- CITY GUIDE
- PODCAST
-
27°
Το καλοκαίρι η πόλη έχει τα καταφύγιά της, που χαρίζουν στους Αθηναίους ανάσες δροσιάς. Μεταφράζονται σε ψηλά μπαλκόνια, δροσερές ταράτσες, πράσινες αυλές, πεζοδρόμια, όλα καλά προφυλαγμένα από τη ζέστη και τη φασαρία. Κρύψου σε μια αυλή να μυρίσεις το νυχτολούλουδο, γίνε ένα με την παρέα του κόσμου στα μαγαζιά που έχουν βγει στο δρόμο ή ανέβα σε μια ταράτσα τα μεσάνυχτα. Αν είσαι τυχερός και πετύχεις το φεγγάρι ολόγιομο να σουλατσάρει πάνω από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, θα δεις πώς είναι να ζεις σε μια πλανεύτρα πόλη.
Παραδοσιακά, τα ξενοδοχεία της πόλης είναι εκείνα που προσφέρουν την καλύτερη θέα. Στο La Suite Lounge του St. George Lycabettus, μπορείς να χορτάσεις πανοραμική θέα και μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ή να πιεις το κοκτέιλ σου με την πόλη να απλώνεται φαντασμαγορική και φωτισμένη κάτω από τα πόδια σου.
St. George Lycabettus
Η αυλή της Ροζαλίας αυτή την εποχή είναι καταπράσινη, ανθισμένη και μαζεύει όλους όσοι αναζητούν στιγμές δροσιάς. Απόλαυσέ την με μαγειρευτό φαγητό που φέρνει στο νου το ταλέντο της μαμάς, αλλά και κουζίνα που ψήνει εξαιρετικό κρέας και ψάρι. Έχει και καλό κρασάκι χύμα και πολύ καλές τιμές σε όλα τα πιάτα.
Ροζαλία
Λίγο πιο πέρα, στο Παγκράτι, ο Κατσούρμπος απλώνει τα τραπέζια του στην πιο ήσυχη πλευρά της hot πλατείας Προσκόπων και κρατάει ψηλά τη σημαία της κρητικής κουζίνας σερβίροντας αυθεντικά πεντανόστιμα πιάτα σε καλές τιμές.
Η Φιλαδέλφεια έχει τον υπέροχο Λεμονόκηπό της. Μία πανέμορφη χρωματιστή και δροσερή αυλή που θυμίζει παραμύθι, όπου σερβίρονται γεύσεις που γεφυρώνουν την παράδοση με τη μοντέρνα κουζίνα.
Λεμονόκηπος
Το Πόρτο Κάγιο στην Αγία Παρασκευή έχει πολύ όμορφο κήπο που θυμίζει αυλή παλιού αθηναϊκού σπιτιού και μαγειρεύει αυθεντικά και πεντανόστιμα πιάτα με μανιάτικη καταγωγή.
Πόρτο Κάγιο
Στα βόρεια, θα πέσεις πάνω στο γυάλινο κήπο ενός παλιού αρχοντικού, όπου στεγάζεται το Altamira με τα πολυεθνικά ταξίδια της γεύσης του από το Μεξικό ως την Ινδία και από τις αραβικές χώρες μέχρι τη νοτιανατολική Ασία.
Altamira
Στην άλλη πλευρά της πόλης, στο δημοφιλή πεζόδρομο της Αγίας Λαύρας, στο Αιγάλεω, γίνε ένα με το φοιτητόκοσμο που κάθεται έξω, στα τραπεζάκια του Ρακοθεωρίες, με καλή παρέα, μεζεδάκια και ρακί.
Αν αποφασίσεις να σε φυσήξει το αεράκι του νοτιά, πήγαινε στο Χαρτί & Καλαμάρι στο Πέραμα. Εδώ θα ξεκουραστείς στο πράσινο άλσος που βρίσκεται η αυλή του, τρώγοντας νόστιμες εμπνεύσεις της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.
Αρχική φωτογραφία: Altamira
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Σε περιμένει με ένα μοναδικό σκηνικό στην καρδιά του λιμανιού
Ο αγαπημένος αθηναϊκός κήπος αλλάζει διαχείριση, αλλά όχι χρήση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.