Θεματα

4 γαστρονομικά μενού σε τιμές που σκίζουν!

Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι

43861-98572.jpg
Νενέλα Γεωργελέ
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
71515-144062.jpg

Κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας διαμορφώνουν μενού με τα αντιπροσωπευτικά πιάτα του καταλόγου τους και τα προσφέρουν σε τιμές που σε κάνουν να μην τα χορταίνεις…

Milos

n

Μέσα στα καλύτερα της πόλης, αφιερωμένο στις νοστιμιές της θάλασσας. Τα μεσημέρια σερβίρει μενού με €27,45 το οποίο περιλαμβάνει ορεκτικό (5 επιλογές όπως χωριάτικη με γλιστρίδα, σολομός ταρτάρ με τσίλι, καπνιστό χέλι με σαλάτα φακή κ. ά.), κυρίως πιάτο (και πάλι 5 επιλογές όπως λαβράκι στη σχάρα με φρέσκα χόρτα, ριζότο με μελάνι σουπιάς, σαρδέλες στη σχάρα), και για το τέλος γλυκό ή φρούτα εποχής. Βας. Σοφίας 46, (Ξεν. Χίλτον), 2107244400

L’ Abreuvoir

Το πολύ καλό γαλλικό τώρα το καλοκαίρι μεταφέρεται στον ειδυλλιακό κήπο με τις μουριές και τις πολλές δροσιές. Σερβίρει μεσημέρι-βράδυ (και) μενού με €30 που έχει 3 επιλογές σε πρώτα (σαλάτα, ταρτάρ σολομού, μιλφέιγ γαρίδας), 3 κυρίως (φιλέτο σολομού στη σχάρα με πουρέ σελινόριζας, αντρεκότ καφέ ντε Παρί), και γλυκό ημέρας. Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 2107229106

Βασίλαινας

n

Με δύναμη από τον Πειραιά και με ιστορία που μετράει από το 1920, σήμερα ένα από τα πιο καλά εστιατόρια, με δημιουργική κουζίνα από τον ταλαντούχο Ρενάτο Μεκόλι. Και πιάτα a la carte (με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής), και μενού με €30 που περιλαμβάνει 8 πιάτα: ταραμοσαλάτα (παντοτινό τους «χιτ» που στη σημερινή της εκδοχή σερβίρεται με αραβικές ξεροψημένες πίτες), γαύρο μαρινάτο, φαγγρί καρπάτσιο, γαρίδες ψητές με κολοκυθάκι και βασιλικό, μαυρομάτικα με καπνιστή ρέγγα, γεμιστά αλλιώς, ρατατούιγ λαχανικών με πανσέτα και γλυκό ημέρας. Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457

Malvazia

n

Ρομάντζα και ατμόσφαιρα που τώρα το καλοκαίρι κερδίζουν παραπάνω πόντους από τα δέντρα, τα λουλούδια, τον έναστρο ουρανό. Μαζί μ’ αυτά και εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα, έμφαση στα καλά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, και μενού με ελεύθερη επιλογή από όλα τα πιάτα του καταλόγου, στην καταπληκτική τιμή των €19 το άτομο. Αγαθημέρου 1, Ρουφ, 2103417010

(Αρχική φωτογραφία: L’ Abreuvoir)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.