Προεδρικό Μέγαρο: Το μενού του Λευτέρη Λαζάρου στους ηγέτες
Αναλυτικά τα πιάτα που θα ετοιμάσει ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ
Στις γεύσεις της θάλασσας λόγω της Σαρακοστής θα βασιστεί το δείπνο της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στους ξένους ηγέτες, το οποίο επιμελήθηκε ο Λευτέρης Λαζάρου.
Ένα πλούσιο δείπνο βασισμένο σε γεύσεις θάλασσας έχει ετοιμάσει για τους ξένους ηγέτες ο Λευτέρης Λαζάρου, που ανέλαβε τις γαστρονομικές ετοιμασίες του δείπνου που θα παραθέσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους επίσημους προσκεκλημένους της το βράδυ της Τετάρτης.
Στο μενού που έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ, πρωταγωνιστούν τα ψαρικά, ελέω Σαρακοστής, περιλαμβάνοντας μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού. Θα ακολουθήσει σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια και λάδι Καλαμάτας, ενώ το επόμενο πιάτο θα περιλαμβάνει κιμά γαρίδα σε ζωμό και φύλλο λάχανο με κρόκο Κοζάνης.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και ντοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα και μαστίχα Χίου με φιστίκια Αιγίνης.
Ως προς τα κρασιά, θα προτιμηθού τα λευκά, από τον ελληνικό αμπελώνα, και το δείπνο θα κλείσει με γλυκό κόκκινο κρασί "Αποσπερίτη" από την Οινοποιητική Λειψών.
Το πρόγραμμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου
Από την πλευρά της, η Προεδρία της Δημοκρατίας θα υποδεχθεί τους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι θα αφιχθούν στην Αθήνα για να τιμήσουν με την παρουσία τους την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο και παράλληλα θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τη σύζυγό του 'Αντρη, καθώς και με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο και τη Δούκισσα της Κορνουάλης.
Ειδικότερα, σήμερα Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021 στις 11.00, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει το Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον Αρχαιολόγο - Ιστορικό, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο.
Στις 12:30 θα ακολουθήσει κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη.
Στις 20.30 είναι προγραμματισμένο το επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο του οποίου θα υπάρξει προσφώνηση από την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αντιφωνήσεις των υψηλών προσκεκλημένων.
Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα τελεστεί η Δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών, παρουσία εκπροσώπων της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των τιμώμενων χωρών και η επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος.
Στη συνέχεια, οι προσκεκλημένοι θα λάβουν τις θέσεις τους στις εξέδρες για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αμέσως μετά στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας και την Δούκισσα της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο.
Τετάρτη 24/3
11:00 Τελετή επίδοσης παρασήμου Αρχαιολόγου - Ιστορικού, Διευθυντή Μουσείου Λούβρου, Jean-Luc Martinez στο Προεδρικό Μέγαρο
12:30 Κατ' ιδίαν συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας και του κυρίου Παύλου Κοτσώνη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και την κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη
20:30 Επίσημο Δείπνο
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.