- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Το πρώτο βιβλίο του Πάνου Ιωαννίδη σου δίνει… master στα Risotti
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στον κόσμο των Risotti
Στο πρώτο του βιβλίο ο Πάνος Ιωαννίδης σου μαθαίνει τα πάντα γύρω από το ριζότο
Τον Πάνο Ιωαννίδη τον γνωρίσαμε ως κριτή του Master Chef και ήδη από τα πρώτα επεισόδια υποψιαστήκαμε ότι τρέφει μια μεγάλη αδυναμία στο ριζότο. Παρακολουθώντας τον, έχεις την εντύπωση ότι μπορεί να μιλάει ώρες για το πληθωρικό αυτό πιάτο της ιταλικής κουζίνας και πως ξέρει από πρώτο χέρι όλα του τα μυστικά. Αργότερα, δοκιμάζοντας τις δημιουργίες του στο εστιατόριό του Ovio, συνειδητοποιείς ότι ο Πάνος Ιωαννίδης έχει πράγματι μια βαθιά γνώση της ιταλικής κουζίνας και μια ιδιαίτερη σχέση με το ριζότο.
Έτσι, μάλλον δεν είναι έκπληξη ότι το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής τιτλοφορείται –φυσικά- Risotti* κι είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο πιάτο αυτό. Αντιγράφω από τον πρόλογο του βιβλίου: «Στην Ιταλία λένε: “Το ριζότο το περιμένεις, δεν σε περιμένει ποτέ”. Είναι όμως κάτι που πραγματικά αξίζει να περιμένεις – όπως και όλα τα όμορφα πράγματα. Αρκεί να είναι ένα σωστό ριζότο, ένα ριζότο που θα σου προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψεις νοερά μέχρι την Ιταλία, τη χώρα που γέννησε αυτό το τόσο απλό και ταυτόχρονα τόσο σύνθετο πιάτο».
Ποιο είναι, όμως το «σωστό» ριζότο; Για τον Πάνο Ιωαννίδη είναι ένα πιάτο με τεχνικές, κανόνες και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσεις ευλαβικά, χρησιμοποιώντας πάντα τα καλύτερα υλικά: το σωστό βούτυρο (αγελαδινό, σε καμία περίπτωση μαργαρίνη), συγκεκριμένες ποικιλίες ρυζιού, φυσικά την καλύτερη παρμεζάνα που μπορείς να βρεις και τέλος ζωμό που ιδανικά θα έχεις φτιάξει μόνος σου. Μην ανησυχείς, τα πάντα περιγράφονται στο βιβλίο αναλυτικά και με σαφέστατες οδηγίες.
Ξεφυλλίζοντας το Risotti θα ανακαλύψεις μυστικά, τεχνικές, τα απαραίτητα σκεύη που πρέπει να χρησιμοποιήσεις, συνταγές για ζωμούς και δεκάδες συνταγές για ριζότο, αλμυρές, χορτοφαγικές, vegan, ακόμη και γλυκές, σε τόσους πολλούς συνδυασμούς υλικών που καλύπτουν άνετα κάθε γαστριμαργικό γούστο. Με άλλα λόγια, πρόκειται για ένα λεπτομερές οδηγό στον κόσμο του ριζότο, στον οποίο ο Πάνος Ιωαννίδης είναι άξιος καθοδηγητής.
*Το Risotti του Πάνου Ιωαννίδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη. Τιμή: €31,50
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.