Θεματα

Φούρνος Ντουρουντούς: Λιχουδιές από χαρούπι κι άλευρα οσπρίων

Τα νόστιμα αρτοσκευάσματα από τα Σφακιά που ταξιδεύουν ως την Αθήνα

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φούρνος Ντουρουντούς: ένας κρητικός φούρνος στο κατώφλι σου

Ο Φούρνος Ντουρουντούς στα Σφακιά της Κρήτης φουρνίζει καθημερινά υπέροχα παξιμάδια, κριτσίνια και μπισκότα και τα στέλνει σπίτι σου

Δυο γενιές πριν, η γιαγιά η Άννα, τότε μικρή κοπέλα ακόμα, διέσχισε το φαράγγι της Σαμαριάς για το γάμο της. Θα παντρευόταν στα Σφακιά και στις αποσκευές της, εκτός από τα προικιά, κουβαλούσε και όλα τα νόστιμα μυστικά της μαγειρικής της. Μυστικά που ταξίδεψαν με το στόμα και τη μνήμη, από παιδιά σε εγγόνια και έφτασαν να χτίσουν έναν ολόκληρο φούρνο, πασπαλισμένο με αλεύρι και σπιτική ζεστασιά. Αυτή είναι η ιστορία του φούρνου Ντουρουντούς που ξεκίνησε από τις συνταγές της γιαγιάς Άννας και έφτασε σήμερα να γεμίζει τα ράφια του με πρωτότυπα προϊόντα, που μάλιστα ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα.

light-_-pixel-4701_-_3.jpg

Όλα τα προϊόντα του φούρνου Ντουρουντούς είναι χειροποίητα, παράγονται από τις καλύτερες πρώτες ύλες και φουρνίζονται στα Σφακιά. Μέσω του e-shop, όμως, φτάνουν στις πόρτες όλης της χώρας, με σκοπό να μας μυήσουν στις αυθεντικές σφακιανές γεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεις μια  μεγάλη ποικιλία σε παξιμάδια, κριτσίνια και κουλουράκια, που φέρνουν ως το κατώφλι σου λίγη από τη νοστιμιά της Κρήτης.

Η κρητική κουζίνα είναι περιβόητη για τη θρεπτική αξία των υλικών που χρησιμοποιεί. Υλικά όπως το χαρούπι, που η υπόλοιπη Ελλάδα μόλις τα τελευταία χρόνια τολμά να αξιοποιήσει, είναι στους Κρήτες γνωστά εδώ και αιώνες. Όλη αυτή τη γνώση της παράδοσης ο φούρνος Ντουρουντούς την αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο μέσα από μια σειρά πρωτότυπων αρτοσκευασμάτων.

Βιολογικά κουλουράκια
Βιολογικά κουλουράκια

mpiskotakia_me_haroypi.jpg
Από όσα προϊόντα έχω δοκιμάσει μεγάλη εντύπωση μου έκαναν τα ντακάκια και τα κριτσίνια με αλεύρι από όσπρια (χρησιμοποιούν αλεύρι από φαγόπυρο, φακή, φάβα ή ρεβύθι), τα προϊόντα από χαρούπι (θα ανακαλύψεις από παξιμάδια μέχρι κριτσίνια και φοβερά μπισκότα!) και η Super Healthy & Wellbeing σειρά. Εδώ, θα βρεις προϊόντα όπως βιολογικά κουλουράκια πορτοκαλιού, λαδοκούλουρα, μπουκίτσες βρώμης και μπισκοτάκια με χαρούπι, που δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη ή αλεύρι, και παρόλα αυτά καταφέρνουν να είναι τρομερά νόστιμα!

Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που ο φούρνος Ντουρουντούς έχει λάβει το χρυσό βραβείο Authentic Taste of Greece 2020/2021 του οργανισμού GTBB, καθώς και το Χρυσό Βραβείο Γεύσης 2020 BGFA. Νομίζω ότι μπορούμε να αισθανόμαστε περήφανοι που η χώρα μας παράγει τόσο ωραία προϊόντα, και πολύ τυχεροί που τα προϊόντα αυτά βρίσκονται μόλις ένα κλικ μακριά από εμάς.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.