- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ένα ψωμί με άρωμα Χριστουγέννων από το Betty’s Bakery
To X-mas LOVEbread είναι τυλιγμένο σε βαμβακερό πανί που δημιούργησε ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης
X-mas LOVEbread, ένα χριστουγεννιάτικο ψωμί από το Betty’s Bakery για καλό σκοπό
Εκείνη κόβει δύο παχιές φέτες. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί πάντα το μεγάλο τρακτερωτό μαχαίρι της κουζίνας. Ύστερα απλώνει ένα κατάλευκο πανί στη μέση του πάγκου. Πιάνει το καρβέλι και με τα δυο τις χέρια, το τυλίγει σφιχτά στο πανί, ταυτόχρονα τόσο τρυφερά λες και σκεπάζει βρέφος. Στο τέλος, ποτέ της δεν ξεχνάει να χτυπήσει τη ράχη του τυλιγμένου ψωμιού απαλά, μια κίνηση σαν χάδι που λέει «ευχαριστώ».
Αυτή είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που κρατώ από τη γιαγιά μου. Για αυτή τη γυναίκα που έζησε την κατοχή, όπως και τόσες άλλες, το ψωμί ήταν ευλογία, δώρο ανεκτίμητο. Ένα δώρο που μπορούμε αυτά τα Χριστούγεννα να στείλουμε κι εμείς φέτος σε όσους αγαπάμε και ταυτόχρονα να υποστηρίξουμε το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».
Το Betty’s Bakery που φημίζεται για το φανταστικό, χειροποίητο ψωμί του δημιουργεί για τις εορταστικές μέρες το X-mas LOVEbread*. Ένα βιολογικό προζυμένιο ψωμί σίκαλης με κανέλα, γαρύφαλλο και αποξηραμένα φρούτα που μοσχοβολάει ολόκληρο Χριστούγεννα! Αυτό το υπέροχο ψωμί φτάνει σπίτι σας (ή στα σπίτια των αγαπημένων σας) τυλιγμένο σε βαμβακερό πανί που δημιούργησε ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης. Όχι τυχαία: το τύλιγμα με επαναχρησιμοποιούμενο πανί είναι η παραδοσιακή τεχνική συντήρησης του προζυμένιου ψωμιού. Απλά αυτή τη φορά το πανί είναι από μόνο του ένα μικρό έργο τέχνης, χάρη στα χαρακτηριστικά χρώμα και σχέδια του γνωστού έλληνα ζωγράφου. Πράγματι ένα υπέροχο δώρο σε όσους λατρεύουν το αληθινό ψωμί και την τέχνη, ταυτόχρονα και μια καλή πράξη καθώς μέρος από τις πωλήσεις του X-mas LOVEbread θα δοθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».
*Το X-mas LOVEbread έχει €10 και μπορείτε να το παραγγείλετε στέλνοντας e-mail στο xmaslovebread@gmail.com ή με ένα τηλεφώνημα στο Betty’s Bakery (210 3424832, 6944600896).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αν αναζητάτε τη γλύκα της παράδοσης με σύγχρονη ματιά, η Mr. Tony σας καλεί να εξερευνήσετε τον κόσμο της
Χειμώνας, η αγαπημένη εποχή της σούπας
Μιλάμε με τον Χρήστο Τάχια, τη μαγειρική διάνοια πίσω από το επιτυχημένο street food στέκι
Ένα ταξίδι γευστικών αναμνήσεων αρχίζει στις 13 Νοεμβρίου
Ένα σύγχρονο all day bakery & patisserie στην Πλατεία 1866
Μεγάλο μέρος της ημέρας το περνάς στο γραφείο, φρόντισέ το σαν το σπίτι σου
Τις Κυριακές θέλεις δικούς σου ανθρώπους και φαγητό της οικειότητας
«Θυμάμαι τον εαυτό μου πιτσιρικά να πίνω καφέ φίλτρου, όταν τον πρωτογνώρισα στην Ελλάδα τη δεκαετία του ʼ60. Αγαπούσα και τον ελληνικό, αλλά όσο να πεις, το ξενόφερτο και το νέο είχε τη χάρη του»
Σε αρχαίο ελαιώνα, με συγκομιδή με το χέρι
Εστιατόρια και bar που σε περιμένουν για να συζητήσεις όσα μόλις είδες
Οι επιλογές είναι πολλές και συνεχώς ανανεώνονται
Η τέλεια πρόταση για όλες τις στιγμές της ημέρας
Ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικές έρευνες σχετικά με την αγορά του καφέ
Η μυρωδιά των φρεσκοαλεσμένων κόκκων, η πλούσια γεύση τους και η μοναδική τους δυνατότητα να εμπλουτίζουν γλυκά και επιδόρπια, καθιστούν τον καφέ αναπόσπαστο κομμάτι της γαστρονομίας και ιδιαίτερα της ζαχαροπλαστικής
Aναρωτηθήκατε ποτέ απο πού προήλθε ο καφές, απο που ξεκίνησε αυτό το μικρό φρούτο καφεόδεντρου; Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι στον χρόνο και τις ηπείρους.
Άλλός καφές στο Βιετνάμ, άλλος στην Κούβα και στην Σκανδιναβία
Οι ποικιλίες, η ιστορία και άλλα μυστικά του σε 24 λέξεις κλειδιά
Το Ποτάδικο δεν είναι απλώς άλλο ένα μπαρ, είναι ένας προορισμός που συνδυάζει την αγάπη για τη μουσική
Ιδιορρυθμίες, λόγοι συναισθηματικοί και άλλοι που δεν τρώμε κάποια φαγητά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.