Θεματα

Το Noah στέλνει delivery ένα εξωτικό καλοκαίρι

Δοκιμάσαμε το νέο delivery menu του πιο καλοκαιρινού μαγαζιού της Αθήνας

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
To Tikka Masala Burger του Noah

Το Noah συστήνει τη νέα του σεφ μέσα από ένα νόστιμο delivery menu

To Noah άνοιξε πέρσι το καλοκαίρι σε μια τοποθεσία-μυστήριο, που ενώ οι περισσότεροι από εμάς περνάμε καθημερινά από μπροστά της, στα αλήθεια δεν τη βλέπουμε ποτέ. Το Πάρκο Ελευθερίας βρίσκεται πάνω ακριβώς στη θορυβώδη Βασιλίσσης Σοφίας και δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής (τόσο μέσα στα πόδια μας!). Αν ανηφορίσεις αυτή τη μικρή πλαγιά μακριά από τα βλέμματα της λεωφόρου, θα βρεθείς στην πολύχρωμη αυλή του Noah, ένα φυλλώδη παράδεισο που μετά την πολύμηνη καραντίνα Νο1, φάνταζε ακόμη πιο εξωτικός.

Ακόμα δεν μπορούμε να πάμε σ´ αυτή τη χρωματιστή και άκρως καλοκαιρινή αυλή που έχει σχεδιάσει ο Άλεξ Πετράκης (υπεύθυνος για τα αθηναϊκά στέκια με την πιο ιδιαίτερη διακόσμηση). Μπορούμε ωστόσο να ταξιδέψουμε νοερά μέχρι το πολύχρωμο καλοκαίρι της μέσα από το μαγικό χαλί της γεύσης. Εδώ και λίγες μέρες το Noah έχει ξεκινήσει delivery μέσω Wolt, και τα πιάτα του αξίζουν πολλές δοκιμές.

Fish and Chips μπακαλιάρου με πούδρα από bacon και μαγιονέζα με chili
Fish and Chips μπακαλιάρου με πούδρα από bacon και μαγιονέζα με chili

Η Ελένη Σαράντη σεφ του Noah λέει: «Για να στήσω το μενού ακολούθησα την κατεύθυνση που μου έδειχνε ο χώρος. Όλα αυτά τα χρώματα με πήγαν κάπου μακριά, μύριζαν Ασία. Σε αυτές τις γεύσεις και τα αρώματα βασίστηκα, χωρίς να ξεχνάω την ελληνική κουζίνα που αγαπώ πολύ. Το delivery menu μας είναι ένας πρόλογος για όσα θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι στο Noah».

Σούπα κοτόπουλου με lemongrass, γάλα καρύδας, noodles ρυζιού, chili και μανιτάρια Shineji
Σούπα κοτόπουλου με lemongrass, γάλα καρύδας, noodles ρυζιού, chili και μανιτάρια Shineji
Greek Roll (με χειροποίητο γύρο από πανσέτα και γιαούρτι με μυρωδικά) και Beef Cheeks Roll (με μοσχαρίσια μάγουλα, μελιτζάνα και κρέμα Μετσοβόνε)
Greek Roll (με χειροποίητο γύρο από πανσέτα και γιαούρτι με μυρωδικά) και Beef Cheeks Roll (με μοσχαρίσια μάγουλα, μελιτζάνα και κρέμα Μετσοβόνε)

Έχοντας δοκιμάσει κυριολεκτικά όλο τον κατάλογο, θα σταθώ συνοπτικά στα πιάτα που μου έκαναν περισσότερο εντύπωση. Είναι οι δύο πεντανόστιμες και καθόλου βαρετές σαλάτες, η μία με κόκκινη κινόα, ρεβύθια, chili, φρέσκα αρωματικά και μάνγκο dressing και η άλλη με υφές παντζαριού, μαυρομάτικα, πίκλα κόκκινου λάχανου, μέντα και σολομό Gravlax. Είναι η σούπα κοτόπουλο με lemongrass, γάλα καρύδας, noodles ρυζιού, chili, μανιτάρια Shineji, που πραγματικά δεν μπορούσα να αφήσω από τα χέρια μου, καθώς και το Beef Cheeks Roll με μοσχαρίσια μάγουλα, μελιτζάνα, χειροποίητη πίκλα αγγουριού, crispy κρεμμύδι και μια φανταστική κρέμα Μετσοβόνε που έλουζε το τρυφερό ψωμάκι και τα έκανε όλα πιο νόστιμα. Όχι ότι το Fish and Chips με τους τραγανούς «λουκουμάδες» μπακαλιάρου και τα χειροποίητα πατατάκια ή το Fried Chicken σε κρούστα δημητριακών πήγαιναν πίσω…

Κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών
Κομμάτια από μπούτι κοτόπουλο σε κρούστα δημητριακών

Στα best sellers πιάτα βρίσκεται και το Tikka Masala Burger με μπούτι κοτόπουλο, Harissa, καπνιστή κρέμα γιαουρτιού, κόλιανδρο, αγγούρι, μάνγκο και ένα τρυφερό ψωμάκι που ζυμώνεται εδώ. «Είναι ένα ιδιαίτερο burger», λέει και πάλι η Ελένη «στην αρχή σε καίει, έπειτα σε δροσίζει και στο τέλος έρχεται η γλύκα του mango να κάνει την ανατροπή. Είναι σαν πάρτι!».

To Tikka Masala Burger του Noah
To Tikka Masala Burger του Noah

Ειδική μνεία αξίζει και στα δύο γλυκά: το αέρινο cheesecake με μους τυριού, κόκκινα φρούτα και μπισκότο κανέλας και το υπέροχο Μωσαϊκό με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, καφέ και πεκάν. Θυμίζει αόριστα το τιραμισού λόγω του καφέ, είναι όμως πολύ-πολύ καλύτερο χάρη στο γενναιόδωρα σοκολατένιο μωσαϊκό που βασίζεται στο αγαπημένο γλυκό των παιδικών χρόνων της Ελένης. «Είναι μια συνταγή της θείας μου, και μέχρι στιγμής η καλύτερη για μωσαϊκό που έχω φάει! Τα περισσότερα πιάτα τα δημιουργώ με αυτόν τον τρόπο, είναι εικόνες που είχα μεγαλώνοντας τις οποίες προσάρμοσα στις δικές μου γεύσεις».

Μωσαϊκό με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας με καφέ και πεκάν
Μωσαϊκό με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας με καφέ και πεκάν

«Στο Noah προσφέρουμε street food, που όμως είναι πολύ καλό τεχνικά και ταυτόχρονα πολύ πιο προσιτό για τον κόσμο», λέει η Ελένη και εγώ θα συμπληρώσω αυτό είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.

Noah, Πάρκο Ελευθερίας, 210 7233419, Facebook: @noahlife.athens, instagram: noah.athens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.