Feta Pasta Challenge: το παγκόσμιο trend με πρωταγωνιστή τη φέτα!
Φέτα, ζυμαρικά, ντοματίνια και ελαιόλαδο είναι τα μόνα υλικά που χρειάζεσαι για να φτιάξεις μια λαχταριστή μακαρονάδα
Το Feta Pasta Challenge είναι το νέο παγκόσμιο food trend με κύριο υλικό τη φέτα
Κάθε καινούργια συνταγή για ζυμαρικά είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη. Ειδικά όταν είναι απίστευτα εύκολη στην εκτέλεσή της και απαιτεί ελάχιστο χρόνο στην προετοιμασία της. Ίσως για αυτό το Feta Pasta Challenge έχει κατακτήσει τις τελευταίες μέρες το βασίλειο του Tik Tok. Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια πλούσια μπουκιά λαχταριστών ζυμαρικών που αγκαλιάζονται τρυφερά από λιωμένο τυρί; Και μάλιστα όχι οποιοδήποτε τυρί, αλλά… τη δικιά μας ελληνική φέτα!
Η συνταγή του Feta Pasta Challenge
Τα βήματα της συνταγής είναι τόσο απλά που μπορείς να τα ακολουθήσεις ακόμα κι αν δεν έχεις ιδέα από μαγειρική. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις σε ένα ταψί ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και στο κέντρο να τοποθετήσεις ένα γενναιόδωρο κομμάτι φέτα. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις στο ταψί σου μερικές σκελίδες σκόρδου και φρέσκο βασιλικό. Έπειτα, ψήνεις στον φούρνο στους 200°C για περίπου 35 λεπτά και παράλληλα βράζεις τα ζυμαρικά της αρεσκείας σου (το Feta Pasta Challenge ξεκίνησε με αχιβάδες, αλλά στα αλήθεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο ζυμαρικό θες). Αφού η φέτα έχει λιώσει και τα ζυμαρικά σου είναι έτοιμα, ρίχνεις τα ζυμαρικά στο ταψί και ανακατεύεις πολύ καλά έτσι ώστε η λιωμένη φέτα να απλωθεί παντού (βαθύς αναστεναγμός). Αυτό ήταν! Πανεύκολο; Ναι! Νόστιμο; Δεν φαντάζεσαι πόσο…
Στο εξωτερικό υπάρχουν ήδη χιλιάδες βίντεο του Feta Pasta Challenge, ενώ το trend έχει μόλις αρχίσει να εξαπλώνεται και στην Ελλάδα. Αξίζει να πούμε ότι στη χώρα μας η πρώτη που αντιλήφθηκε το trend ήταν η εταιρεία Melissa, πράγμα από μόνο του ταιριαστό, μια που η Melissa είναι μια ελληνική εταιρεία ζυμαρικών και αν μη τι άλλο αυτό το food trend έχει ελληνική ψυχή! Μετά τη Melissa, πολλοί influencers και food bloggers πήραν τη σκυτάλη, ακόμα κι ο Πρωταθλητής Κολύμβησης Γιάννης Δρυμωνάκος συμμετείχε στο challenge, ενώ ο Άκης Πετρετζίκης ανέβασε τη συνταγή της δικής του εκδοχής.
Παρακάτω επιλέξαμε να σου δείξουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προσπάθειες, για να εμπνευστείς. Σήμερα θα απολαύσεις την τέλεια μακαρονάδα φτιαγμένη από τα χεράκια σου!
@akis_petretzikis Έχει γίνει trend και σας έχω την τέλεια εκδοχή για ##fetabakedpasta! ??##FetaPasta ##MelissaFetaPasta ##bakedpasta
♬ πρωτότυπος ήχος - Akis Petretzikis
@myrto_kazi There you go! As yummy as it gets! ##MelissaFetaPasta ##MelissaPasta ##FetaPasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta ##bithasfamilymoments
♬ original sound - Myrto Kazi
@drymonakos_ioannis ##MelissaFetaPasta ##MelissaPasta ##FetaPasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta
♬ πρωτότυπος ήχος - user7044863404338
@voulgarakieleni ##pastachallenge ΠΑΙΔΙΑ! Στο φούρνο για 35’στους 200 βαθμούς & voila ☺️ ##melissafetapasta ##melissapasta ##fetapasta ##bakedfetapasta ##tomatofetapasta
♬ πρωτότυπος ήχος - Voulgaraki Eleni
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα βιβλίο μαγειρικής με ιστορία, γεμάτο συνταγές της δικής μου ιστορίας
Τρώγοντας ρύζι, tofu και spring rolls σε μια καλύβα του Βόρειου Βιετνάμ
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
3 αθηναϊκά πιάτα με κουνουπίδι που βάζουν κάτω τις μπριζόλες
Στην κουζίνα δεν πετάμε τίποτα, ούτε καν τους κουραμπιέδες!
Κανένας δεν έχει πολλή όρεξη να φάει την γαλοπούλα που περίσσεψε, και ποτέ δεν περισσεύει κάτι το οποίο έχει πολλή όρεξη να φάει κανένας, άλλος ή ο ίδιος
Της οικογένειας Κουτσουκτώνη, λειτουργεί από τη δεκαετία του 1950
Ψηφίστε και αναδείξτε τους νικητές. Τα αποτελέσματα θα δημοσιευτούν στο τέλος Ιανουαρίου 2025
Τα μπραντσάδικα είναι τα νέα ρεϊβάδικα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Το ιδανικό σημείο αναφοράς για specialty coffee κι όχι μόνο
Στην A.V. είμαστε γλυκατζήδες και αυτά είναι τα γλυκά που λατρεύουμε
Φέτος το δικό σου γιορτινό τραπέζι θα είναι και το πιο νόστιμο
Άνοιξε ελεύθερα το σπίτι σου να μπει η γιορτή!
Μισός αιώνας και οι Αθηναίοι αντιμετωπίζουν το θρυλικό μπαρ σαν εκκλησία ή ναό
To Zuckerl Werkstatt ακολουθεί τεχνικές χειροτεχνίας 150 ετών και συνταγές του 18ου αιώνα
Γλυκές ιστορίες για χριστουγεννιάτικες γεύσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.