Θεματα

3 τρόποι να απολαύσεις το πασχαλινό τσουρέκι…

…Κι ένας για να το αποκτήσεις!

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3 τρόποι να απολαύσεις το πασχαλινό τσουρέκι…

Τα τέλεια Πασχαλινά Τσουρέκια έχουν την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και τα βρίσκεις μόνο στην ΑΒ Βασιλόπουλος

Λατρεύω το πασχαλινό τσουρέκι! Και ποιος δεν το λατρεύει άλλωστε; Αφράτο, μυρωδάτο, μαστιχωτό, με επικάλυψη σοκολάτας, γεμιστό ή όχι… Πώς να του αντισταθείς; Πιστεύω ότι αυτή η λιχουδιά είναι από μόνη της ικανή να κατατάξει το Πάσχα ανάμεσα στις νοστιμότερες γιορτές… Και δικαίως!

tsoureki.jpg

Ένα πρόβλημα έχει το τσουρέκι… Δεν είναι και η πιο εύκολη συνταγή με την οποία μπορεί κανείς να καταπιαστεί. Θέλει πολύ καλό ζύμωμα (αν δεν έχεις ειδικό μίξερ είναι απλά αδύνατο), θέλει ξεκούραση, υπομονή και να περάσεις περίπου μισή αιωνιότητα στην κουζίνα. Με άλλα λόγια, θέλει να αφιερώσεις αρκετό κόπο και χρόνο ώστε να έχεις τις πιθανότητες επιτυχίας με το μέρος σου. Αλλά γιατί να το κάνεις κιόλας, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Άκης Πετρετζίκης φροντίζει για αυτό;

Ναι, είναι αλήθεια! Για ακόμη μία χρονιά μπορούμε να βρούμε το τσουρέκι του Άκη αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ και στο AB Eshop και μάλιστα σε δύο εκδοχές: μυρωδάτο με μαστίχα ή γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού! Κάθε λαχταριστό, αφράτο τσουρέκι φέρει την υπογραφή του αγαπημένου σεφ και φυσικά την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ. Οπότε το μόνο που χρειάζεται εσύ να κάνεις, είναι να το προμηθευτείς από το πιο κοντινό σου κατάστημα ΑΒ και απλά να αφεθείς στις αισθήσεις σου και να το απολαύσεις… Ας δούμε πώς!

Το τσουρέκι του Άκη Πετρετζίκη θα το βρεις αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος
Το τσουρέκι του Άκη Πετρετζίκη θα το βρεις αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ Βασιλόπουλος

3 τρόποι να απολαύσεις το τσουρέκι του Άκη Πετρετζίκη

Ο all time classic τρόπος
Κάποιοι αλείφουν βούτυρο και μέλι, άλλοι προτιμούν τη μαρμελάδα. Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν είναι να την κάνεις την αμαρτία, πρέπει να την κάνεις σωστά… Αυστηρά και μόνο με μπόλικη πραλίνα φουντουκιού! Κόλαση…

Peanut Butter & Jelly
Αν οι Αμερικάνοι γνώριζαν τι εστί τσουρέκι θα είχαν εγκαταλείψει το ψωμί του τοστ προ πολλού… Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις Peanut Butter& Jelly, την κλασική αμερικάνικη συνταγή για τοστ με μαρμελάδα και φιστικοβούτυρο δηλαδή, είναι να χρησιμοποιήσεις αντί για ψωμί δύο φέτες τσουρέκι. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς…

Πουτίγκα με τσουρέκι
Σε περίπτωση που σου περίσσεψε τσουρέκι (μάλλον απίθανο) αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να το αξιοποιήσεις. Αν δεν σου περίσσεψε πάλι και έχεις φρέσκο (πιο πιθανό), απλά το φρυγανίζεις για λίγα λεπτά στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και προχωράς με τα παρακάτω απλά βήματα: Μουλιάζουμε το τσουρέκι μας σε φρέσκο γάλα, μαζί με ζάχαρη, αυγό και κανέλα (ή βανίλια). Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι η πουτίγκα να ρουφήξει τα υγρά της και να ροδίσει. Έτοιμο!

Βρες το τσουρέκι του Άκη στα καταστήματα ΑΒ και στο AB Eshop και απόλαυσέ το όπως εσύ προτιμάς!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.