- CITY GUIDE
- PODCAST
-
31°
4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις με άδειο στομάχι
Υπάρχει λόγος που το νηστικό αρκούδι δεν χορεύει...
Τι δεν πρέπει να κάνεις νηστικός: γυμναστική, κατανάλωση αλκοόλ, ύπνος, βόλτα στο σούπερ μάρκετ
Εάν υπάρχει κάτι που επηρεάζει με τον πιο άμεσο και ξεκάθαρο τρόπο τις καθημερινές σου δραστηριότητες, τη σωματική και ψυχολογική σου υγεία, αυτό είναι το φαγητό που τρως. Το ίδιο ισχυρός είναι και ο αντίκτυπος στα παραπάνω, όταν… δεν τρως. Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει, έλεγε άλλωστε η σοφή παροιμία. Κλισέ θα πεις, «παλιά» και τετριμμένη έκφραση, αλλά… ισχύει. Και είναι πολλά ακόμα που δεν πρέπει να κάνεις όταν είσαι νηστικός όπως:
Μην κάνεις γυμναστική νηστικός
Υπάρχουν κάποιοι που αντέχουν 1 ώρα έντονης αεροβικής άσκησης, και αφού μπορούν, καλά κάνουν. Αυτός όμως δεν είναι ο γενικός κανόνας. Βασικά, είναι εντελώς λάθος. Εάν δοκιμάσεις να γυμναστείς εντελώς νηστική, το πιθανότερο είναι να νοιώσεις αδιαθεσία, ζαλάδα ή μια «αδικαιολόγητη» κούραση πριν καταφέρεις να ολοκληρώσεις το πρόγραμμά σου. Ένα μικρό σνακ περίπου μία ώρα πριν από τη γυμναστική ή ένα μικρό γεύμα περίπου δυο ώρες νωρίτερα θα δώσει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει. Μια μπανάνα και ένα γιαούρτι ή 1 μήλο και ένα γιαούρτι ή ένα τοστ με γαλοπούλα και τυρί ή γάλα με δημητριακά ολικής άλεσης, θα ήταν ιδανικά.
Μην πιεις αλκοόλ νηστικό
Είτε είσαι, είτε δεν είσαι «δυνατό ποτήρι», το να πιεις αλκοόλ με άδειο στομάχι δεν είναι και τόσο έξυπνη ιδέα. Όχι μόνο το αλκοόλ θα σε ζαλίσει γρηγορότερα - και αυτή η ζαλάδα δεν θα είναι της ευφορίας και της χαράς, το αντίθετο μάλλον - αλλά θα σε κάνει να πεινάσεις περισσότερο, με αποτέλεσμα να ενδώσεις σε απαγορευτικές ποσότητες και, εξυπακούεται, ποιότητες φαγητού.
Μην κοιμηθείς νηστικός
Ναι, το ξέρεις πως δεν πρέπει να φας πέντε σουβλάκια και μια σοκολάτα λίγο πριν αποσυρθείς στα ενδότερα, αλλά σίγουρα όχι και να μην φας καθόλου. Το άδειο στομάχι δεν θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς εύκολα και όταν σε πάρει τελικά ο ύπνος, δεν θα είναι ποιοτικός και δεν θα σε ξεκουράσει. Ένα ποτήρι γάλα ή μια φέτα ψωμί με φυστικοβούτυρο ή ένα γιαούρτι είναι ό, τι πρέπει.
Μην πας στο σούπερ-μάρκετ νηστικός
Είναι γεγονός. Όταν μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ «νηστική» κινδυνεύεις να… αδειάσεις τα ράφια. Το άδειο σου στομάχι, και το υποσυνείδητο, θα σε τραβούν σαν υπνωτισμένη σε διαδρόμους με προϊόντα που εκτός του ότι δεν βρίσκονται στη λίστα σου, έχουν όλα όσα πρέπει να αποφεύγεις, λιπαρά, θερμίδες, ζάχαρη, συντηρητικά και πρόσθετα, κοινώς είναι αυτά που κάνουν τα σάλια σου να τρέχουν…(και θα τα πάρεις όλα!).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το chef exchange experience που ζήσαμε στο Olea All Suite Hotel στη Ζάκυνθο & στο Dexamenes Seaside Hotel στην Ηλεία
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Το πρώτο φεστιβάλ γαστρονομίας και οίνου του νησιού
Με τα Ikaria Coffee kiosk και Ikaria Park μαθαίνει στους Ολλανδούς τα ελληνικά φαγητά και κρασιά
Premium συσκευασμένο παγωτό από την Ιταλία κατευθείαν σπίτι σου
Εδώ θα βρεις εξαιρετικής ποιότητας νωπά κοτόπουλα, αλλά και χειροποίητη κοτόπιτα, τραγανά buffalo wings και το περίφηµο «κοτοσούβλι»
Η καλύτερη ποιότητα στις ζύμες, αλλά και μια εμπειρία που διεγείρει όλες τις αισθήσεις
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Όσα φαστ-φουντ και να παρελάσουν από τις μόδες, η μπουγάτσα του Ιορδάνη, δεν κινδυνεύει. Γιατί στα Χανιά έχει ρίζες πιο στέρεες και από τον Φάρο.
Το ζαχαροπλαστείο που αλλάζει το τοπίο στα γλυκά
Με ασημένια μαχαιροπίρουνα, αστακό thermidor και την έννοια της φιλοξενίας του ‘70
Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα
Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι
Είτε είναι ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας είτε ελεύθερης αλιείας, αποτελεί μια πολύτιμη πηγή βιταμινών και μετάλλων
Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»
Ψητό, τηγανητό ή παστό, το κάθε ψάρι έχει τη νοστιμιά του
Και το προτιμά μαγειρεμένο στην πιο λιτή, μεστή, αλλά και γρήγορη νοστιμιά του
«Αυτή η φρέσκια γεύση του ψαριού, η βαθιά κρουστή, ιωδιούχα και θαλασσινή, έχει γραφτεί ανεξίτηλα στο γευστικό dna των Ελλήνων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.