Θεματα

White Elephant

Εξωτισμός στο αθηναϊκό καλοκαίρι

86432-193840.jpg
Ζιζή Σφυρή
ΤΕΥΧΟΣ 486
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70169-156209.jpg

Βόλτες στο White Elephant.

Θυμάμαι το πρώτο W.E. από τα φοιτητικά μου χρόνια, τότε που ανακάλυπτα τις διεθνείς κουζίνες στην εκκολαπτόμενη αγορά της Αθήνας. Τον καιρό εκείνο είχε στέκι το ξενοδοχείο Ανδρομέδα. Τη δεύτερη φάση του στην Κηφισιά δεν την είχα δοκιμάσει, πρόλαβα όμως μια καλοκαιρινή του περίοδο στις Σπέτσες που έκανε μπαμ στο νησί. Προχθές, επιτέλους, γνώρισα και το στέκι στο Χαλάνδρι. Ο Άρης Δημητρακόπουλος, ζεστός ιδιοκτήτης, μας υποδέχτηκε στο μοντέρνο εστιατόριο με τη ζεν ατμόσφαιρα, τον υπέροχο κήπο, την πισίνα, το sushi bar και το cocktail bar.

Η βραδιά ξεκίνησε με προτάσεις από το cocktail bar, μια Lady Ginger (vodka-ginger syrup-fresh lime juice) και μια Hara Kiri (vodka-wasabi-chili-lemon juice-worcester sauce-tomato juice) ήταν ό,τι ακριβώς έπρεπε για να ξεκινήσουμε το γευστικό «σεργιάνι» στην Ασία. Δεν είχαμε πάει για drinks και μου ’μεινε ένας καημός… Πώς θα δοκιμάσω την υπέροχη λίστα με τα 35 cocktails, διεθνή, ασιατικά και house special;

Βλέποντας τον κατάλογο κατάλαβα ότι εάν μου χρειάζεται ένα καλοκαίρι για να γευτώ την γκάμα των cocktails, η ποικιλία των φαγητών θέλει αφιέρωμα για να την κατακτήσω. Μιλάμε για αληθινό πάνθεον ασιατικής κουζίνας με πολυνησιακά, κινέζικα, ταϊλανδέζικα πιάτα και, φυσικά, έμφαση στο σούσι. Είπαμε λοιπόν να το παίξουμε τρώγοντας και βλέποντας. Αρχίσαμε με maki rolls, πραγματικά υπέροχα, με σολομό-αβοκάντο, με καπνιστό χέλι-αβοκάντο-αυγά χελιδονόψαρου-μαγιονέζα, και το πιο καταπληκτικό, αυτό με λαβράκι tempura-πικάντικη mayo-βασιλικό-chili. Ένα spring roll και ένα won ton δεν θα το πάρεις; Πήραμε, τέλεια και τα δύο, όπως και τα samosa που συμπληρώσαμε. Πολύ καλή η εντύπωση των ορεκτικών.

Συνεχίσαμε με tempuras λαχανικών και θαλασσινών, σούπερ τα βρήκαμε κι αυτά. Κι αφού είχαμε αποκάμει, είπαμε να μοιραστούμε δύο κυρίως στη μέση. Μια πάπια τραγανή προσγειώθηκε μαζί με Szechuan beef και τέλος. Τη γυρίσαμε την Ασία και την απολαύσαμε πλήρως. Όμως, σκέφτομαι όταν σφίξουν οι ζέστες, που θα ανοίξουν την πισίνα για κολύμπι από το πρωί, να κουνάω στο χεράκι μου το long drink, κλακ-κλακ τα παγάκια, βρεγμένη με το μαγιουδάκι μου και μετά sushi bar… Βρήκα καινούργιο στέκι στο Χαλάνδρι φέτος το καλοκαίρι.

Αγ. Παρασκευής 124, Χαλάνδρι (δίπλα στο μετρό της Αγ. Παρασκευής), 210 6855581. Διαθέτει πάρκινγκ. Ανοιχτά 19.00-1.30, Κυριακές από μεσημέρι. Τον Ιούλιο από το πρωί.

INFO
White Elephant
Λειτουργία: Ανοικτό Κυριακή μεσημέρι

Ένα από τα πιο καλά εστιατόρια της Αθήνας που επιστρέφει μετά από απουσία χρόνων. Asian γεύσεις, sushi bar και κοκτέιλ. Κυριακή μόνο μεσημέρι, Κλειστά Δευτέρα.

Δες αναλυτικά

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.