Θεματα

Ανδριάς, το ιστορικό προφιτερόλ της πόλης

Στο ζαχαροπλαστείο Ανδριάς θα βρεις το τέλειο προφιτερόλ

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 766
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προφιτερόλ

Στο ζαχαροπλαστείο Ανδριάς θα βρεις το τέλειο προφιτερόλ

Την πρώτη φορά που κοιτάζεις την τούρτα του Ανδριά, χρειάζεσαι μερικά λεπτά για να συνειδητοποιήσεις τι είναι αυτό που βλέπεις. Ολοστρόγγυλη, άκρως σοκολατένια, με μικρές φουντίτσες χειροποίητης σαντιγί ολόγυρα. Η κορφή, όμως, είναι που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα: στολισμένη με τρυφερά σουδάκια, περιχυμένη με επιπλέον σοκολάτα, είναι απολύτως αδύνατον να της αντισταθείς… Βλέπετε, αυτή δεν είναι μια συνηθισμένη τούρτα, αλλά η μαγική τούρτα-προφιτερόλ του Ανδριά!

To ιστορικό προφιτερόλ του Ανδριά

Όταν ο Γρηγόρης Ανδριάς άνοιξε το ομώνυμο ζαχαροπλαστείο του το 1972, κατάφερε να κάνει το προφιτερόλ ταυτόσημο με το όνομά του. Ποτέ πριν οι Αθηναίοι δεν είχαν δοκιμάσει τέτοιο προφιτερόλ και μάλιστα σε οικογενειακό μέγεθος, σε μορφή τούρτας, ακόμη και σε τούρτα παγωτό!

To ιστορικό προφιτερόλ του Ανδριά

Σήμερα, σχεδόν μισό αιώνα μετά, ο γιος του Δημήτρης συνεχίζει την τέχνη του πατέρα του, φτιάχνοντας τις ίδιες συνταγές με μεράκι και απαράμιλλη μαεστρία. Εκτός από το ξακουστό σε όλη την Αθήνα προφιτερόλ, θα βρείτε επίσης τρομερές πάστες, λαχταριστά κοκ και εκλεράκια, όλα τα παραδοσιακά γλυκά που ονειρεύεστε, αλλά και φανταστικά μελομακάρονα, κουραμπιέδες και τρομερή βασιλόπιτα!

To ιστορικό προφιτερόλ του Ανδριά
Ζαχαροπλαστείο Ανδριάς

● Λ. Καποδιστρίου 92, Φιλοθέη, 210 2755793, www.profiterolandrias.gr, instagram: zaxaroplasteio.andrias, Facebook: Ανδριάς. Και delivery.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 10: Ο Στέλιος Παρλιάρος γράφει για τον καφέ
Ο Στέλιος Παρλιάρος δημιουργεί με μία δόση καφέ στο Μίξερ

«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»

Μίξερ #10: Συνταγές Στέλιου Παρλιάρου με καφέ
Μίξερ από τον Στέλιο Παρλιάρο: 11 συνταγές με καφέ

Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.