Ο Λευτέρης Λαζάρου μετά από μακριά διαδρομή επιστρέφει μαζί με το Βαρούλκο του στις ρίζες του, δηλαδή στον Πειραιά και το Μικρολίμανο, εκεί που παλιότερα ήταν τα Τρεχαντήρια (Ακτή Κουμουνδούρου 52, Μικρολίμανο, 210 5228400).
Λευτέρης Λαζάρου
*Το Kiku προσθέτει και το Seaside και για όλο το καλοκαίρι μεταφέρεται στο Coast της Βουλιαγμένης (Ορφέως 2, Βουλιαγμένη, 210 9671866).
* Στη Βούλα, εκεί που ήταν η Ψιψίνα τώρα βρίσκουμε το Modest με ελληνική δημιουργική από τον νεαρό και ταλαντούχο σεφ Νίκο Μπούκη. (Σωκράτους 2, Βούλα, 210 8995700).
Modest
* Φουάρ, το νέο πόστο του Χρήστου Πότσιου (Soul, Deluxe, κ.ά) στο κέντρο της πόλης (Μητροπόλεως 72), με κουζίνα από όλο τον κόσμο, κοκτέιλ μπαρ και μουσική σκηνή (τηλ. 210 3211381)
Φουάρ
*Τέλος εποχής για το Cucina Povera του Γιάννη Καημενάκη στο Παγκράτι, στη θέση του μεταφέρεται η Trapezaria (Ευφορίωνος 13)του Δημήτρη Παναγιωτόπουλου ο οποίος ακριβώς δίπλα θα ανοίξει και junk gourmet food ντελιβεράδικο, ανοιχτό μέχρι τις 4 το πρωί-και τα δύο μέσα στον Ιούνιο.
* Το Oozora μεταφέρεται για όλο το καλοκαίρι στο κηφισιώτικο Cash (Δηλιγιάννη 54, 212 1004772).
Oozora
* Το ολοκαίνουργιο City Bistro της Στοάς Σπυρομήλιου ανοίγει ακριβώς δίπλα deli με εκλεκτά προϊόντα και wine bar μέχρι αρχές Ιουλίου.
City Bistro
* Η οδός Αδριανίου στο Ν. Ψυχικό μετά το Δουράμπεης Oyster (όπου κάθε βράδυ γίνεται χαμός), εμπλουτίζεται και με καινούργιο εστιατόριο από το ήδη υπάρχον Χοχλιδάκι.
* Ψαράδες στο Παλαιό Φάληρο, Λίγο Θάλασσα στη πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, Ιθάκη Θαλασσινές Γεύσεις στη Νέα Κηφισιά, όλα τους καινούργια ψαροφαγικά της Αθήνας.
Ψαράδες
* Fajitas, burritos και πάνω από 30 τεκίλες για καλοκαιρινές βραδιές με μεξικάνικη αλεγκρία στην καινούργια Agavita, Σμύρνης 55, στα Πατήσια. (τηλ. 210 2510604)
*Καινούργιο πιτάδικο το Pie Works, άνοιξε πριν λίγες μέρες στο Κολωνάκι και ήδη γίνεται χαμός (Αμερικής 16, Κολωνάκι, 211 1847595)
Pie Works
*Δίπλα του, το αγαπημένο Launderette άνοιξε σε καινούργιο πόστο (Αμερικής &Βαλαωρίτου 18, Κολωνάκι, 210 3606277).
Launderette
(Αρχική φωτογραφία: Agavita)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.