- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
6 πράγματα που μπορείς να κάνεις με μια μπανανόφλουδα
Με το food waste να έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις* είναι σημαντικό να πάρουμε όλοι μέτρα για να μειώσουμε τα σκουπίδια που παράγουμε. Αλλά και να τα εκμεταλλευτούμε με όσο παραπάνω τρόπους μπορούμε. Ας αρχίσουμε από κάτι που μάλλον δεν φαντάζεσαι ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις: μία ταπεινή μπανανόφλουδα. Κι όμως, δεν θα το πιστέψεις με πόσους τρόπους μπορείς να την αξιοποιήσεις ! Δες παρακάτω μερικούς:
Δώσε γεύση στο ρύζι σου!
Οι μπανανόφλουδες μπορεί να μην είναι βρώσιμες, μπορούν, όμως, να δώσουν γεύση κι άρωμα στις αγαπημένες σου συνταγές. Βάλε για παράδειγμα λίγο ρύζι μέσα σε μια φλούδα μπανάνας, δέσε τη με μαγειρικό σπάγκο και ψήσε το στον ατμό. Δεν φαντάζεσαι πόσο νόστιμο είναι!
Φτιάξε τη δικιά σου street food λιχουδιά
Κόβουμε μια ολόκληρη μπανάνα κατά μήκος και παραχώνουμε μεταξύ της φλούδας και της σάρκας της μπανάνας σοκολατάκια, marshmallows και ξηρούς καρπούς. Ύστερα τυλίγουμε την μπανάνα σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε πάνω σε φωτιά για 5-8 λεπτά. Αυτό ήταν, έτοιμο το γλυκό σου “tacos”!
Ρόφημα μπανάνας
Βράσε μερικές μπανανόφλουδες για 10 λεπτά σε ½ λίτρο νερό. Έπειτα αφαίρεσε τις μπανανόφλουδες κι αν θέλεις πρόσθεσε λίγο μέλι. Αυτό το ρόφημα, εκτός από πολύ γευστικό είναι ικανό βελτιώσει τη διάθεσή σου, χάρη στην τρυπτοφάνη που περιέχει η μπανάνα (και τα φλούδια της!), ένα αμινοξύ που μετατρέπεται στον οργανισμό σε σεροτονίνη, δηλαδή στον βασικό «ρυθμιστή» της διάθεσής μας.
Μπανάνα και ξηρό δέρμα
Στις περιοχές του σώματος που το δέρμα συνηθίζει να είναι πολύ σκληρό (όπως π.χ. στους αγκώνες, στα πέλματα και στις φτέρνες) μία μπανανόφλουδα μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο μασάζ με το εσωτερικό της μπανανόφλουδας στην επίμαχη περιοχή.
Μεταμόρφωσε τις γλάστρες σου
Οι μπανανόφλουδες είναι επίσης ένα εξαιρετικό λίπασμα, καθότι πλούσιες σε ασβέστιο και μαγνήσιο, δύο ιχνοστοιχεία που δεν κάνουν μόνο καλό στον οργανισμό σου, αλλά και στην υγεία των λουλουδιών που έχεις στο μπαλκόνι σου. Αρκεί να θάψεις μερικές μπανανόφλουδες στο χώμα της κάθε γλάστρας και να παρακολουθήσεις τα φυτά σου να ανθίζουν!
Μπανάνα-Λαμπίκος!
Η μπανανόφλουδα δεν λειτουργεί μόνο ως λίπασμα, αλλά και ως… γυαλιστικό. Τα φυτά εσωτερικού χώρου ομορφαίνουν κάθε γωνιά, αλλά ταυτόχρονα μαζεύουν όλη τη σκόνη του σπιτιού. Απλά σκούπισε τα φύλλα τους με το εσωτερικό μιας μπανανόφλουδας και δες τα φυτά σου να γίνονται τόσο ζωηρά, όσο τη μέρα που τα αγόρασες.
Tip: Μην πετάς τις ώριμες μπανάνες! Φτιάχνουν εξαιρετικά γλυκά! Δες παρακάτω 4 πανεύκολες συνταγές που μπορείς να φτιάξεις με ώριμες μπανάνες:
- Κρουασάν γεμιστά με nutella και μπανάνα
- Μπάρες με μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας
- Το τέλειο παγωτό σοκολάτα σε 1 λεπτό
- Pancakes με 3 υλικά! #vegan
* Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, υπολογίζεται ότι το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων καταλήγει στα σκουπίδια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Φέτος το ιστορικό ξενοδοχείο συμπληρώνει 110 ολόκληρα χρόνια ιστορίας
Η γεύση που θα αναζητήσεις και αυτή που θα φέρεις μαζί σου από το νησί
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Οι σύμβουλοι-οινολόγοι της Zoumboulis & Associates φιλοξένησαν στην Ελλάδα τον νευροεπιστήμονα καθηγητή Gabriel Lepousez στο Μουσείο Οίνου Μάρκου
Η Καλαμάτα συνδυάζει ομορφιά, ιστορία, γλυκιά ζωή, όλα στα μέτρα του ανθρώπου
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.