Τώρα που καλοκαίριασε, θες να φας κάτι δροσιστικό και χορταστικό, που να γίνεται όμως στο πι και φι, γιατί πόσο να κάτσεις πάνω από το μάτι της κουζίνας με τόση ζέστη; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάσεις. Υγιεινή, δροσερή και του 5λεπτου, είναι ο,τι πρέπει για να αντέξεις τις ζέστες.
Υλικά (για 2 άτομα)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ μέλι
1 κ.γ μουστάρδα
2 κ.σ βαλσάμικο
2 κ.σ καφέ ζάχαρη
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μαρούλι κομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τα συχνά, μέχρι να σκουρύνουν ελαφρώς και μετά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά, για να φτιάξουμε το dressing.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα μαζί με το μαρούλι, τις φράουλες και τη φέτα. Καλύπτουμε με το dressing και σερβίρουμε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εδώ θα ανακαλύψεις από δεκάδες noodles μέχρι τσιπς από φύκια
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.