![7119-16254.jpg 7119-16254.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2010/06/17/7119-16254.jpg)
Τι ψωνίζουμε 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά ● 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο ●1 κ.κ. λεπτοκομμένο μαϊντανό ● 1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ● 1 μέτριο αυγό ελαφρά χτυπημένο ● 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ● 3 κ.σ. ελαιόλαδο ● 1 καρότο ψιλοκομμένο ● 2-3 φιλαράκια φρέσκο δενδρολίβανο ● 400 ml πασάτα ● 400 γρ. σπαγκέτι ● 35 γρ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα ● λίγο αλεύρι ● αλάτι πιπέρι
Πώς το φτιάχνουμε Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά μαζί με το σκόρδο και το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρά στρογγυλά κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρά. Τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε ελαφρά το λάδι και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το σέλινο και το δενδρολίβανο, μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 5΄περίπου, ανακατεύοντας ελαφρά, στη συνέχεια προσθέτουμε τα κεφτεδάκια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις τα κεφτεδάκια αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα προσθέτουμε την πασάτα. Μειώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 30-35΄ ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσοχή στο ανακάτεμα, ώστε να μη λιώσουν τα κεφτεδάκια. Ρίχνουμε το σπαγγέτι σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, το βγάζουμε ενώ «κρατάει» ακόμα (al dente), το στραγγίζουμε και το ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι με τους κεφτέδες. Κουνάμε το τηγάνι ώστε να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 2΄ ακόμα. Μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε ρίχνοντας επάνω την τριμμένη παρμεζάνα.
Μάθε ιστορία Το σέλινο είναι ένα από τα πρώτα αρωματικά βότανα που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος. Ενδείξεις για τη χρήση του έχουν βρεθεί σε οικισμό της εποχής του σιδήρου. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, Έλληνες και Ρωμαίοι το χρησιμοποιούσαν στη μαγειρική, αλλά και ως φάρμακο. Ο Όμηρος στην Ιλιάδα αναφέρει ότι ο Αχιλλέας γιάτρεψε με αγριοσέλινο τα υπέροχα άλογά του. Στην Οδύσσεια το αγριοσέλινο αναφέρεται ως ένα από τα φυτά που περικύκλωναν τη σπηλιά της Καλυψώς. Σύμφωνα με τις πηγές, οι αρχαίοι Έλληνες άνδρες το θωρούσαν αφροδισιακό και το κατανάλωναν για ευνόητους λόγους, ενώ ο Ιπποκράτης το συνιστούσε στους νευρικούς ασθενείς του.
● Side dishes tip Σκορδόψωμο.
● Go Healthy tip Η πασάτα είναι ένας «πουρές» που φτιάχνεται από ώριμες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες ντομάτες. Φτιάξτε τη δική σας πασάτα αντί να την αγοράζετε έτοιμη και διατηρήστε τη σε γυάλινα βάζα στο ψυγείο.
● Σκονάκι Προσοχή στο αλεύρωμα και στο χρόνο βρασμού των μακαρονιών. Τα κεφτεδάκια απλώς πασπαλίστε τα και μετά τινάξτε τα καλά ώστε να φύγει όλο το περιττό αλεύρι, διαφορετικά η σάλτσα θα γίνει βαριά και θα χάσει σε γεύση. Τα μακαρόνια, αφού στραγγιστούν, θα μαγειρευτούν για 2΄ ακόμα, γι’ αυτό όταν τα βγάζουμε πρέπει να κρατάνε λίγο, διαφορετικά θα «λασπώσουν».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.