Πέθανε ο θρυλικός φούρναρης, Τάκης Παπαδόπουλος
Ιδρυτής του ιστορικού φούρνου «Τάκης» στο Κουκάκι - Σε ηλικία 73 ετών
![62224-137655.jpg 62224-137655.jpg](/images/120x120/3/jpg/sites/default/files/contributor/62224-137655.jpg)
![Ο κ. Τάκης Παπαδόπουλος με τους δύο γιους του Αρτέμη και Θοδωρή Ο κ. Τάκης Παπαδόπουλος με τους δύο γιους του Αρτέμη και Θοδωρή](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/03/15/takis-anoigma.jpg)
Έφυγε σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή ο Τάκης Παπαδόπουλος, ο θρυλικός ιδρυτής του ιστορικού φούρνου της Αθήνας «Τάκης» στο Κουκάκι.
Μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο τους τελευταίους μήνες, ο θρυλικός φούρναρης Τάκης Παπαδόπουλος έφυγε τα ξημερώματα της Καθαρής Δευτέρας, σε ηλικία 73 ετών.
Ο Τάκης γεννήθηκε το 1948 στη Θεσσαλονίκη, όπου και μεγάλωσε, μεταναστεύοντας αργότερα στην Αθήνα όπου και ίδρυσε τον φούρνο του Τάκη στα τέλη της δεκαετίας του '60.
Ο διάσημος σε όλους πλέον φούρνος του στο Κουκάκι έγινε γνωστός σε όλη την Αθήνα, καθώς εκτός από τα ελληνικά ψωμιά, ήταν από τους πρώτους που έφτιαξε μπαγκέτα στην Αθήνα, ενώ ταυτόχρονα προμήθευε με ψωμί και άλλα αρτοποιήματα πολλά γνωστά εστιατόρια και καφέ της πρωτεύουσας.
Φυσικά, αξεπέραστη υπήρξε επίσης και η συνταγή του θεσσαλονικιώτικου κουλουριού, μεταφέροντας γεύσεις από το γαστρονομικό παρελθόν της Ελλάδας. Ο κ. Τάκης Παπαδόπουλος υπήρξε ένας σεμνός και εργατικός άνθρωπος, με χιούμορ, και ήταν αγαπητός στη γειτονιά του και στους πελάτες του. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Αννα, τα δυο παιδιά του Αρτέμη και Θοδωρή και τον εγγονό του Δημητράκη.
![Ο φούρνος του «Τάκη» στο Κουκάκι Ο φούρνος του «Τάκη» στο Κουκάκι](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/atk_4566_0_0.jpg)
O φούρνος του στο Κουκάκι
Κρυμμένος σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιοχές της Αθήνας, όπου εξακολουθεί να αναβιώνει ο όρος γειτονιά, ο φούρνος «Τάκης» αποτελεί ένα σημείο-ορόσημο στο Κουκάκι.
Εδώ και πέντε δεκαετίες βρίσκεται στην οδό Μισαραλιώτου και κατέχει τον τίτλο του καλύτερου φούρνου λόγω της ιστορίας του αλλά και της μοναδικής ποικιλίας στα προϊόντα του.
Κάθε ημέρα, στον φούρνο του Τάκη είναι διαθέσιμα πάνω από 30 είδη ψωμιού: σταρένιο, σικάλεως, οκτάσπορο, δεκάσπορο, συμιγδαλένιο, καρυδόψωμο, ψωμί της αγροικιάς άσπρο ή ολικής, χωριάτικο, μπαγκέτα καμπαγιού λευκή, ολικής άλεσης ή η καινούρια γαλλική μπαγκέτα που είναι ανάρπαστη.
Πέρα από το ψωμί, τα μοναδικά του σάντουιτς, τα ιδιαίτερα μπισκότα και κέικ, το θεσσαλονικιώτικο κουλούρι, το τσουρέκι και τα γλυκά του έκαναν τον φούρνο του Τάκη έναν από τους πιο διάσημους στην Αθήνα. Και όλα αυτά παρουσιασμένα με έναν πολύ όμορφο και καλαίσθητο τρόπο σε ράφια, εκθετήρια ή καλάθια.
![Ο φούρνος του «Τάκη» στο Κουκάκι Ο φούρνος του «Τάκη» στο Κουκάκι](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/takis_1.jpg)
Οι συνταγές είναι τόσο παραδοσιακές ελληνικές όσο και εισαγωγής, όπως συμβαίνει και με τα αλεύρια που χρησιμοποιούνται, που είναι είτε ελληνικά είτε από Γαλλία ή Γερμανία. Σε όλες τις παρασκευές σε ψωμί και γλυκά οι τελευταίες τους πινελιές μπαίνουν με το χέρι. Κάθε φρατζόλα και κάθε μπισκότο ή κουλούρι το αποδεικνύει στο απόλυτα μοναδικό του σχήμα.
Στον φούρνο Τάκη λειτουργούν ακόμα ισχυροί οι δεσμοί της οικογένειας και τα μέλη του προσωπικού έχουν κι αυτά γίνει κομμάτι αυτής της οικογένειας με το πέρασμα του χρόνου, γεγονός που κάνει τον φούρνο ένα καθημερινό δώρο για τους κατοικούντες στα πέριξ.
Να σημειωθεί πως αφότου γνωστοποιήθηκε ο θάνατός του, όσες λαγάνες είχαν ετοιμαστεί, δόθηκαν δωρεάν στους πελάτες που βρίσκονταν στο κατάστημα, το οποίο αμέσως μετά έκλεισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.