- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Τα τέλεια Πασχαλινά Τσουρέκια έχουν την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη και τα βρίσκεις μόνο στην ΑΒ Βασιλόπουλος
Λατρεύω το πασχαλινό τσουρέκι! Και ποιος δεν το λατρεύει άλλωστε; Αφράτο, μυρωδάτο, μαστιχωτό, με επικάλυψη σοκολάτας, γεμιστό ή όχι… Πώς να του αντισταθείς; Πιστεύω ότι αυτή η λιχουδιά είναι από μόνη της ικανή να κατατάξει το Πάσχα ανάμεσα στις νοστιμότερες γιορτές… Και δικαίως!
Ένα πρόβλημα έχει το τσουρέκι… Δεν είναι και η πιο εύκολη συνταγή με την οποία μπορεί κανείς να καταπιαστεί. Θέλει πολύ καλό ζύμωμα (αν δεν έχεις ειδικό μίξερ είναι απλά αδύνατο), θέλει ξεκούραση, υπομονή και να περάσεις περίπου μισή αιωνιότητα στην κουζίνα. Με άλλα λόγια, θέλει να αφιερώσεις αρκετό κόπο και χρόνο ώστε να έχεις τις πιθανότητες επιτυχίας με το μέρος σου. Αλλά γιατί να το κάνεις κιόλας, από τη στιγμή που ο ίδιος ο Άκης Πετρετζίκης φροντίζει για αυτό;
Ναι, είναι αλήθεια! Για ακόμη μία χρονιά μπορούμε να βρούμε το τσουρέκι του Άκη αποκλειστικά στα καταστήματα ΑΒ και στο AB Eshop και μάλιστα σε δύο εκδοχές: μυρωδάτο με μαστίχα ή γεμιστό με πραλίνα φουντουκιού! Κάθε λαχταριστό, αφράτο τσουρέκι φέρει την υπογραφή του αγαπημένου σεφ και φυσικά την εγγύηση ποιότητας της ΑΒ. Οπότε το μόνο που χρειάζεται εσύ να κάνεις, είναι να το προμηθευτείς από το πιο κοντινό σου κατάστημα ΑΒ και απλά να αφεθείς στις αισθήσεις σου και να το απολαύσεις… Ας δούμε πώς!
3 τρόποι να απολαύσεις το τσουρέκι του Άκη Πετρετζίκη
Ο all time classic τρόπος
Κάποιοι αλείφουν βούτυρο και μέλι, άλλοι προτιμούν τη μαρμελάδα. Εγώ πάλι πιστεύω ότι αν είναι να την κάνεις την αμαρτία, πρέπει να την κάνεις σωστά… Αυστηρά και μόνο με μπόλικη πραλίνα φουντουκιού! Κόλαση…
Peanut Butter & Jelly
Αν οι Αμερικάνοι γνώριζαν τι εστί τσουρέκι θα είχαν εγκαταλείψει το ψωμί του τοστ προ πολλού… Ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξεις Peanut Butter& Jelly, την κλασική αμερικάνικη συνταγή για τοστ με μαρμελάδα και φιστικοβούτυρο δηλαδή, είναι να χρησιμοποιήσεις αντί για ψωμί δύο φέτες τσουρέκι. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς…
Πουτίγκα με τσουρέκι
Σε περίπτωση που σου περίσσεψε τσουρέκι (μάλλον απίθανο) αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να το αξιοποιήσεις. Αν δεν σου περίσσεψε πάλι και έχεις φρέσκο (πιο πιθανό), απλά το φρυγανίζεις για λίγα λεπτά στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και προχωράς με τα παρακάτω απλά βήματα: Μουλιάζουμε το τσουρέκι μας σε φρέσκο γάλα, μαζί με ζάχαρη, αυγό και κανέλα (ή βανίλια). Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι η πουτίγκα να ρουφήξει τα υγρά της και να ροδίσει. Έτοιμο!
Βρες το τσουρέκι του Άκη στα καταστήματα ΑΒ και στο AB Eshop και απόλαυσέ το όπως εσύ προτιμάς!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.