- CITY GUIDE
- PODCAST
-
32°
![sotiris_nea.jpg sotiris_nea.jpg](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/02/09/sotiris_nea.jpg)
Όσκαρ 2020: Οι αναγνώστες της ATHENS VOICE ψήφισαν για τον καλύτερο σεφ
Η χρονιά που πέρασε δεν ήταν καθόλου εύκολη για την εστίαση, και οι άνθρωποί της αξίζουν περισσότερο παρά ποτέ όλη την αγάπη και την συμπαράστασή μας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στην ATHENS VOICE ψηφίσαμε τα εστιατόρια που ξεχώρισαν, τους σεφ που έκαναν τη διαφορά, όλα τα στέκια της πόλης που συζητήθηκαν. Έπειτα, σας ζητήσαμε να ψηφίσετε τα δικά σας αγαπημένα εστιατόρια (μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα εδώ). Κι εσείς με τη σειρά σας, μέσα από το σάιτ της A.V. ανακατέψατε την κατάταξη στις δεκάδες σύμφωνα με τα δικά σας κριτήρια και δώσατε τα δικά σας αποτελέσματα. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους! Ευχόμαστε σε όλους τους ανθρώπους της εστίασης η επόμενη χρονιά να είναι πολύ καλύτερη από την προηγούμενη…
1. Σωτήρης Κοντιζάς (Nolan, Proveleggios, PS: Luncheon)
![kontizas.jpg kontizas.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/kontizas_3.jpg)
2. Αλέξανδρος Τσιοτίνης (ΣΙ ΤΙ ΣΗ, CTC)
![alex_cooks_home_4.jpg alex_cooks_home_4.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/alex_cooks_home_4.jpg)
3. Πάνος Ιωαννίδης (Ovio)
![panosiwannidis.jpg panosiwannidis.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/panosiwannidis.jpg)
4. Νίκος Θωμάς (Privilege, Simul)
![nikos-thomas.jpg nikos-thomas.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/nikos-thomas.jpg)
5. Ερβέ Προνζάτο (Herve)
![herve.jpg herve.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/herve.jpg)
6. Άρης Βεζενές (Vezene, Birdman)
![aris_vezenes.jpg aris_vezenes.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/aris_vezenes.jpg)
7. Μανώλης Παπουτσάκης (Χαρούπι, Δέκα Τραπέζια)
![manolis_papoutsakis.jpg manolis_papoutsakis.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/manolis_papoutsakis.jpg)
8. Άνταμ Κοντοβάς (Kobra)
![adam_kontovas.jpg adam_kontovas.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/adam_kontovas.jpg)
9. Γκίκας Ξενάκης (Aleria)
![chef_gikas_xenakis_1.jpg chef_gikas_xenakis_1.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/chef_gikas_xenakis_1.jpg)
10. Θάνος Στασινός (Huracan)
![nikkei-stasinos.jpg nikkei-stasinos.jpg](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/nikkei-stasinos_0.jpg)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.