- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το πρώτο βιβλίο του Πάνου Ιωαννίδη σου δίνει… master στα Risotti
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον κόσμο των Risotti
Στο πρώτο του βιβλίο ο Πάνος Ιωαννίδης σου μαθαίνει τα πάντα γύρω από το ριζότο
Τον Πάνο Ιωαννίδη τον γνωρίσαμε ως κριτή του Master Chef και ήδη από τα πρώτα επεισόδια υποψιαστήκαμε ότι τρέφει μια μεγάλη αδυναμία στο ριζότο. Παρακολουθώντας τον, έχεις την εντύπωση ότι μπορεί να μιλάει ώρες για το πληθωρικό αυτό πιάτο της ιταλικής κουζίνας και πως ξέρει από πρώτο χέρι όλα του τα μυστικά. Αργότερα, δοκιμάζοντας τις δημιουργίες του στο εστιατόριό του Ovio, συνειδητοποιείς ότι ο Πάνος Ιωαννίδης έχει πράγματι μια βαθιά γνώση της ιταλικής κουζίνας και μια ιδιαίτερη σχέση με το ριζότο.
Έτσι, μάλλον δεν είναι έκπληξη ότι το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής τιτλοφορείται –φυσικά- Risotti* κι είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο πιάτο αυτό. Αντιγράφω από τον πρόλογο του βιβλίου: «Στην Ιταλία λένε: “Το ριζότο το περιμένεις, δεν σε περιμένει ποτέ”. Είναι όμως κάτι που πραγματικά αξίζει να περιμένεις – όπως και όλα τα όμορφα πράγματα. Αρκεί να είναι ένα σωστό ριζότο, ένα ριζότο που θα σου προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψεις νοερά μέχρι την Ιταλία, τη χώρα που γέννησε αυτό το τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο σύνθετο πιάτο».
Ποιο είναι, όμως το «σωστό» ριζότο; Για τον Πάνο Ιωαννίδη είναι ένα πιάτο με τεχνικές, κανόνες και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσεις ευλαβικά, χρησιμοποιώντας πάντα τα καλύτερα υλικά: το σωστό βούτυρο (αγελαδινό, σε καμία περίπτωση μαργαρίνη), συγκεκριμένες ποικιλίες ρυζιού, φυσικά την καλύτερη παρμεζάνα που μπορείς να βρεις και τέλος ζωμό που ιδανικά θα έχεις φτιάξει μόνος σου. Μην ανησυχείς, τα πάντα περιγράφονται στο βιβλίο αναλυτικά και με σαφέστατες οδηγίες.
Ξεφυλλίζοντας το Risotti θα ανακαλύψεις μυστικά, τεχνικές, τα απαραίτητα σκεύη που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, συνταγές για ζωμούς και δεκάδες συνταγές για ριζότο, αλμυρές, χορτοφαγικές, vegan, ακόμη και γλυκές, σε τόσους πολλούς συνδυασμούς υλικών που καλύπτουν άνετα κάθε γαστριμαργικό γούστο. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα λεπτομερές οδηγό στον κόσμο του ριζότο, στον οποίο ο Πάνος Ιωαννίδης είναι άξιος καθοδηγητής.
Στο τέλος, όμως, ο σκοπός δεν είναι τόσο να ακολουθήσεις πιστά τις συνταγές του σεφ, όσο το να βγάλεις στην επιφάνεια τον δημιουργικό σου εαυτό. Όπως σημειώνει και ο Πάνος Ιωαννίδης: «Επιθυμία μου δεν είναι να προτείνω ακόμα ένα βιβλίο συνταγών. Μέσα σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε μεν τις συνταγές μου και κάποιες από τις ιδέες μου, αλλά κυρίως θα βρείτε την έμπνευση και τον δρόμο για να δημιουργήσετε εσείς το δικό σας ριζότο. Στις σελίδες του παρουσιάζω, με βάση την εμπειρία και τις γνώσεις μου, τις τεχνικές που απαιτεί ένα ριζότο, καθώς και τις συμβουλές, τα βήματα που θα σας οδηγήσουν στο ριζότο που εκφράζει εσάς. Σε αυτό το βιβλίο εγώ θα σας δείξω τον τρόπο και θα σας εξηγήσω τη φιλοσοφία, αλλά την προσωπικότητα στη γεύση θα τη βάλετε εσείς».
*Το Risotti του Πάνου Ιωαννίδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Τιμή: €31,50