Θεματα

Fylla.gr: Καταπληκτικές γκουρμέ σαλάτες, χωρίς χημικά

Ειδικά αυτές τις σαλάτες, αποκλείεται να τις βαρεθεί κανείς…

Μανίνα Ζουμπουλάκη
Μανίνα Ζουμπουλάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
1.jpg

Στο Fylla.gr θα βρεις τα άπαντα της σαλάτας

Η εταιρεία λέγεται  “Fylla.gr” και… ασχολείται με φύλλα, όπως λέει και το όνομά της: εδώδιμα φύλλα, πράσινα, ανοιχτοπράσινα, μαύρα, μωβ, κίτρινα και χρωματιστά φύλλα, τα οποία καλλιεργούνται σε υδροπονικές εγκαταστάσεις και συνδυάζονται με πολλή σκέψη σε ιδανικούς γευστικά συνδυασμούς. Ακούγεται κάπως αδιάφορο – τι το ιδιαίτερο μπορεί να έχει μια σαλάτα, και μάλιστα μια σαλάτα με φύλλα; Μαρούλι, λάχανο, άντε και καμιά ρόκα, όλοι τις τρώμε υποχρεωτικά τις σαλάτες, και χάρη στα ντρέσινγκ, αλλιώς σιγά μη γυρίζαμε να τις κοιτάξουμε…

4.jpg
7.jpg

Μόνο που οι σαλάτες “Fylla.gr” είναι πάααααρα πολύ διαφορετικές, με πραγματικά περίεργα  φύλλα, σε συνδυασμούς που δεν τους περιμένεις. Το καλύτερο είναι το “Asian Mix”, με φύλλα baby, φυλλαράκια μουστάρδας (φυτού), ρόκα πράγματι, escarole που δεν ξέρω τι είναι αλλά τα σπάει, άσπρο-κόκκινο λάχανο, και ένα σωρό άλλα ζαρζαβατικά που δεν τα αναγνωρίζω με γυμνό μάτι ούτε καν με ντυμένο, αλλά είναι πεντανόστιμα, τα μασουλάς και εντελώς σκέτα, πριν ακόμα προλάβεις να τα φτιάξεις σαλάτα κανονική. Δηλαδή ΧΩΡΙΣ ντρέσινγκ: δεν έχει ξαναγίνει!

11.jpg

Τέλος πάντων ενθουσιάστηκα με τις σαλάτες αυτές, που βγαίνουν σε άλλα δύο «μείγματα», («Ανοιξιάτικη» και “Salad mix”), με baby leaves, living micro-greens και τεράστια ποικιλία αρωματικών φυλλαρακίων… το άρωμα της κάθε σαλάτας είναι σαν ανθισμένο περιβόλι, κανονικά.

5.jpg

Η εταιρεία ξεκίνησε το 2011, είναι οικογενειακή επιχείρηση και  προμηθεύει πολλά εστιατόρια, ταβέρνες, μανάβικα και τέηκ-αγουέη με έτοιμες, πλυμένες σαλάτες σε συσκευασίες μισού κιλού – σύντομα θα φτάσουν και στα σουπερμάρκετ. Μέσα σ’ όλα, καλλιεργούν εδώδιμα λουλούδια – μικρούτσικα πολύχρωμα πανσεδάκια, υπέροχα πάνω σε κρέμες και παγωτά. Είναι διακοσμητικά, αλλά βοηθάνε ένα απλό σπιτικό γλυκό να ανέβει πίστα και να μην είναι μία από τα ίδια, ειδικά αν έχει κανείς (καλή ώρα) περιορισμένο ρεπερτόριο ζαχαροπλαστικής και παιδιά στο σπίτι…  

10.jpg

Fylla.gr, Πασχαλιάς & Κωνσταντινουπόλεως, Αχαρναί, www.fylla.gr, Instagram: @fyllagr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.