- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Το Noah στέλνει delivery ένα εξωτικό καλοκαίρι
Δοκιμάσαμε το νέο delivery menu του πιο καλοκαιρινού μαγαζιού της Αθήνας
Το Noah συστήνει τη νέα του σεφ μέσα από ένα νόστιμο delivery menu
To Noah άνοιξε πέρσι το καλοκαίρι σε μια τοποθεσία-μυστήριο, που ενώ οι περισσότεροι από εμάς περνάμε καθημερινά από μπροστά της, στα αλήθεια δεν τη βλέπουμε ποτέ. Το Πάρκο Ελευθερίας βρίσκεται πάνω ακριβώς στη θορυβώδη Βασιλίσσης Σοφίας και δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής (τόσο μέσα στα πόδια μας!). Αν ανηφορίσεις αυτή τη μικρή πλαγιά μακριά από τα βλέμματα της λεωφόρου, θα βρεθείς στην πολύχρωμη αυλή του Noah, ένα φυλλώδη παράδεισο που μετά την πολύμηνη καραντίνα Νο1, φάνταζε ακόμη πιο εξωτικός.
Ακόμα δεν μπορούμε να πάμε σ´ αυτή τη χρωματιστή και άκρως καλοκαιρινή αυλή που έχει σχεδιάσει ο Άλεξ Πετράκης (υπεύθυνος για τα αθηναϊκά στέκια με την πιο ιδιαίτερη διακόσμηση). Μπορούμε ωστόσο να ταξιδέψουμε νοερά μέχρι το πολύχρωμο καλοκαίρι της μέσα από το μαγικό χαλί της γεύσης. Εδώ και λίγες μέρες το Noah έχει ξεκινήσει delivery μέσω Wolt, και τα πιάτα του αξίζουν πολλές δοκιμές.
Η Ελένη Σαράντη σεφ του Noah λέει: «Για να στήσω το μενού ακολούθησα την κατεύθυνση που μου έδειχνε ο χώρος. Όλα αυτά τα χρώματα με πήγαν κάπου μακριά, μύριζαν Ασία. Σε αυτές τις γεύσεις και τα αρώματα βασίστηκα, χωρίς να ξεχνάω την ελληνική κουζίνα που αγαπώ πολύ. Το delivery menu μας είναι ένας πρόλογος για όσα θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι στο Noah».
Έχοντας δοκιμάσει κυριολεκτικά όλο τον κατάλογο, θα σταθώ συνοπτικά στα πιάτα που μου έκαναν περισσότερο εντύπωση. Είναι οι δύο πεντανόστιμες και καθόλου βαρετές σαλάτες, η μία με κόκκινη κινόα, ρεβύθια, chili, φρέσκα αρωματικά και μάνγκο dressing και η άλλη με υφές παντζαριού, μαυρομάτικα, πίκλα κόκκινου λάχανου, μέντα και σολομό Gravlax. Είναι η σούπα κοτόπουλο με lemongrass, γάλα καρύδας, noodles ρυζιού, chili, μανιτάρια Shineji, που πραγματικά δεν μπορούσα να αφήσω από τα χέρια μου, καθώς και το Beef Cheeks Roll με μοσχαρίσια μάγουλα, μελιτζάνα, χειροποίητη πίκλα αγγουριού, crispy κρεμμύδι και μια φανταστική κρέμα Μετσοβόνε που έλουζε το τρυφερό ψωμάκι και τα έκανε όλα πιο νόστιμα. Όχι ότι το Fish and Chips με τους τραγανούς «λουκουμάδες» μπακαλιάρου και τα χειροποίητα πατατάκια ή το Fried Chicken σε κρούστα δημητριακών πήγαιναν πίσω…
Στα best sellers πιάτα βρίσκεται και το Tikka Masala Burger με μπούτι κοτόπουλο, Harissa, καπνιστή κρέμα γιαουρτιού, κόλιανδρο, αγγούρι, μάνγκο και ένα τρυφερό ψωμάκι που ζυμώνεται εδώ. «Είναι ένα ιδιαίτερο burger», λέει και πάλι η Ελένη «στην αρχή σε καίει, έπειτα σε δροσίζει και στο τέλος έρχεται η γλύκα του mango να κάνει την ανατροπή. Είναι σαν πάρτι!».
Ειδική μνεία αξίζει και στα δύο γλυκά: το αέρινο cheesecake με μους τυριού, κόκκινα φρούτα και μπισκότο κανέλας και το υπέροχο Μωσαϊκό με Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, καφέ και πεκάν. Θυμίζει αόριστα το τιραμισού λόγω του καφέ, είναι όμως πολύ-πολύ καλύτερο χάρη στο γενναιόδωρα σοκολατένιο μωσαϊκό που βασίζεται στο αγαπημένο γλυκό των παιδικών χρόνων της Ελένης. «Είναι μια συνταγή της θείας μου, και μέχρι στιγμής η καλύτερη για μωσαϊκό που έχω φάει! Τα περισσότερα πιάτα τα δημιουργώ με αυτόν τον τρόπο, είναι εικόνες που είχα μεγαλώνοντας τις οποίες προσάρμοσα στις δικές μου γεύσεις».
«Στο Noah προσφέρουμε street food, που όμως είναι πολύ καλό τεχνικά και ταυτόχρονα πολύ πιο προσιτό για τον κόσμο», λέει η Ελένη και εγώ θα συμπληρώσω αυτό είναι κάτι που αξίζει να δοκιμάσει κανείς.
Noah, Πάρκο Ελευθερίας, 210 7233419, Facebook: @noahlife.athens, instagram: noah.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.