Κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας διαμορφώνουν μενού με τα αντιπροσωπευτικά πιάτα του καταλόγου τους και τα προσφέρουν σε τιμές που σε κάνουν να μην τα χορταίνεις…
Milos
Μέσα στα καλύτερα της πόλης, αφιερωμένο στις νοστιμιές της θάλασσας. Τα μεσημέρια σερβίρει μενού με €27,45 το οποίο περιλαμβάνει ορεκτικό (5 επιλογές όπως χωριάτικη με γλιστρίδα, σολομός ταρτάρ με τσίλι, καπνιστό χέλι με σαλάτα φακή κ. ά.), κυρίως πιάτο (και πάλι 5 επιλογές όπως λαβράκι στη σχάρα με φρέσκα χόρτα, ριζότο με μελάνι σουπιάς, σαρδέλες στη σχάρα), και για το τέλος γλυκό ή φρούτα εποχής. Βας. Σοφίας 46, (Ξεν. Χίλτον), 2107244400
L’ Abreuvoir
Το πολύ καλό γαλλικό τώρα το καλοκαίρι μεταφέρεται στον ειδυλλιακό κήπο με τις μουριές και τις πολλές δροσιές. Σερβίρει μεσημέρι-βράδυ (και) μενού με €30 που έχει 3 επιλογές σε πρώτα (σαλάτα, ταρτάρ σολομού, μιλφέιγ γαρίδας), 3 κυρίως (φιλέτο σολομού στη σχάρα με πουρέ σελινόριζας, αντρεκότ καφέ ντε Παρί), και γλυκό ημέρας. Ξενοκράτους 51, Κολωνάκι, 2107229106
Βασίλαινας
Με δύναμη από τον Πειραιά και με ιστορία που μετράει από το 1920, σήμερα ένα από τα πιο καλά εστιατόρια, με δημιουργική κουζίνα από τον ταλαντούχο Ρενάτο Μεκόλι. Και πιάτα a la carte (με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής), και μενού με €30 που περιλαμβάνει 8 πιάτα: ταραμοσαλάτα (παντοτινό τους «χιτ» που στη σημερινή της εκδοχή σερβίρεται με αραβικές ξεροψημένες πίτες), γαύρο μαρινάτο, φαγγρί καρπάτσιο, γαρίδες ψητές με κολοκυθάκι και βασιλικό, μαυρομάτικα με καπνιστή ρέγγα, γεμιστά αλλιώς, ρατατούιγ λαχανικών με πανσέτα και γλυκό ημέρας. Αιτωλικού 72, Πειραιάς, 2104612457
Malvazia
Ρομάντζα και ατμόσφαιρα που τώρα το καλοκαίρι κερδίζουν παραπάνω πόντους από τα δέντρα, τα λουλούδια, τον έναστρο ουρανό. Μαζί μ’ αυτά και εξαιρετική μεσογειακή κουζίνα, έμφαση στα καλά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα, και μενού με ελεύθερη επιλογή από όλα τα πιάτα του καταλόγου, στην καταπληκτική τιμή των €19 το άτομο. Αγαθημέρου 1, Ρουφ, 2103417010
(Αρχική φωτογραφία: L’ Abreuvoir)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.