Θεματα

Σαρακοστή στο σουβλατζίδικο; Το Hoocut έχει την απάντηση

Όταν στις χειροποίητες πίτες τυλίγονται χταπόδια, καλαμαράκια, φάβα και ταραμοσαλάτα-αφρός, η νηστεία είναι επιβεβλημένη.

Δημήτρης Παπαδόπουλος
Δημήτρης Παπαδόπουλος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα Σαρακοστιανά σουβλάκια του Hoocut

Σουβλάκι με χταπόδι, με καλαμαράκια ή με ντολμαδάκια: τα σαρακοστιανά τυλιχτά του Hoocut στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Ποιο είναι το πρώτο εστιατόριο που θα επισκεφτείς όταν θα ανοίξουν; Ρωτάω σήμερα διότι ο καιρός, λένε, πλησιάζει. Εμένα πάντως δεν θα με κρατήσει κανείς για να μην πάω στον Τραβόλτα, παραφράζοντας λίγο τη δήλωση των ημερών... Το Hoocut της πλατείας Αγίας Ειρήνης, όμως, έκανε μια ωραία και πρωτότυπη μαγειρική σκέψη: για την περίοδο της Σαρακοστής (τουλάχιστον), θα προσφέρει λίγο από την αύρα του Τραβόλτα, του αδερφού καταστήματος του Περιστερίου στα τυλιχτά του! Η πίτα με καλαμαράκια και ταραμοσαλάτα, λοιπόν, που όμοιά του δεν έχεις δοκιμάσει, με κέρδισε από την αρχή. Ούτως ή άλλως, η δύναμη του Hoocut είναι στις αναλογίες του: τρως ένα τυλιχτό κι από την πρώτη μέχρι την τελευταία του μπουκιά αισθάνεσαι κάθε υλικό, τραγανό και μαλακό, ζεστό και κρύο.

Πίτα με καλαμαράκια και ταραμοσαλάτα
Πίτα με καλαμαράκια και ταραμοσαλάτα

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο νέο: η πίτα με το χταπόδι και τη φάβα μου θυμίζει το πιο αγαπημένο πιάτο του άλλου μεγάλου αδελφού του Hoocut, της Cookoovaya, και αυτό είναι το δεύτερο εστιατόριο που «δεν θα με κρατήσει κανείς για να μην πάω» μόλις ανοίξουν ξανά. Ο κόλιανδρος τού δίνει απίθανη φρεσκάδα και η πίτα -της οποίας την κόρα κόβουν για να είναι μαλακή σε κάθε της σπιθαμή-, είναι το κουκούλι που ζεσταίνει όρεξη και καρδιά. Την τριάδα σαρακοστιανών ολοκληρώνει αυτό με τα ντολμαδάκια: περασμένα από τη σχάρα, με την ωφέλιμη γεύση από το κληματόφυλλο να στάζει στο περιεχόμενο του τυλιχτού-ποίημα! Δίπλα στα τυλιχτά, χούμους και μελιτζανοσαλάτα δίνουν κι άλλες επιλογές σε εκείνους που νηστεύουν αλλά και στους vegeterian και vegan.

Πίτα με χταπόδι και φάβα
Πίτα με χταπόδι και φάβα

To Hoocut είναι η προσπάθεια των 4 της Cookoovaya (Κλεομένης Ζουρνατζής, Περικλής Κοσκινάς, Βαγγέλης και Σπύρος Λιάκου) να επαναπροσδιορίσουν το πιο αγαπημένο μας πρόχειρο φαγητό. Να το επαναπροσδιορίσουν με όρους μαγειρικούς, να φτιάχνουν σουβλάκια σχεδόν a la minute. Εισήγαγαν έναν νέο τρόπο στην κοπή και το ψήσιμο των κρεάτων στη σχάρα ώστε να ψήνονται γρήγορα και τέλεια κι έπειτα να κόβονται με τη μετζαλούνα (το μεγάλο, σαν μισοφέγγαρο, μαχαίρι) παρουσία του πελάτη. Το αποτέλεσμα είναι το σουβλάκι που όλοι ξέρουμε κι αγαπάμε στη σύγχρονη μορφή του: πιο φροντισμένο και με αυτοπεποίθηση για το περιεχόμενό του.

_56a9317.jpg
_56a6700-edit-2.jpg

Από το 2018 που άνοιξε το Hoocut μας σύστησε την προβατίνα σε πίτα ή σκεπαστή κι από την πρώτη φορά που τη δοκίμασα ονειρευόμουν ήδη την επόμενη... μετά από μια παράσταση, ειδικά αν ήταν κακή, η προσμονή της προβατίνας με κρατούσε στη θέση μου. Θα ξαναβρεθούμε εκεί: και τότε θα έχουμε μια ακόμη επιλογή (ήδη δηλαδή την έχουμε αλλά σκέφτηκα να τελειώσω ποιητικά): λουκάνικο μαύρο χοίρου. Αυτό το κρέας της αυτόχθονης φυλής που ζει χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα, έχει μια γευστική υπεροχή που την καταλαβαίνεις από την πρώτη μπουκιά. Εκτός από τα τυλιχτά, οι μερίδες με το κρέας της επιλογής σας και τις φρεσκοκομένες πατάτες, οι σκεπαστές πίτες και οι σαλάτες, είναι το μενού που φτάνει και μέχρι τα σπίτια μας μέσω delivery αλλά και των πλατφορμών e-food και Wolt.

img_8952.jpg

www.hoocut.com
Instagram: @hoocut

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.