8 διάσημοι σεφ μαγειρεύουν… Λήμνο!
Η γαστρονομία της Λήμνου ζωντανεύει μέσα από τα πιάτα κορυφαίων σεφ
![8 έλληνες σεφ μαγειρεύουν με Λημνιά προϊόντα Καλτσούνια χαρουπιού με καλαθάκι Λήμνου από τον Μανώλη Παπουτσάκη](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2021/01/02/manolis_papoytsakis_-_kaltsoynia_haroypioy_me_kalathaki_limnoy_-_lemnos_philema_2020.jpg)
8 έλληνες σεφ μαγειρεύουν με Λημνιά προϊόντα με πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου
Λέμε και ξαναλέμε ότι οι έλληνες παραγωγοί έχουν πια ξεπεράσει τον εαυτό τους. Δημιουργούν προϊόντα μοναδικά, τα «ντύνουν» με όμορφες συσκευασίες, τα στέλνουν ως την άλλη άκρη του κόσμου. Λάδι, ελιές, μαρμελάδες, τυριά, ζυμαρικά, βότανα, παξιμάδια, όσπρια και ένα σωρό ακόμα λαχταριστές δημιουργίες που κουβαλούν μέσα τους τη γεύση όλης της Ελλάδας.
Η ανάδειξη αυτών των ελληνικών προϊόντων είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια που ενισχύει το brand name της Ελλάδας στη γαστρονομία. Αν θέλουμε να κάνουμε τη χώρα μας γαστρονομικό προορισμό, πρέπει να επενδύσουμε σε αυτά τα προϊόντα και στους ανθρώπους που τα δημιουργούν. Για αυτό ακριβώς δράσεις σαν αυτές που κατά καιρούς διοργανώνει το Lemnos Philema έχουν τη σημασία τους.
![8 έλληνες σεφ μαγειρεύουν με Λημνιά προϊόντα Φλωμάρι και καπνιστές σαρδέλες από τον Άγγελο Λάντο](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/aggelos_lantos_-_flomari_kai_kapnistes_sardeles_-_lemnos_philema_2020.jpg)
Στην τελευταία πρωτοβουλία του Lemnos Philema και του Συλλόγου Γαστρονομίας & Οίνου της Λήμνου τα ελληνικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα Λημνιά προϊόντα γίνονται οι πρωταγωνιστές στις δημιουργίες διάσημων σεφ. Ο Άγγελος Λάντος μαγειρεύει φλωμάρια με καπνιστές σαρδέλες, ο Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος φτιάχνει χόρτα τσιγαριαστά με σπανάκι, ασπρομύτικα φασόλια, πάπρικα, κοτόπουλο και Λημνιό ελαιόλαδο, ο εξαιρετικός Μανώλης Παπουτσάκης μας παρουσιάζει καλτσούνια χαρουπιού γεμιστά με καλαθάκι Λήμνου, καρύδι και δυόσμο λουσμένα με σταφυλόσταγμα! Και αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους συνολικά 8 σεφ που χρησιμοποιούν από δύο ξεχωριστά Λημνιά προϊόντα ο καθένας, ανοίγοντας μας την όρεξη…
![8 έλληνες σεφ μαγειρεύουν με Λημνιά προϊόντα Τσιγαριαστά χόρτα με ασπρομύτικα φασόλια και ελαιόλαδο Λήμνου από τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/alexandros_haralampopoylos_tsigariasta_horta_me_aspromytika_fasolia_kai_elaiolado_limnoy_lemnos_philema_2020.jpg)
Μια ωραία δράση που αφενός στοχεύει στην ανάδειξη των Λημνιών προϊόντων, και αφετέρου δίνει ιδέες σε όλους εμάς για το πώς θα χρησιμοποιήσουμε τα προϊόντα αυτά. Μπορείτε να δείτε τα πιάτα των σεφ* στα social media του Lemnos Philema.
Instagram: @lemnosphilema
Facebook: @lemnosphilema
![8 έλληνες σεφ μαγειρεύουν με Λημνιά προϊόντα Μελόπιτα με μέλι και γλυκό κρασί ΠΟΠ Μοσχάτο Αλεξανδρείας Λήμνου από τον Μιχάλη Μάρθα](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/mihalis_marthas_-_melopita_me_meli_kai_glyko_krasi_pop_moshato_alexandreias_limnoy_-_lemnos_philema_2020.jpg)
*Συμμετέχουν οι σεφ Δημήτρης Δημητριάδης, Άγγελος Λάντος, Μιχάλης Μάρθας, Κυριάκος Μελάς, Νίκος Μπίλλης, Μανώλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης και Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ψήνονται στη σχάρα κατευθείαν από το ποτάμι, ή τηγανίζονται για τους μερακλήδες
Υλικά και άνθρωποι, ιστορία και παράδοση, γεύσεις και συνταγές δημιουργούν το κατάλληλο σκηνικό ώστε κάθε τόπος να αποτελεί έναν γαστρονομικό προορισμό
«Στην Ελλάδα, το φαγητό δεν είναι απλώς τροφή – είναι ιστορία, πολιτισμός, συναίσθημα.. Κάθε γεύμα φέρνει κοντά τους ανθρώπους και κάθε τραπέζι είναι μια γιορτή ζωής»
Μπαίνουμε στην κουζίνα και μαγειρεύουμε με διάσημα τοπικά προϊόντα από 30 γωνιές της Ελλάδος
Λαχταριστά μπέργκερς, φοβερές πίτσες, άπαιχτα σουβλάκια, ακόμα και σπιτικό φαγητό, όλα είναι εδώ
Φτιάξε και απόλαυσε τις καλύτερε μακαρονάδες ενόψη Ολυμπιακών Αγώνων
Για σουβλάκια, πίτσα, burger ή ό,τι σου έρθει στο μυαλό, μπες στο fagi.gr
Aυθεντικές ιταλικές γεύσεις, μαμαδίστικα πιάτα και American street food
Συνταγές βασισμένες στην εποχικότητα, άριστες πρώτες ύλες και value for money τιμές
Η νέα street food λιχουδιά της Αθήνας συμβαίνει στο Fuddy Duddy Pizza, στην οδό Λέκκα
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έχει γεύση «πανάκριβη», εστέτ και γκουρμέ
Στο κέντρο της Χώρας, θα το εντοπίσεις και θα το αγαπήσεις αμέσως
Εδώ δεν θα φας «χθεσινό» παγωτό, μόνο υπέροχες γεύσεις με χαμηλά λιπαρά και τόσο όσο ζάχαρη, που φτιάχτηκαν την ημέρα που θα το επισκεφθείς
Ένας ολόκληρος κόσμος νοστιμιάς, πλασμένος από υλικά του πιο λαχταριστού ονείρου
Θα δοκιμάσεις εξαιρετικό French Toast με βατόμουρα και κρέμα πατισερί, αλλά και αλμυρά αβγοπιάτα και φρέσκα σάντουιτς.
Εδώ το φαγητό είναι μοίρασμα που φέρνει κοντά την παρέα και τα cocktails είναι κλασικά και δημιουργούνται με βάση τις αυθεντικές συνταγές
Ξεκινά με γευστικό και αρωματικό πρωινό και εκλεκτούς καφέδες, συνεχίζοντας με δροσιστικά και απολαυστικά cocktails
Cocktails, μοναδική θέα, και αξέχαστα βράδια
Ο σεφ του εστιατορίου The Lost Sheep εξηγεί γιατί στα πιάτα του γεύεσαι τη γαστρονομική κουλτούρα της πατρίδας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.