- CITY GUIDE
- PODCAST
-
26°
Τώρα που καλοκαίριασε, θες να φας κάτι δροσιστικό και χορταστικό, που να γίνεται όμως στο πι και φι, γιατί πόσο να κάτσεις πάνω από το μάτι της κουζίνας με τόση ζέστη; Δοκίμασε αυτή τη συνταγή και δεν θα χάσεις. Υγιεινή, δροσερή και του 5λεπτου, είναι ο,τι πρέπει για να αντέξεις τις ζέστες.
Υλικά (για 2 άτομα)
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα αμύγδαλα
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ μέλι
1 κ.γ μουστάρδα
2 κ.σ βαλσάμικο
2 κ.σ καφέ ζάχαρη
2-3 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μαρούλι κομμένο
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι, καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τα συχνά, μέχρι να σκουρύνουν ελαφρώς και μετά τα απομακρύνουμε από τη φωτιά.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το βαλσάμικο, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά, για να φτιάξουμε το dressing.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα μαζί με το μαρούλι, τις φράουλες και τη φέτα. Καλύπτουμε με το dressing και σερβίρουμε!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.