- CITY GUIDE
- PODCAST
-
30°
Το Noah στέλνει delivery ένα εξωτικό καλοκαίρι
Δοκιμάσαμε το νέο delivery menu του πιο καλοκαιρινού μαγαζιού της Αθήνας
![To Tikka Masala Burger του Noah To Tikka Masala Burger του Noah](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/02/13/noah_delivery.jpg)
Το Noah συστήνει τη νέα του σεφ μέσα από ένα νόστιμο delivery menu
To Noah άνοιξε πέρσι το καλοκαίρι σε μια τοποθεσία-μυστήριο, που ενώ οι περισσότεροι από εμάς περνάμε καθημερινά από μπροστά της, στα αλήθεια δεν τη βλέπουμε ποτέ. Το Πάρκο Ελευθερίας βρίσκεται πάνω ακριβώς στη θορυβώδη Βασιλίσσης Σοφίας και δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής (τόσο μέσα στα πόδια μας!). Αν ανηφορίσεις αυτή τη μικρή πλαγιά μακριά από τα βλέμματα της λεωφόρου, θα βρεθείς στην πολύχρωμη αυλή του Noah, ένα φυλλώδη παράδεισο που μετά την πολύμηνη καραντίνα Νο1, φάνταζε ακόμη πιο εξωτικός.
Ακόμα δεν μπορούμε να πάμε σ´ αυτή τη χρωματιστή και άκρως καλοκαιρινή αυλή που έχει σχεδιάσει ο Άλεξ Πετράκης (υπεύθυνος για τα αθηναϊκά στέκια με την πιο ιδιαίτερη διακόσμηση). Μπορούμε ωστόσο να ταξιδέψουμε νοερά μέχρι το πολύχρωμο καλοκαίρι της μέσα από το μαγικό χαλί της γεύσης. Εδώ και λίγες μέρες το Noah έχει ξεκινήσει delivery μέσω Wolt, και τα πιάτα του αξίζουν πολλές δοκιμές.
![Fish and Chips μπακαλιάρου με πούδρα από bacon και μαγιονέζα με chili Fish and Chips μπακαλιάρου με πούδρα από bacon και μαγιονέζα με chili](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_n1a5885.jpg)
Η Ελένη Σαράντη σεφ του Noah λέει: «Για να στήσω το μενού ακολούθησα την κατεύθυνση που μου έδειχνε ο χώρος. Όλα αυτά τα χρώματα με πήγαν κάπου μακριά, μύριζαν Ασία. Σε αυτές τις γεύσεις και τα αρώματα βασίστηκα, χωρίς να ξεχνάω την ελληνική κουζίνα που αγαπώ πολύ. Το delivery menu μας είναι ένας πρόλογος για όσα θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι στο Noah».
![Σούπα κοτόπουλου με lemongrass, γάλα καρύδας, noodles ρυζιού, chili και μανιτάρια Shineji Σούπα κοτόπουλου με lemongrass, γάλα καρύδας, noodles ρυζιού, chili και μανιτάρια Shineji](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_n1a5025.jpg)
![Greek Roll (με χειροποίητο γύρο από πανσέτα και γιαούρτι με μυρωδικά) και Beef Cheeks Roll (με μοσχαρίσια μάγουλα, μελιτζάνα και κρέμα Μετσοβόνε) Greek Roll (με χειροποίητο γύρο από πανσέτα και γιαούρτι με μυρωδικά) και Beef Cheeks Roll (με μοσχαρίσια μάγουλα, μελιτζάνα και κρέμα Μετσοβόνε)](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_n1a5692.jpg)
Έχοντας δοκιμάσει κυριολεκτικά όλο τον κατάλογο, θα σταθώ συνοπτικά στα πιάτα που μου έκαναν περισσότερο εντύπωση. Είναι οι δύο πεντανόστιμες και καθόλου βαρετές σαλάτες, η μία με κόκκινη κινόα, ρεβύθια, chili, φρέσκα αρωματικά και μάνγκο dressing και η άλλη με υφές παντζαριού, μαυρομάτικα, πίκλα κόκκινου λάχανου, μέντα και σολομό Gravlax. Είναι η σούπα κοτόπουλο με lemongrass, γάλα καρύδας, noodles ρυζιού, chili, μανιτάρια Shineji, που πραγματικά δεν μπορούσα να αφήσω από τα χέρια μου, καθώς και το Beef Cheeks Roll με μοσχαρίσια μάγουλα, μελιτζάνα, χειροποίητη πίκλα αγγουριού, crispy κρεμμύδι και μια φανταστική κρέμα Μετσοβόνε που έλουζε το τρυφερό ψωμάκι και τα έκανε όλα πιο νόστιμα. Όχι ότι το Fish and Chips με τους τραγανούς «λουκουμάδες» μπακαλιάρου και τα χειροποίητα πατατάκια ή το Fried Chicken σε κρούστα δημητριακών πήγαιναν πίσω…
![Κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών Κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_n1a4668.jpg)
Στα best sellers πιάτα βρίσκεται και το Tikka Masala Burger με μπούτι κοτόπουλο, Harissa, καπνιστή κρέμα γιαουρτιού, κόλιανδρο, αγγούρι, μάνγκο και ένα τρυφερό ψωμάκι που ζυμώνεται εδώ. «Είναι ένα ιδιαίτερο burger», λέει και πάλι η Ελένη «στην αρχή σε καίει, έπειτα σε δροσίζει και στο τέλος έρχεται η γλύκα του mango να κάνει την ανατροπή. Είναι σαν πάρτι!».
![To Tikka Masala Burger του Noah To Tikka Masala Burger του Noah](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_n1a4705.jpg)
Ειδική μνεία αξίζει και στα δύο γλυκά: το αέρινο cheesecake με μους τυριού, κόκκινα φρούτα και μπισκότο κανέλας και το υπέροχο Μωσαϊκό με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, καφέ και πεκάν. Θυμίζει αόριστα το τιραμισού λόγω του καφέ, είναι όμως πολύ-πολύ καλύτερο χάρη στο γενναιόδωρα σοκολατένιο μωσαϊκό που βασίζεται στο αγαπημένο γλυκό των παιδικών χρόνων της Ελένης. «Είναι μια συνταγή της θείας μου, και μέχρι στιγμής η καλύτερη για μωσαϊκό που έχω φάει! Τα περισσότερα πιάτα τα δημιουργώ με αυτόν τον τρόπο, είναι εικόνες που είχα μεγαλώνοντας τις οποίες προσάρμοσα στις δικές μου γεύσεις».
![Μωσαϊκό με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας με καφέ και πεκάν Μωσαϊκό με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας με καφέ και πεκάν](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/_n1a4710.jpg)
«Στο Noah προσφέρουμε street food, που όμως είναι πολύ καλό τεχνικά και ταυτόχρονα πολύ πιο προσιτό για τον κόσμο», λέει η Ελένη και εγώ θα συμπληρώσω αυτό είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.
Noah, Πάρκο Ελευθερίας, 210 7233419, Facebook: @noahlife.athens, instagram: noah.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.