Θεματα

Σαλάτα με φράουλες και φέτα

Έτοιμη ώσπου να πεις …φέτααα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70202-141518.jpg

Τώρα που καλοκαίριασε, θες να φας κάτι δροσιστικό και χορταστικό, που να γίνεται όμως στο πι και φι, γιατί πόσο να κάτσεις πάνω από το μάτι της κουζίνας με τόση ζέστη; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάσεις. Υγιεινή, δροσερή και του 5λεπτου, είναι ο,τι πρέπει για να αντέξεις τις ζέστες.

Υλικά (για 2 άτομα)

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα

2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ μέλι

1 κ.γ μουστάρδα

2 κ.σ βαλσάμικο

2 κ.σ καφέ ζάχαρη

2-3 κ. σ. ελαιόλαδο

1 μαρούλι κομμένο

1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες

Εκτέλεση

1. Σε ένα τηγάνι, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τα συχνά, μέχρι να σκουρύνουν ελαφρώς και μετά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά, για να φτιάξουμε το dressing.

3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα μαζί με το μαρούλι, τις φράουλες και τη φέτα. Καλύπτουμε με το dressing και σερβίρουμε!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 8: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τα ελληνικά προϊόντα
Δημιουργώντας με ξακουστά τοπικά υλικά από 30 γωνιές της Ελλάδας με τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό

Στέλιος Παρλιάρος
Ο Στέλιος Παρλιάρος μας παίρνει μαζί του σε ένα ταξίδι γεύσης σε 30 γωνιές της Ελλάδος

«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.