Το Noah στέλνει delivery ένα εξωτικό καλοκαίρι
Δοκιμάσαμε το νέο delivery menu του πιο καλοκαιρινού μαγαζιού της Αθήνας
Το Noah συστήνει τη νέα του σεφ μέσα από ένα νόστιμο delivery menu
To Noah άνοιξε πέρσι το καλοκαίρι σε μια τοποθεσία-μυστήριο, που ενώ οι περισσότεροι από εμάς περνάμε καθημερινά από μπροστά της, στα αλήθεια δεν τη βλέπουμε ποτέ. Το Πάρκο Ελευθερίας βρίσκεται πάνω ακριβώς στη θορυβώδη Βασιλίσσης Σοφίας και δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής (τόσο μέσα στα πόδια μας!). Αν ανηφορίσεις αυτή τη μικρή πλαγιά μακριά από τα βλέμματα της λεωφόρου, θα βρεθείς στην πολύχρωμη αυλή του Noah, ένα φυλλώδη παράδεισο που μετά την πολύμηνη καραντίνα Νο1, φάνταζε ακόμη πιο εξωτικός.
Ακόμα δεν μπορούμε να πάμε σ´ αυτή τη χρωματιστή και άκρως καλοκαιρινή αυλή που έχει σχεδιάσει ο Άλεξ Πετράκης (υπεύθυνος για τα αθηναϊκά στέκια με την πιο ιδιαίτερη διακόσμηση). Μπορούμε ωστόσο να ταξιδέψουμε νοερά μέχρι το πολύχρωμο καλοκαίρι της μέσα από το μαγικό χαλί της γεύσης. Εδώ και λίγες μέρες το Noah έχει ξεκινήσει delivery μέσω Wolt, και τα πιάτα του αξίζουν πολλές δοκιμές.
Η Ελένη Σαράντη σεφ του Noah λέει: «Για να στήσω το μενού ακολούθησα την κατεύθυνση που μου έδειχνε ο χώρος. Όλα αυτά τα χρώματα με πήγαν κάπου μακριά, μύριζαν Ασία. Σε αυτές τις γεύσεις και τα αρώματα βασίστηκα, χωρίς να ξεχνάω την ελληνική κουζίνα που αγαπώ πολύ. Το delivery menu μας είναι ένας πρόλογος για όσα θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι στο Noah».
Έχοντας δοκιμάσει κυριολεκτικά όλο τον κατάλογο, θα σταθώ συνοπτικά στα πιάτα που μου έκαναν περισσότερο εντύπωση. Είναι οι δύο πεντανόστιμες και καθόλου βαρετές σαλάτες, η μία με κόκκινη κινόα, ρεβύθια, chili, φρέσκα αρωματικά και μάνγκο dressing και η άλλη με υφές παντζαριού, μαυρομάτικα, πίκλα κόκκινου λάχανου, μέντα και σολομό Gravlax. Είναι η σούπα κοτόπουλο με lemongrass, γάλα καρύδας, noodles ρυζιού, chili, μανιτάρια Shineji, που πραγματικά δεν μπορούσα να αφήσω από τα χέρια μου, καθώς και το Beef Cheeks Roll με μοσχαρίσια μάγουλα, μελιτζάνα, χειροποίητη πίκλα αγγουριού, crispy κρεμμύδι και μια φανταστική κρέμα Μετσοβόνε που έλουζε το τρυφερό ψωμάκι και τα έκανε όλα πιο νόστιμα. Όχι ότι το Fish and Chips με τους τραγανούς «λουκουμάδες» μπακαλιάρου και τα χειροποίητα πατατάκια ή το Fried Chicken σε κρούστα δημητριακών πήγαιναν πίσω…
Στα best sellers πιάτα βρίσκεται και το Tikka Masala Burger με μπούτι κοτόπουλο, Harissa, καπνιστή κρέμα γιαουρτιού, κόλιανδρο, αγγούρι, μάνγκο και ένα τρυφερό ψωμάκι που ζυμώνεται εδώ. «Είναι ένα ιδιαίτερο burger», λέει και πάλι η Ελένη «στην αρχή σε καίει, έπειτα σε δροσίζει και στο τέλος έρχεται η γλύκα του mango να κάνει την ανατροπή. Είναι σαν πάρτι!».
Ειδική μνεία αξίζει και στα δύο γλυκά: το αέρινο cheesecake με μους τυριού, κόκκινα φρούτα και μπισκότο κανέλας και το υπέροχο Μωσαϊκό με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, καφέ και πεκάν. Θυμίζει αόριστα το τιραμισού λόγω του καφέ, είναι όμως πολύ-πολύ καλύτερο χάρη στο γενναιόδωρα σοκολατένιο μωσαϊκό που βασίζεται στο αγαπημένο γλυκό των παιδικών χρόνων της Ελένης. «Είναι μια συνταγή της θείας μου, και μέχρι στιγμής η καλύτερη για μωσαϊκό που έχω φάει! Τα περισσότερα πιάτα τα δημιουργώ με αυτόν τον τρόπο, είναι εικόνες που είχα μεγαλώνοντας τις οποίες προσάρμοσα στις δικές μου γεύσεις».
«Στο Noah προσφέρουμε street food, που όμως είναι πολύ καλό τεχνικά και ταυτόχρονα πολύ πιο προσιτό για τον κόσμο», λέει η Ελένη και εγώ θα συμπληρώσω αυτό είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.
Noah, Πάρκο Ελευθερίας, 210 7233419, Facebook: @noahlife.athens, instagram: noah.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα εστιατόρια μπαίνουν στον Οδηγό, αλλά υπάρχουν και δυσάρεστες εκπλήξεις
Χαρίστε στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας ένα ρεβεγιόν που θα θυμάστε για πάντα
Αγνά υλικά, ποιότητα και φίνα γεύση σε ένα γλύκισμα με άρωμα Ιταλίας
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.