Θεματα

Brunch για βασιλιάδες, από τη Μεγάλη Βρετανία στο σπίτι σου

Αυτήν την Κυριακή θα ξυπνήσεις από τη μυρωδιά φρεσκοψημένου κρουασάν

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το brunch της Μεγάλης Βρετανίας

Μέσα από την υπηρεσία “Let Us Do The Cooking” το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία σου στέλνει σπίτι πλούσιο brunch

Υπάρχουν brunch και brunch… Υπάρχει το brunch που φτιάχνεις στο σπίτι μόνος σου, εκείνο που θα παραγγείλεις από κάποιο εστιατόριο και υπάρχει και το brunch της Μεγάλης Βρετανίας, που μοιάζει με τα πρωινά που απολαμβάνει η βασιλική οικογένεια. Γιατί όχι κι εσύ δηλαδή;

Η υπηρεσία “Let Us Do The Cooking” που με μεγάλη επιτυχία εγκαινίασε το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία στις αρχές του lockdown συνεχίζεται δυναμικά, αυτή τη φορά παρουσιάζοντας ένα νέο μενού για brunch, εμπνευσμένο από το διάσημο Weekends at Winter Garden, το οποίο τώρα φτάνει ως την πόρτα σου. Ο executive chef Αστέριος Κουστούδης και η ομάδα του, μαζί και το team του ζαχαροπλαστείου με επικεφαλής τον pastry chef Ευγένιο Βαρδακαστάνη ετοιμάζουν ένα πλουσιοπάροχο brunch, που περιλαμβάνει περίπου… τα πάντα.

Το brunch της Μεγάλης Βρετανίας

Φαντάσου να ξυπνάς από τη μυρωδιά του φρεσκοψημένου κρουασάν, να αλείφεις με φρέσκο βούτυρο, μέλι πεύκου ή μαρμελάδα με φρούτα του δάσους μια φέτα παραδοσιακό τσουρέκι αρωματισμένου με μαστίχα, να δαγκώνεις ένα baton και η καραμελωμένη σφολιάτα να σπάει τρυφερά… Και αυτά είναι μόνο η αρχή, καθώς η συνέχεια προβλέπεται ακόμη πιο… ενδιαφέρουσα. Καπνιστός σολομός και balik με αβοκάντο και αυγό ορτυκιού, βασιλικό καβούρι και φύλλα πράσινης σαλάτας ανοίγουν την όρεξη για να ακολουθήσουν τα ζυμαρικά candele γεμιστά με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, μανιτάρια, χειμωνιάτικη τρούφα, και γραβιέρα Κρήτης, ενώ υπάρχει και επιλογή σε θαλασσινά: γαρίδες και χτένια μαγειρεμένα με μαραθόριζα, σπανάκι και καπνιστό χέλι στη σχάρα. Μια απολαυστική τάρτα αχλάδι με κρέμα αμυγδάλου, πραλίνα φουντουκιού και λεμόνι ολοκληρώνει με τον πιο γλυκό τρόπο το οικογενειακό σας brunch.

Το brunch της Μεγάλης Βρετανίας

Για μια ακόμη πιο… royal εκδοχή του brunch, ο chef προτείνει το Caviar & Champagne Brunch όπου στο μενού προστίθεται μία σαμπάνια Taittinger Brut 750ml και χαβιάρι Royal Gold Reserve 30γρ.

Μια τελευταία λεπτομέρεια, που όμως κάνει τη διαφορά, είναι ότι το  brunch σας έρχεται σπίτι μέσα σε πυρίμαχες πορσελάνες και μια αυθεντική λευκή λινή πετσέτα με κεντημένο το οικόσημο του ιστορικού ξενοδοχείου, τα οποία και παραμένουν στη διάθεσή σας, να σας θυμίζουν αυτό το λουκούλλειο γεύμα.

Info
Το brunch είναι για 4 άτομα και η τιμή του είναι στα €160. Οι παραγγελίες γίνονται τηλεφωνικά στο 2103330748, καθημερινά από τις 11.00 έως τις 19.00

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.