Θεματα

Ελληνικά κοκτέιλ, Raw Food και Αλμύρα το νέο χόρτο

Το ελληνικό καλοκαίρι έχει απ' όλα!

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
69927-140970.jpg

Greeks shake it better!

Η μαστίχα, το ούζο, το τσίπουρο, ακόμη και η ρετσίνα. Με τα ελληνικά ποτά και αποστάγματα να ταξιδεύουν διεθνώς και με τους Έλληνες bartenders και mixologists να κερδίζουν παντού βραβεία ήταν θέμα χρόνου να «γεννηθούν» και τα πρώτα κοκτέιλ με γεύση και όνομα ελληνικά. Πιες Ρακίτο και Mohito Σύκο στο γνωστό και all time classic Αγορά στους Αμπελοκήπους, Hey, Greece! I Love You στο κοσμοπολίτικο City Bistro , Χίος με –τι άλλο;– μαστίχα, στη δροσερή βεράντα του Αρχοντικού στο Μαρούσι.

n

Ρακίτο στην Αγορά

(Αρχική φωτογραφία: Χίος στο Αρχοντικό)

Το ωμό αρέσει

Εδώ και χρόνια τρελή μόδα στην Αμερική, σήμερα κατακτάει ολοένα και περισσότερους φανατικούς οπαδούς και στην Ευρώπη. Οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πρόκειται για την απόλυτη διατροφή του μέλλοντος μια και είναι απόλυτα υγιεινή χωρίς καθόλου να της λείπει η νοστιμιά. Φέτος το καλοκαίρι –οι ζέστες ταιριάζουν πολύ με τη νέα τάση–, τα αθηναϊκά εστιατόρια λανσάρουν τα δικά τους ωμά που ξεκινούν από τον πατροπαράδοτο μαρινάτο γαύρο που σερβίρει κάθε καλό μεζεδοπωλείο και φτάνουν σε πιο γκουρμέ εκδοχές με υπέροχες προτάσεις σε καρπάτσιο και σεβίτσε όπως αυτή του City Bistro: λεπτές φέτες ωμού ψαριού μαριναρισμένες με εσπεριδοειδή και από πάνω ολόφρεσκα αυγά αχινού και microgreens.

n

Καρπάτσιο με φρέσκους αχινούς και λεπτές φέτες ωμού ψαριού μαριναρισμένες με εσπεριδοειδή στο City Bistro

Αλμύρα το φετινό σταμναγκάθι

Όχι πως δεν υπήρχε από πάντα, αλλά φέτος το χορταρικό με τη λεπτή «θαλασσινή» γεύση που φυτρώνει στην άμμο κάνει θραύση σε όλα τα καλά εστιατόρια. Τη φάγαμε σκέτη με λάδι και λεμόνι να συνοδεύει πανδαισία ψαρικών στο Παράμαλο, με μαριναρισμένα ντοματάκια και μους ταραμά από πάνω στο Μαύρο Πρόβατο. Εσύ πάρ’ την από τη λαϊκή και απλά ζεμάτισέ τη για ελάχιστα λεπτά.

n

Αλμύρα στο Μαύρο Πρόβατο

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.