

Clean label: Ο νέος όρος που «εμπλουτίζει» το λεξιλόγιο της διατροφής μας στο συσκευασμένο ψωμί
Η «καθαρή ετικέτα», όπως είναι ο ελληνικός όρος, είναι η νέα διατροφική τάση που έρχεται όλο και πιο δυναμικά και στη χώρα μας. Δεν πρόκειται για έναν επιστημονικό όρο, όμως εκφράζει την ανάγκη του κοινού να γνωρίζει και να καταλαβαίνει τα συστατικά των προϊόντων που καταναλώνει καθημερινά.
Με την έλευση του Covid -19 το 80% των καταναλωτών αναζητά πλέον το υγιεινό στη διατροφή του, ένα ποσοστό εξαιρετικά υψηλό, που σίγουρα μεταβλήθηκε από την κατάσταση που έφερε στις ζωές όλων μας η καραντίνα. Η αυξητική τάση, λοιπόν, για υγιεινή διατροφή έφερε ακόμα πιο δυναμικά στο προσκήνιο την ανάγκη για προϊόντα “clean label”. Πρόκειται για ένα «κίνημα» των καταναλωτών που επιζητούν την επιστροφή στο λεγόμενο «αληθινό» φαγητό, μέσα από την αυθεντικότητα και τις φυσικές πρώτες ύλες.

Ουσιαστικά, η «καθαρή ετικέτα» χαρακτηρίζει ένα προϊόν που έχει όσο το δυνατόν λιγότερα συστατικά παρασκευής, πάντα με φυσική προέλευση, ενώ δεν έχει τίποτα πρόσθετο (βελτιωτικά, συντηρητικά) στη συνταγή του. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται πλέον η εταιρεία Καραμολέγκος, η οποία παρουσίασε στην ελληνική αγορά τρεις από τις πλέον βασικές σειρές προϊόντων της (ψωμί του τοστ, ψίχατοστ και ψωμί σε φέτες) με τη σφραγίδα «καθαρής ετικέτας». Έφερε δηλαδή, πρώτος στην Ελλάδα, συσκευασμένο ψωμί χωρίς πρόσθετα και χωρίς συντηρητικά, με 100% φυσικές πρώτες ύλες. Υλικά που μπορεί να αναγνωρίσει ο καταναλωτής διαβάζοντας το κάτω μέρος της συσκευασίας του ψωμιού. Το Ψωμί Καθαρής Ετικέτας του Καραμολέγκου είναι ήδη στα ράφια όλης της Ελλάδας!

Η πρωτοβουλία αυτή από τον Καραμολέγκο ήρθε μέσα από μια μεγάλη επένδυση στο R&D, ώστε να αναπτυχθεί η ιδανική διαδικασία αρτοποίησης με αποτέλεσμα την ίδια ποιότητα και γεύση που αναγνωρίζει ο καταναλωτής. Ο δρόμος έχει ανοίξει πλέον και στο συσκευασμένο ψωμί για τα προϊόντα «καθαρής ετικέτας». Εμείς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αρχίσουμε να διαβάζουμε τα συστατικά για το κάθε τι που τρώμε και να αγκαλιάσουμε αυτή τη νέα συνήθεια.


ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συναντήσαμε τον σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας και τον γνωστό Chef Pâtissier, λίγο πριν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci Chef!
Ο σωστός τρόπος να γεμίσεις μπαταρίες για την εβδομάδα που ακολουθεί
Κρουασάν, προφιτερόλ και γαλλικές σπεσιαλιτέ
Καθετί στα ράφια και στις προθήκες του εξαιρετικού αυτού delicatessen μοιάζει πολύτιμο – και είναι
Ολόφρεσκο και λαχταριστό, φτιάχνεται μπροστά στα μάτια μας
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε τόσες λιχουδιές
Aυθεντικά γαλλικά κρουασάν, ονειρεμένα γλυκά και χειροποίητο gelato
Εδώ που κάθε μέρα ξεφουρνίζεται μια μικρή Γαλλία για εσένα μόνο
Τιμή και δόξα στα σερμπέτικα του βορρά
Ελλάδα και Γαλλία συναντιούνται σε μια γιορτή γεμάτη γεύσεις και αρώματα από βραβευμένους σεφ. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Αστέρια Michelin, τίτλοι κύρους και αμέτρητες ώρες δημιουργίας σε γαλλικές κουζίνες
Από τον Τσελεμεντέ στο «δείξε μου τί τρως»
Η γιορτή που οι καλοφαγάδες περιμένουν όλο τον χρόνο είναι εδώ
Νέο βιβλίο αποκαλύπτει όσα είχε μοιραστεί με τη βοηθό του για την απιστία με την Αρτζέντο
Η ανάγκη γέννησε κάποιες από τις πιο μερακλίδικες γεύσεις της Σαρακοστής (και όχι μόνο)
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.