρόπολης και τη λάμψη του φεγγαριού να καθρεφτίζεται στο Σαρωνικό (κι όμως, η θέα φτάνει μέχρι εκεί), ίσως θυμηθείτε πόσο όμορφη μπορεί να γίνει αυτή η πόλη, πόσο συναρπαστικό το καλοκαίρι της…
*Σημειώστε ότι το μενού έχει €35/άτομο και μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας για σήμερα και αύριο πατώντας εδώ.
Κλεομένους 2, Κολωνάκι, 210 7416000
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.