- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η σωστή ενυδάτωση, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι μια πολύ σημαντική δουλειά. Είμαι σίγουρη, βέβαια, ότι υπάρχουν πολλοί σαν εμένα που απεχθάνομαι τη γεύση του νερού. Ή μάλλον την έλλειψη γεύσης του νερού, με αποτέλεσμα να μην πίνω όσο θα έπρεπε.
Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει λύση! Χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά και λίγη φαντασία για να μετατρέψουμε το «βαρετό και άνοστο» νερό σε ένα must πολύχρωμο και εύγεστο ρόφημα. Βρήκαμε κάποιες τέλειες προτάσεις στο brit.co, τις δοκιμάσαμε και ενθουσιαστήκαμε. Ακολουθήστε τις ή αφήστε τις να σας εμπνεύσουν, και κάντε την ενυδάτωση απολαυστική.
1. Νερό με ράσμπερι και λάιμ
450 γρ. ράσμπερι
2 λάιμ
πάγο
Κόβουμε τα λάιμ σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μαζί με τα ράσμπερι σε μια μεγάλη κανάτα νερού. Με την πίσω πλευρά μιας ξύλινης κουτάλας, τα πιέζουμε ελαφρώς μέχρι να βγάλουν λίγο χυμό. Προσθέτουμε τον πάγο και το νερό και το αφήνουμε μέχρι να πάρει ένα ροζ χρώμα.
2. Νερό με αγγούρι και βότανα
10 λεπτές φέτες αγγούρι
2 φέτες λεμονιού
2 κλωναράκια φρέσκια μέντα
3 κλωναράκια δεντρολίβανο
Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού και αγγουριού σε μια κανάτα νερό. Τρίβουμε το δεντρολίβανο και τη μέντα ώστε να απελευθερώσουν τη γεύση και τα ρίχνουμε στην κανάτα. Το βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
3. Νερό με καρπούζι και βασιλικό
2 φέτες καρπούζι, κομμένες σε τρίτα ή τέταρτα
Μια μικρή χούφτα βασιλικό
Πάγο
Γεμίζουμε μια κανάτα με τα φρούτα και τον πάγο. Τρίβουμε ελαφρώς το βασιλικό ώστε να απελευθερώσει γεύση. Συμπληρώνουμε με νερό και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.
4. Νερό με λεμόνι και μέντα
4 λεμόνια, κομμένα σε φέτες
1 1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας μέντας
6-8 φλιτζάνια παγάκια
Μερικά κλωναράκια φρέσκιας μέντας
Ρίχνουμε τις φέτες λεμονιού σε μια μεγάλη κανάτα. Τρίβουμε τη μέντα ανάμεσα στις παλάμες των χεριών μας και την προσθέτουμε στην κανάτα μαζί με τα λεμόνια και το νερό. Καλύπτουμε και καταψύχουμε για 1-8 ώρες. Στραγγίζουμε το μείγμα λεμονιού-νερού και πετάμε τα βότανα.
5. Νερό με μάνγκο και φράουλες
1 φρέσκο ώριμο μάνγκο, κομμένο σε κύβους
1/2 φλιτζάνι φρέσκιες φράουλες, κομμένες στα τέσσερα
πάγο
Ρίχνουμε το μάνγκο, τις φράουλες και το νερό σε μια κανάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες. Σερβίρουμε με πάγο.
