- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Tsunami Cake: το νέο, εντυπωσιακό food trend του Instagram
Τίποτα πιο απολαυστικό από σοκολάτα που απλώνεται παντού
Το Tsunami Cake είναι το τελευταίο food trend στο Instagram
Σε πρώτο πλάνο εμφανίζεται ένα cake. Τίποτα αξιοσημείωτο, ούτε περίεργο μέχρι εδώ, αν δηλαδή παραβλέψεις το γεγονός ότι γύρω από το cake τυλίγεται ένας διάφανος, πλαστικός κύλινδρος. Και ξαφνικά, δύο χέρια τραβούν τον κύλινδρο προς τα πάνω και μια θάλασσα σοκολάτας (ή κρέμας) ξεχύνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, καλύπτοντας κάθε πλευρά του αφράτου κέικ, μέχρι που δεν απομένει ελπίδα στον κόσμο καμιά…
Αυτό είναι το τελευταίο food trend του Internet που όλοι καταλαβαίνουμε γιατί ονομάστηκε “Tsunami Cake”. Εμφανίστηκε μέσα στην καραντίνα (πιθανότατα για πρώτη φορά στις οθόνες της Πορτογαλίας), και γρήγορα σαν καλό τσουνάμι που είναι εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει κάτι σχεδόν αφόρητα απολαυστικό στο να παρακολουθείς αυτά τα βιντεάκια που ξεχειλίζουν -στην κυριολεξία- σοκολάτα και ζάχαρη. Αν σου αρέσει να παρακολουθείς video με συνταγές ή να χαζεύεις φωτογραφίες γλυκών στο Instagram, στο λέμε από τώρα θα περάσεις ώρες πληκτρολογώντας τις λέξεις “Tsunami Cake” (θα το βρεις και ως “pull me up cake”).
Αυτή τη στιγμή το Tsunami Cake έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο με χιλιάδες ζαχαροπλάστες εκεί έξω να χρησιμοποιούν ως βάση ένα κέικ που αναπαριστά τις πριγκίπισσες της Disney. Η ιδέα είναι ότι καθώς το frosting ξεχειλίζει, σχηματίζει το φόρεμα της πριγκίπισσας. Η Nayane Capistrano, μία από τις διασημότερες ζαχαροπλάστισσες που ασχολούνται με αυτό το trend δήλωσε πρόσφατα ότι «τα γλυκά και τα κέικ δημιουργούν τρυφερές αναμνήσεις. Είναι σαν να δίνεις μια αγκαλιά. Και ειδικά αυτούς τους καιρούς που δεν μπορούμε να αγκαλιαστούμε, τα έχουμε ανάγκη». Ας δούμε, λοιπόν, βιντεάκια με σοκολάτα που ρέει πάνω σε κέικ… Μήπως έχουμε τίποτα καλύτερο να κάνουμε;
Ακολουθούν μερικά από τα πιο απολαυστικά βιντέακια “Tsunami Cake” που κυκλοφορούν εκεί εξω:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Ένα από τα ομορφότερα σημεία να απολαύσεις τη θέα της Ακρόπολης
Πρώτος καλεσμένος ο Γρηγόρης Χέλμης την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου
Τα μέλια των Τομ Κορόγιαννου και Νίκου Καλδάνη θα έπρεπε να κάνουν ήδη διεθνή καριέρα
Αν προορισμός σου είναι η Αράχοβα, η Ιτέα ή το Γαλαξίδι, μείνε στη Λιβαδειά!
Σοκολατόπιτες, γαλακτομπούρεκο και θεϊκό προφιτερόλ. Αυτά τα ζαχαροπαλστεία έχουν τα γλυκά που ονειρεύεσαι
Ένα gelato bar με υπέροχη αισθητική και πολλές λιχουδιές
Εδώ θα βρεις την περίφημη Saint Honoré!
Ένα μικρό ζαχαροπλαστείο με μεγάλο πάθος για τα γλυκά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.