- CITY GUIDE
- PODCAST
-
28°
5 γλυκά που δεν πρέπει να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι
Δεν κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς σοκολάτα!
![5 γλυκά που δεν πρέπει να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι Η Βασιλόπιτα του Bon Bon Fait Maison](/images/1074x600/3/jpg/sites/default/files/article/2020/12/20/bon_bon.jpg)
Βασιλόπιτα, προφιτερόλ, τρουφάκια και πολλά ακόμα γλυκά που έρχονται σπίτι σου με ένα κλικ
Αυτά τα Χριστούγεννα θα μας λείψουν πολλά πράγματα, τα γλυκά, όμως, δεν θα είναι ένα από αυτά. Τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας στέκονται δίπλα μας σε αυτές τις δύσκολες γιορτές στέλνοντας μας στο σπίτι όλα τα απαραίτητα: πληθωρικά προφιτερόλ, βελούδινες πάστες, τρομερές βασιλόπιτες… Δεν έχετε παρά να διαλέξετε το αγαπημένο σας γλυκό και να πατήσετε «κλικ».
Η Βασιλόπιτα του Bon Bon Fait Maison
![5 γλυκά που δεν πρέπει να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι Η Βασιλόπιτα του Bon Bon Fait Maison](/images/w734/3/jpg/sites/default/files/bon_bon_vasilopita_2.jpg)
Η φημισμένη βασιλόπιτα του Κρίτωνα Πουλή είναι μοναδική. Μοσχοβολάει Ελλάδα, αλλά έχει γαλλική φινέτσα! Φέτος, έχει και ένα φλουρί-κόσμημα, που εμπνεύστηκε ο designer Γιάννης Σεργάκης. Πρόκειται για έναν Φοίνικα, το πρώτο νόμισμα του ελληνικού κράτους, με τη χρονολογία 2021 σύμφωνα με την ελληνική αρχαία απαρίθμηση. Διαθέσιμη μόνο με παραγγελίες μέχρι τις 27/12 στο 2103318703.
Το προφιτερόλ του Ανδριά
Το ιστορικό (από το 1972) ζαχαροπλαστείο ήταν το πρώτο που έφτιαξε το προφιτερόλ σε οικογενειακό μέγεθος, αλλά και σε μορφή τούρτας, ακόμη και τούρτα παγωτό! Αγνά υλικά, μακρά εμπειρία και μπόλικο μεράκι είναι τα μυστικά για το θρυλικό (και πελώριο!) αυτό προφιτερόλ. Λ. Καποδιστρίου 92, Φιλοθέη, 2102755793, και delivery
Τα bitter τρουφάκια του Fresh
Δεν υπάρχει άνθρωπος (γλυκατζής ή μη) που να έχει μείνει μόνο στο ένα. Αυτές οι κολασμένες μπουκίτσες είναι βελούδινες, τρυφερές και σε πλημμυρίζουν σοκολάτα με το που τις βάζεις στο στόμα. Βάλτε τα δίπλα στην πιατέλα με τα μελομακάρονα και παίξτε στοίχημα τι θα εξαφανιστεί πρώτο (ποντάρω στα τρουφάκια). Αν δεν βρίσκεστε κοντά σε κάποιο κατάστημα Fresh, μπορείτε να τα παραγγείλετε και online στο www.order-freshpatisserie.gr
Η αθώα τάρτα σοκολάτας του Yum Guilt Free
Φαίνεται αμαρτωλή, αλλά είναι παντελώς αθώα, το ορκίζομαι! Δεν περιέχει καθόλου ζάχαρη, ούτε ζαχαρίνη, ούτε στέβια, ούτε κάποιο άλλο χημικό γλυκαντικό, όπως και όλα τα υπόλοιπα γλυκά του Yum Guilt Free. Πάρε μαζί και raw μελομακάρονα χωρίς αλεύρι και ζάχαρη. Παραγγελίες μέσω Wolt και e-food, Ξενοφώντος 40, Γλυφάδα, 2109613374
Όλα τα γλυκά από το Sweet Alchemy
Από τη στιγμή που το εργαστήριο του Στέλιου Παρλιάρου μπήκε στη Wolt αναστέναξε το delivery. Τι βελούδινες μους, τι μοσχομυριστά Panettone και χριστουγεννιάτικα μπισκότα, τι τάρτες, πάστες και φοβερά cheesecake! Πραγματικά θα ήταν άδικο να διαλέξουμε μόνο ένα γλυκό του εθνικού μας ζαχαροπλάστη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
![](/images/w400/3/jpg/files/2024-02-02/final-voice-choice4.jpg)
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.