6. Νερό με καρπούζι και μέντα
Μια χούφτα φύλλα μέντας
1/2 φλιτζάνι κομμάτια καρπουζιού
λάιμ
πάγο
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια κανάτα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
7. Νερό με ανανά και μέντα
Μια χούφτα φύλλα μέντας
Μισό ανανά κομμένο σε κομμάτια
Πάγο
Τρίβουμε τα φύλλα μέντας και τα ρίχνουμε στην κανάτα μαζί με τα κομμάτια ανανά. Τα πιέζουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να βγάλουν χυμούς και έπειτα συμπληρώνουμε με νερό και πάγο. Αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
8. Νερό με μούρα και φασκόμηλο
Λίγα φύλλα φασκόμηλου
1 κούπα μούρα
Πάγο
Ρίχνουμε τα φύλλα φασκόμηλου στην κανάτα και τα πιέζουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τα μούρα και πιέζουμε ξανά ελαφρώς με την κουτάλα. Συμπληρώνουμε με πάγο και νερό και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
9. Νερό με γκρέιπφρουτ
1 γρέιπφρουτ κομμένο σε φέτες
Πάγο
Ρίχνουμε σε μια κανάτα τις φέτες γκρέιπφρουτ και το νερό και το βάζουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Το βγάζουμε 10 λεπτά πριν το πιούμε και προσθέτουμε πάγο.
10. Νερό με ανανά, πορτοκάλι και τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι ανανά κομμένο σε κύβους
1/2 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες
1 κ. σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
Ρίχνουμε τον ανανά, το πορτοκάλι, και το τζίντζερ σε μια κανάτα και τα πιέζουμε με μια ξύλινη κουτάλα. Γεμίζουμε με νερό και βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
11. Νερό με γρέιπφρουτ, μέντα και καρύδα
1 γκρέιπφρουτ
Λίγα φύλλα μέντας
πάγο
2 φλιτζάνια νερό καρύδας
Κόβουμε το γκρέιπφρουτ, έτσι ώστε να μείνει μόνο η ψίχα, και πετάμε τη φλούδα και ψίχα. Το ρίχνουμε σε μια κανάτα μαζί με το νερό καρύδας, τα φύλλα μέντας, τον πάγο και συμπληρώνουμε με νερό. Σερβίρουμε αμέσως.
12. Νερό με πορτοκάλι και δενδρολίβανο
8 κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο
4 φέτες φρέσκο πορτοκάλι
πάγο
Ρίχνουμε το δενδρολίβανο και το πορτοκάλι σε μια κανάτα και τα πιέζουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα. Συμπληρώνουμε με νερό και πάγο και αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες.
13. Νερό με λεμόνι, θυμάρι και τζίντζερ
4 κ. γ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
4 φέτες λεμόνι
8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
πάγο
Ρίχνουμε το τζίντζερ, το θυμάρι και τις φέτες λεμονιού σε μια κανάτα και πιέζουμε ελαφρώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε νερό και πάγο και σερβίρουμε κρύο.
14. Νερό με κεράσια και λάιμ
300γρ φρέσκα κεράσια, κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι
1 λάιμ κομμένο σε λεπτές φέτες
Σε μια μεγάλη κανάτα, λιώνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τα κεράσια και τις φέτες λάιμ. Προσθέτουμε νερό ή ανθρακούχο νερό και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Σερβίρουμε με πάγο.
15. Νερό με ρόδι και δενδρολίβανο
2 κ. σ. ρόδι
1 κ. γ. φυσικό χυμό ροδιού
2 φύλλα δενδρολίβανου
Πάγο
Ρίχνουμε σε μια κανάτα το ρόδι, το δενδρολίβανο και τον πάγο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
16. Νερό με λεμόνι και λάιμ
4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
2 λάιμ κομμένα σε λεπτές φέτες
2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες
Ρίχνουμε το θυμάρι, τις φέτες λάιμ και λεμόνι σε μια κανάτα με νερό και πάγο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
17. Νερό με λεμονόχορτο και αγγούρι
Μισό αγγούρι
1 κοτσάνι λεμονόχορτο
Πάγο
Πλένουμε και καθαρίζουμε το αγγούρι. Το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες και το ρίχνουμε σε μια κανάτα. Καθαρίζουμε το λεμονόχορτο από τις σκληρές άκρες και το κόβουμε στη μέση, κατά μήκος. Το τοποθετούμε σε ένα ξύλο κοπής, το συνθλίβουμε ελαφρώς με τον πλάστη και το προσθέτουμε στην κανάτα. Συμπληρώνουμε με νερό και πάγο και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.