Θεματα

Ένα ψωμί με άρωμα Χριστουγέννων από το Betty’s Bakery

To X-mas LOVEbread είναι τυλιγμένο σε βαμβακερό πανί που δημιούργησε ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
X-mas LOVEbread, ένα χριστουγεννιάτικο ψωμί από το Betty’s Bakery για καλό σκοπό

X-mas LOVEbread, ένα χριστουγεννιάτικο ψωμί από το Betty’s Bakery για καλό σκοπό

Εκείνη κόβει δύο παχιές φέτες. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί πάντα το μεγάλο τρακτερωτό μαχαίρι της κουζίνας. Ύστερα απλώνει ένα κατάλευκο πανί στη μέση του πάγκου. Πιάνει το καρβέλι και με τα δυο τις χέρια, το τυλίγει σφιχτά στο πανί, ταυτόχρονα τόσο τρυφερά λες και σκεπάζει βρέφος. Στο τέλος, ποτέ της δεν ξεχνάει να χτυπήσει τη ράχη του τυλιγμένου ψωμιού απαλά, μια κίνηση σαν χάδι που λέει «ευχαριστώ».

Αυτή είναι μια από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες που κρατώ από τη γιαγιά μου. Για αυτή τη γυναίκα που έζησε την κατοχή, όπως και τόσες άλλες, το ψωμί ήταν ευλογία, δώρο ανεκτίμητο. Ένα δώρο που μπορούμε αυτά τα Χριστούγεννα να στείλουμε κι εμείς φέτος σε όσους αγαπάμε και ταυτόχρονα να υποστηρίξουμε το έργο της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Το Betty’s Bakery που φημίζεται για το φανταστικό, χειροποίητο ψωμί του δημιουργεί για τις εορταστικές μέρες το X-mas LOVEbread*. Ένα βιολογικό προζυμένιο ψωμί σίκαλης με κανέλα, γαρύφαλλο και αποξηραμένα φρούτα που μοσχοβολάει ολόκληρο Χριστούγεννα! Αυτό το υπέροχο ψωμί φτάνει σπίτι σας (ή στα σπίτια των αγαπημένων σας) τυλιγμένο σε βαμβακερό πανί που δημιούργησε ο ζωγράφος Γιώργος Χαδούλης. Όχι τυχαία: το τύλιγμα με επαναχρησιμοποιούμενο πανί είναι η παραδοσιακή τεχνική συντήρησης του προζυμένιου ψωμιού. Απλά αυτή τη φορά το πανί είναι από μόνο του ένα μικρό έργο τέχνης, χάρη στα χαρακτηριστικά χρώμα και σχέδια του γνωστού έλληνα ζωγράφου. Πράγματι ένα υπέροχο δώρο σε όσους λατρεύουν το αληθινό ψωμί και την τέχνη, ταυτόχρονα και μια καλή πράξη καθώς μέρος από τις πωλήσεις του X-mas LOVEbread θα δοθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

*Το X-mas LOVEbread έχει €10 και μπορείτε να το παραγγείλετε στέλνοντας e-mail στο xmaslovebread@gmail.com ή με ένα τηλεφώνημα στο Betty’s Bakery (210 3424832, 6944600896).

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μίξερ 7: Η ιστορία του ψαριού
Η ιστορία του ψαριού

Ας κάνουμε μια δροσερή βουτιά στην ιστορία της ψαροφαγίας, μια και το ψάρι είναι η αγαπημένη τροφή των Ελλήνων από την αρχαιότητα

Συνταγές του μίξερ για ψάρι και γλυκά που ταιριάζουν
Μίξερ από την Ελένη Ψυχούλη και τον Στέλιο Παρλιάρο: 5 συνταγές με ψάρι και 5 επιδόρπια που ταιριάζουν

Σπαρταριστή τσιπούρα, λαβράκι, κρανιός, φακρί έρχονται απευθείας από τις ελληνικές θάλασσες στο πιάτο μας και αποτελούν την τέλεια λύση για να εντάξουμε το καλό ψάρι στο καθημερινό μας τραπέζι

Μίξερ 7: Η ελληνική Ιχθυοκαλλιέργεια
Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια σήμερα: Υγιεινό ψάρι, υψηλής ποιότητας σε προσιτές τιμές

Υπάρχουν υπερσύγχρονες μονάδες που παράγουν φρέσκο ψάρι, ψάρι ημέρας και ένα μελίσσι ανθρώπινου δυναμικού που αποτελείται από ιχθυοκαλλιεργητές, τους «βοσκούς της θάλασσας»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.