Θεματα

Σαλάτα με φράουλες και φέτα

Έτοιμη ώσπου να πεις …φέτααα

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τώρα που καλοκαίριασε, θες να φας κάτι δροσιστικό και χορταστικό, που να γίνεται όμως στο πι και φι, γιατί πόσο να κάτσεις πάνω από το μάτι της κουζίνας με τόση ζέστη; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάσεις. Υγιεινή, δροσερή και του 5λεπτου, είναι ο,τι πρέπει για να αντέξεις τις ζέστες.

Υλικά (για 2 άτομα)

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα

2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ μέλι

1 κ.γ μουστάρδα

2 κ.σ βαλσάμικο

2 κ.σ καφέ ζάχαρη

2-3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μαρούλι κομμένο

1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τα συχνά, μέχρι να σκουρύνουν ελαφρώς και μετά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά, για να φτιάξουμε το dressing.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα μαζί με το μαρούλι, τις φράουλες και τη φέτα. Καλύπτουμε με το dressing και σερβίρουμε!